Июль 2016

Під Мар’їнкою сили АТО відбили атаки двох ДРГ, – полковник Андрій Лисенко

Під Мар’їнкою сили АТО відбили атаки двох ДРГ, – полковник Андрій Лисенко

Вчора інтенсивність бойових дій у зоні АТО зросла, особливо на Донецькому напрямку. За добу там відбулося 39 обстрілів з боку незаконних збройних формувань, третина з них – під Авдіївкою. «У промзоні бойовики вдень обстрілюють наших військових з мінометів та гранатометів, а ввечері розпочинають артилерійські обстріли, що тривають до пізньої ночі. Вчора з 11-ї години вечора з південно-східного напрямку бойовики провели гарматний обстріл цих позицій тривалістю менше години. За цей порівняно короткий проміжок часу вони випустити більше 110 снарядів», - повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

ЛЭО призывает ограничить поставку электроэнергии на неконтролируемые территории

ЛЭО призывает ограничить поставку электроэнергии на неконтролируемые территории

ЛЭО призывает ограничить поставку электроэнергии на неконтролируемые территории из-за сбора оплаты компанией Курченко в свою пользу. Сообщает сайт Северодонецкого горсовета.

Отримання пенсій через установи банків

Отримання пенсій через установи банків

Коли надходить час оформляти пенсію, перед людиною стає питання: «Де отримувати виплату, в банку або на пошті?» З кожним роком все більше пенсіонерів обирають обслуговування в фінансових установах.

Переселенцев из общежития университета В.Даля временно расселят в двух городах

Переселенцев из общежития университета В.Даля временно расселят в двух городах

Руководство ВНУ им. В. Даля готово выделить переселенцам, проживающим в общежитии по Маяковского, 24, на время ремонта общежития комнаты в одном из общежитий в г. Рубежное

Об этом сообщает пресс-служба Северодонецкого горсовета.

Жителя Лисичанска приговорили к 3 годам тюрьмы за участие в "ЛНР"

Гражданин Украины, проживавший в Лисичанске, признан виновным в участии в деятельности «Луганской народной республики», действовавшей на территории Лисичанска летом 2014 года. Об этом сообщила пресс-служба областной прокуратуры.

Северодонецкий аэропорт будет ликвидирован

Руководитель области Юрий Гарбуз подписал распоряжение о ликвидации аэропорта в Северодонецке. Рабочая группа, которая изучала состояние дел на предприятии, пришла к выводу о нецелесообразности его дальнейшего существования. 

В Северодонецке регистрация брака займет всего один день

Северодонецк стал первым в Украине городом, где зарегистрировали брак за 24 часа. Экспресс-регистрацию обеспечило бюро технической инвентаризации. Трем парам, расписавшимся 29 июля, выдал свидетельство о браке министр юстиции Украины, Павел Петренко.

В Северодонецке арестован россиянин-диверсант. Взят в плен силами АТО во время боя

Решением Северодонецкого городского суда в Луганской области арестован гражданин Российской Федерации, участвовавший в деятельности террористической организации ЛНР.

Об этом идет речь в сообщении пресс-службы областной прокуратуры.

Сергій Білан: Ми виступаємо за об’єктивне розслідування неправомірних дій працівників податкової міліції

Як повідомили упрес-службі Державної фіскальної служби Українипозицію фіскальної служби щодо ситуації із затриманням двох співробітників податкової міліції у Шевченківському районі м. Києва прокоментував  під час брифінгу Перший заступник Голови ДФС Сергій Білан.

На Луганщині почали формувати молодіжну раду при ЛОДА

На Луганщині почали формувати молодіжну раду при ЛОДА

Сьогодні, 29 липня, у Сєвєродонецьку в рамках Першого обласного молодіжного форуму «Дорогу молоді Луганщини» було сформовано ініціативну групу з 22 осіб, які виявили бажання увійти до складу обласної молодіжної ради при ОДА.

Северодонецкий «Химик» открыл хоккейный сезон

Северодонецкая команда «Химик» открыла новый хоккейный сезон. Товfрищеский матч состоялся в Дружковке.

Лікування гепатиту С в Україні: крок уперед чи біг на місці?

28 липня 2016 року  Альянс громадського здоров’я (Альянс) спільно зБлагодійною організацією «Благодійна організація «Обрій» провів традиційну всеукраїнську інформаційно-просвітницьку акцію в рамках кампанії «Вимагаємо лікування!» у 27 містах всіх областей України. Головним мотивом цьогорічної акції стала вимога ефективного лікування препаратами прямої противірусної дії.

Срок сдачи моста между Лисичанском и Северодонецком сдвигается

Павлоградский мост не сдадут в срок. Во время ремонта выявлены проблемные участки, из-за которых открытие объекта может быть отсрочено на шесть недель.

Как переселенцам зарегистрировать новую прописку?

По общему правилу для регистрации места проживания лицо или его законный представитель (родители, опекуны, попечители или лицо уполномоченное доверенностью) подает в соответствующий орган регистрации (ЦНАП по фактическому месту проживания) следующие документы:

28 июля российские террористы 56 раз обстреливали позиции ВСУ и дома мирных жителей

За минувшие сутки российские оккупационные войска 56 раз открывали огонь по подразделениям сил АТО. В частности, 33 обстрела зафиксировано на Донецком, 21 на Мариупольском и 2 на Луганском направлениях.

В Северодонецке из общежития выселяют переселенцев

В Северодонецке переселенцев просят освободить студенческое общежитие, в котором они прожили больше двух лет. Здесь планируют начать капитальный ремонт, поэтому всех жильцов попросили съехать. 

У ДФС розпочато службове розслідування за фактом корупційних дій на митному посту «Аеропорт «Київ» (Жуляни)

У ДФС розпочато службове розслідування за фактом корупційних дій на митному посту «Аеропорт «Київ» (Жуляни)

У прес-службі Державної фіскальної служби України повідомили, що за фактом одержання неправомірної вигоди (хабара) працівниками митного поста «Аеропорт «Київ» (Жуляни) головним управлінням внутрішньої безпеки ДФС розпочато службове розслідування. Про це повідомив перший заступник начальника головного управління внутрішньої безпеки Андрій Пащук.

Щодо застосування контролюючим органом максимальної ставки при нарахуванні плати за землю

Державна фіскальна служба України розглянувши лист щодо застосування контролюючим органом максимальної ставки при нарахуванні плати за землю і в межах компетенції у своєму листі від 15.07.2016 р. № 7388/С/99-95-42-01-14  повідомляє:

У Борисполі запущено пілотний проект з відеофіксації на митних постах

За повідомленням прес-службиДержавної фіскальної служби України22 липня відбулася презентація пілотного проекту здійснення митних та інших формальностей з використанням індивідуальних портативних відеокамер в пункті пропуску для повітряного сполучення «Бориспіль-аеропорт».

Таможня быстрого реагирования: ГФС анонсировала создание нового органа

Таможня быстрого реагирования: ГФС анонсировала создание нового органа

Государственная фискальная служба Украины планирует создать межрегиональную таможню, главной функцией которой будет оперативный контроль на особо проблемных пропускных пунктах.

Запровадження системи відеофіксації підвищить ефективність митного контролю

Як повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби України про процедуру проведення фото- і відеофіксації на митних постах розповів Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров під час презентації пілотного проекту з використання індивідуальних портативних відеокамер у пункті пропуску для повітряного сполучення «Бориспіль-аеропорт».

Податковий календар

Державна податкова інспекція у м. Сєвєродонецьку нагадує платникам податків про те, що 29 липня закінчується строк сплати:

 

-          юрособами авансового внеску з податку на нерухоме майно, відмінне від земділянки, за ІІ квартал 2016 року;

-          юрособами авансового внеску з транспортного податку, за ІІ квартал 2016 року;

-          ПДВ за червень 2016 року платниками, які сплачують його щомісяця;

Понад 12 млн. грн. спрямовано до зведеного бюджету за рахунок погашення податкового боргу.

Понад 12 млн. грн. спрямовано до зведеного бюджету за рахунок погашення податкового боргу.

Серед пріоритетних напрямів роботи державної податкової служби у м. Сєвєродонецьку є вжиття заходів по скороченню податкового боргу.

Щодо реалізації контролюючими органами норм ст. 126 Податкового кодексу України ( Лист ДФС України від 11.07.2016 р. )

Підпунктом 191.1.34 п. 191.1 ст. 191 Кодексу встановлено, що контролюючі органи виконують такі функції: забезпечують визначення в установлених цим Кодексом, іншими законами України випадках сум податкових та грошових зобов’язань платників податків, застосування і своєчасне стягнення сум передбачених законом штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) за порушення податкового, валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

До традиційних щотижневих зустрічей ДФС з бізнесом приєдналися представники тютюнової галузі

За повідомленням прес-службиДержавної фіскальної служби України фахівці ДФС провели робочу зустріч з представниками Асоціації «Укртютюн», під час якої обговорювалися законодавчі новації у сфері обігу підакцизних товарів та проблемні питання оподаткування підприємств цієї галузі.

Тимчасові робітники завжди потрібні

Тимчасові робітники завжди потрібні

Сєвєродонецький міський центр зайнятості продовжує проведення для безробітних осіб інформаційних семінарів з орієнтації на громадські та інші роботи тимчасового характеру.

Юрій Гарбуз: На Луганщині найвищі ціни на медичні послуги

Юрій Гарбуз: На Луганщині найвищі ціни на медичні послуги

Про це в інтерв’ю кореспонденту Укрінформу сказав голова Луганської обласної держадміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

С начала года на благотворительные проекты Lauffer Group выделила порядка миллиона гривен

Объем благотворительной помощи Lauffer Group в первом полугодии 2016 года составил 850 тыс. грн.

Кому можно управлять автомобилем с прицепом?

Вопрос права управления транспортным средством с прицепом регулируется Положением о порядке выдачи удостоверений водителя и допуска граждан к управлению транспортными средствами, утвержденным постановлением КМУ от 8 мая 1993 года № 340.

На Луганському напрямку – поновлення бойових дій, – Андрій Лисенко

На Луганському напрямку – поновлення бойових дій, – Андрій Лисенко

На Луганському напрямку у зоні АТО поновилися активні бойові дії. Біля села Лопаскине, що недалеко від Щастя бойовики неодноразово стріляли з гранатометів, як вдень, так і вночі. Дещо західніше, біля тимчасово окупованого Слов’яносербська, незаконні збройні формування  одночасно обстріляли одразу дві українські позиції з мінометів. Дуже неспокійно вчора було під Попасною, де бойовики також застосовували міномети. Тут обстріли були найбільш потужними та тривалими. На цих рубежах сили АТО відкривали вогонь у відповідь. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Северодонецк станет первым городом, где возможна ускоренная регистрация брака

Первый центр по заключению ускоренных браков откроется в Северодонецке Луганской области. Он будет рассчитан на переселенцев и участников АТО. Об этом сообщил министр юстиции Павел Петренко в эфире канала “Украина”.

В Северодонецке прошел конкурс по перевозке пассажиров

В Северодонецке прошел конкурс по перевозке пассажиров на пригородных и межгородских маршрутах.

Юрій Клименко: Ворог вкотре показав своє справжнє обличчя

27 липня бойовики неодноразово відкривали вогонь у напрямку населених пунктів у Попаснянському та Новоайдарському районах Луганської області.

У Попаснянському районі протягом доби ворог здійснив дев’ять обстрілів.

Поблизу кордону з РФ виявлено нелегальний трубопровід

Поблизу кордону з РФ виявлено нелегальний трубопровід

Спільна група у складі прикордонників, працівників СБУ та Національної поліції 27 липня 2016 на східній околиці смт Мілове виявила нелегальний підземний трубопровід, який був прокладений у напрямку Черткове (РФ).

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Уровень воды в Северском Донце стремительно падает

Выездное совещание представителей трех самых засушливых областей Украины началось на берегу реки Северский Донец – у главного источника питьевой воды в регионе. В последние годы уровень воды в реке стремительно падает из-за аномальной жары. Вторая причина – отсутствие денег для перекачки воды из водохранилища Харьковской области.

Суд восстановил Зарецкого и Яроша

Алексей Ярош и Сергей Зарецкий с завтрашнего дня снова заместители Северодонецкого городского головы. Напомним, полтора месяца назад они были отстранены от своих обязанностей постановлением секретаря горсовета Григория Пригебы.

Великі платники Луганщини сплатили 327 мільйонів гривень ЄСВ

Великі платники Луганщини сплатили 327 мільйонів гривень ЄСВ

Платники, які знаходяться на обліку в Спеціалізованій державній податковій інспекції з обслуговування великих платників у м. Луганську МГУ ДФС за січень-червень 2016 року перерахували до системи загальнообов’язкового державного соціального страхування 327,2  млн. гривень єдиного внеску.

До початку роботи працівників необхідно повідомити органи ДФС

До початку роботи працівників необхідно повідомити органи ДФС

СДПІ з ОВП у м. Луганську МГУ ДФС  нагадує, що відповідно постанови КМУ від 17.06.15 № 413 «Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу» установлено, що  повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів Державної фіскальної служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за встановленою формою до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором одним із таких способів:

Нове життя Студреспубліки на Луганщині стартувало

Нове життя Студреспубліки на Луганщині стартувало

15-16 липня 2016 р. на базі Східноукраїнського національного університету ім. В.Даля успішно відбувся Луганський регіональний етап Міжнародної програми «Студентська республіка-2016», в якому взяли участь близько 50 студентів із різних навчальних закладів області, 10 молодих громадських активістів і 10 експертів. Так тримати! Це і є найкращий, найдієвіший спосіб єднання країни. 

У Попасній відбувся дружній матч між ветеранами футболу міста та ветеранами збірної України

У Попасній відбувся дружній матч між ветеранами футболу міста та ветеранами збірної України

Минулої п’ятниці, 22 липня, у місті Попасна відбувся дружній матч серед ветеранів футболу міста Попасна та ветеранів збірної України. Про це повідомляє управління молоді та спорту ЛОДА.

Голова ВЦА відвідав обласний центр "Олімп"

 Голова ВЦА відвідав обласний центр "Олімп"

Вчора, 27 липня в рамках робочого візиту Юрій Гарбуз завітав на обласний фізкультурно-оздоровчий центр «Олімп», де ознайомився з ходом будівництва спортивних об’єктів.

До уваги громадян, які користуються субсидією

Постановою КМУ від 27.04.2016р. №319, яка набрала чинності з 01.05.2016р., внесено зміни до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, затвердженого ПКМУ від 21.10.1995р. №848 (в редакції ПКМУ від 22.09.1997р. №1050 із змінами та доповненнями),

Боровський перевіз (продовження)

Продовження. Початок дивіться ТУТ.

Якщо річки так «гуляють», і гирла їх з часом зміщуються, то не такою простою справою виглядає пошук через чотири століття місця перевозу, про який знаємо, що знаходився він  «ниже Боровой, версты с 2». Особливо для Борової, яка протікає серед податливих пісків.

Українські спецслужби затримали трьох бойовиків «ЛНР»

Українські спецслужби затримали трьох бойовиків «ЛНР»

Минулої доби кількість обстрілів у зоні АТО значно знизилася. Внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, 3 – отримали поранення. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Адміністрації Президента України з питань АТО. На Луганському напрямку не зафіксували жодної провокації. Найбільше обстрілів з боку бойовиків – 22, із них 4 – із важкого озброєння, відбулося на Маріупольському напрямку – під Красногорівкою, Мар’їнкою та Широкиним. «З 1 до 3 години противник вів потужні мінометні обстріли наших позицій на лінії Красногорівка-Мар’їнка. Між 2 та 19 годинами було майже спокійно – противник лише двічі порушив режим тиші. Надвечір бойові дії знову активізувалися», – повідомив полковник Лисенко. Через значну тривалість обстрілів українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Прокуратура нашла нарушения более, чем на миллион в проведении закупки топлива для полиции

Северодонецкой прокуратурой установлены нарушения во время проведения закупки Управлением полиции охраны в Луганской области 60 тысяч 500 литров топлива на общую сумму более 1 млн 100 тысяч гривен. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Луганской области.

Акція «Вимагаємо лікування!»

28 липня 2016 р., о 10-00 годині, м.Сєвєродонецьк, відбудеться прес-брифінг для представників ЗМІ з нагоди щорічної всеукраїнської акції до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами. Інформаційно-просвітницька акція проводиться Альянсом громадського здоров’я та Благодійною організацією «Благодійна організація «Обрій» в рамках кампанії «Вимагаємо лікування!». 

СБУ перекрыла нелегальные перевозки из Луганска

СБУ перекрыла нелегальные перевозки из Луганска

Сотрудники СБУ прекратили деятельность организованной группировки, которая наладила нелегальные пассажирские перевозки с временно оккупированных террористами территорий через государственную границу Украины.

Об этом сообщает пресс-служба СБУ.

В пункте пропуска «Просяное» житель Рубежного попался с наркосодержащими таблетками

Правоохранители на КПП «Просяное» изъяли 70 таблеток медицинского наркосодержащего препарата «Феназепам» у 35-летнего жителя Рубежного, передает отдел коммуникации Главного управления Национальной полиции в Луганской области.

В Северодонецке продолжают оказывать психологическую помощь переселенцам

Психологи Службы спасения Главного управления ГСЧС Украины в Луганской области продолжают оказывать помощь в палаточных городках Северодонецка внутренне перемещенным лицам.

Об этом сообщает пресс-служба ГУ ГСЧС Украины в Луганской области.

Музичний батальйон привітав Сєвєродонецьк з Днем звільнення

Музичний батальйон привітав Сєвєродонецьк з Днем звільнення

22 липня.  Ця дата для мешканців Сєвєродонецька  – початок відліку мирного життя у нашому місті, звільненому два роки тому від терористичних формувань та російських найманців.  Ця подія водночас  світла і радісна, а з іншого боку сумна і скорботна, адже за мирне небо над нашим Сєвєродонецьком та іншими звільненими містами Луганщини сплачено дуже коштовну ціну –  життя українських військових , які боронили і боронять нас, простих громадян України,  від рашистських загарбників.  22 липня 2016 року сєвєродончани відзначали другу  річницю визволення, і приїзд  до міста «Музичного батальйону» з відомими українськими гуртами: «Тінь сонця», «Друже Музико», «ТаРута»  та нашою землячкою – сєвєродончанкою, співачкою   Катериною Бойко, які приїхали на запрошення  ГО «Відродження сходу» і лисичанського активіста Олега Романова,  став файним  подарунком для мешканців і гостей нашого міста.

В зоне АТО предприимчивые перевозчики возят людей по заминированным полям в объезд блокпостов

В зоне АТО предприимчивые перевозчики возят людей по заминированным полям в объезд блокпостов

На КПВВ «Зайцево» со стороны Горловки появились предприимчивые перевозчики, которые возят людей через линию соприкосновения по заминированным полевым дорогам в объезд блокпостов.

Как сообщает на своей официальной странице общественная организация «Донбасс-SOS», стоит такой проезд 250 гривен с человека, передает ИА «Вчасно».

В Рубежном провернули аферу с банковской картой

Мошенники в городе Рубежное Луганской области сняли с карточки у женщины почти 15 тысяч гривен.

Об этом сообщила пресс-служба Национальной полиции в Луганской области.

Спасатели провели противопожарный рейд в частном секторе Рубежного

Работники Рубежанского городского управления ГСЧС в Луганской области провели противопожарный рейд по частному жилому сектору города Рубежное в связи с наступлением жаркого летнего периода и повышенной опасности возникновения пожаров.

Об этом сообщает пресс-служба ГУ ГСЧС Украины в Луганской области.

В Луганской области провели уникальную операцию младенцу

20 июля в областной детской клинической больнице, которая расположена в городе Лисичанске, проведена уникальная операция месячному ребенку. Об этом сообщает пресс-служба Луганской военно-гражданской администрации.

В Северодонецке стартовал Кубок Губернатора Луганской области по футболу

В Северодонецке стартовал Кубок Губернатора Луганской области по футболу. Эти соревнования будут длиться до октября. Первыми сыграли местные любительские команды.

В Северодонецке прошел патриотический автопробег

Северодонецкие патриоты устроили автопробег. Его посвятили освобождению города от незаконных бандформирований. 

В Лисичанске отметили вторую годовщину освобождения от террористов

В честь второй годовщины освобождения жители Лисичанска вместе с бойцами нескольких батальонов устроили автопробег. Они подъехали к памятному знаку погибшим бойцам, которые освобождали город. Здесь зажгли свечи памяти и возложили цветы.

Терористи обстрілюють позиції наших військовослужбовців у Новоайдарському та Попаснянському районах

25 липня ввечері російсько-терористичні війська з автоматичних гранатометів вели обстріл у напрямку села Лопаскине Новоайдарського району.

Протягом вечора минулої доби ворог також відкривав вогонь по позиціях українських військовослужбовців у Попаснянському районі.

Плательщики Луганщины перечислили в бюджет более 1 млрд. 250 млн. грн. ЕСВ

В январе-июнетекущего года, по оперативным данным, предприятия и предприниматели Луганской области уплатили в бюджет 1 млрд. 250 млн. грн. единого социального взноса на общеобязательное государственное социальное страхование.В частности, только в июнетекущего года плательщики региона перечислили 211 млн. грн. ЕСВ.

Луганская таможня ГФС перечислила в госбюджет свыше 835 млн. грн.

Луганская таможня ГФС перечислила в госбюджет свыше 835 млн. грн.

С начала текущего года Луганская таможня ГФС пополнила государственную казну Украины на 835,4 млн. грн.

Местные громады Луганщины получили от предпринимателей - упрощенцев почти 79 млн. грн. единого налога

В Главном управлении ГФС в Луганской области сообщили, что основная часть поступлений единого налога, а это больше 46,5 млн. грн., уплачена физическими лицами — предпринимателями, которые работают в условиях упрощенной системы налогообложения, и сельскохозяйственными товаропроизводителями — свыше 23 млн. грн.

Переписка с ГФС: что делать, если налоговая прислала письменный запрос

Переписка с ГФС: что делать, если налоговая прислала письменный запрос

В Главном управлении ГФС в Луганской области рассказали об основаниях для направления субъекту хозяйствования запроса о предоставлении информации, а также требованиях к его оформлению.

Более 6,6 млн. грн. доначислили нарушителям законодательства аудиторы фискальной службы Луганщины

Более 6,6 млн. грн. доначислили нарушителям законодательства аудиторы фискальной службы Луганщины

За январь-июнь 2016 года аудиторы фискальной службы Луганской области доначислили к уплате в бюджет 6 млн. 657 тыс. грн. предпринимателям, которые нарушили действующее налоговое законодательство.

Боровський перевіз

Першою дорогою, яка з'єднувала території Лисичанська і Сєверодонецька, коли ще цих міст і в проекті не існувало, була Кальміуська сакма, яка вела з Криму в Московію. Не було ще й моста, який би з'єднував два береги Дінця. А був Боровський перевіз, біля якого і виникло сучасне селище Борівське. І назва селища утворилася не від річки Борової, а від назви Боровського перевозу. Про це йдеться в краєзнавчій розвідці Сергія Каленюка, яку ми подаємо чотирма подачами.

Представник ЄС перевірила виконання проекту в Сєвєродонецьку

Представник ЄС перевірила виконання проекту в Сєвєродонецьку

Евакуйований з Луганська до Сєвєродонецька Далівський університет з оглядовим візитом відвідала  координатора проекту ЄС від Представництва Європейського Союзу в Україні Мирослава Дідух. Разом з журналістами вона ознайомилась з ходом втілення в життя проекту «Відновлення функціонування евакуйованого з м. Луганськ до м. Сєвєродонецька Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля».

Громадські слухання в Сєвєродонецьку

Громадські слухання по «Програмі створення відкритої єдиної споруди, що представляє собою стадіон з комплексом спортивних майданчиків, розташованих у кварталі 49а м. Сєвєродонецька»

Затримали двох чоловіків, які скоїли розбійний напад на пенсіонера

Оперативники Лисичанського відділу поліції по «гарячих слідах» викрили та затримали двох чоловіків, які скоїли розбійний напад на пенсіонера.

Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Луганській області.

В лесополосе нашли труп неизвестного мужчины

В Луганской области в лесополосе между г.Попасная и с.Спиваковка, Новоайдарского района, нашли труп с признаками, того, что человек умер не своей смертью.

Об этом сообщает отдел коммуникации Главного управления Национальной полиции в Луганской области.

На чемпіонаті світу з легкої атлетики встановлено національний рекорд України

На чемпіонаті світу з легкої атлетики встановлено національний рекорд України

На чемпіонаті світу U20, який проходив з 19 по 24 липня в Польщі (місто Бидгощ) естафетна четвірка, до складу якої увійшла наша легкоатлетка Анастасія Бризгіна, встановила національний рекорд України.

В Северодонецке власть отказывается посчитать детские площадки, - депутат

В последнее время в Северодонецке все чаще стали жаловаться молодые мамы и бабушки, гуляющие с детьми во дворах и на детских площадках, на то, что из-за деформации материалов площадок, дети получают травмы ног, рук и пр.

Об этом сообщает депутат Северодонецкого горсовета Сергей Самарский, пишет pravda.com.ua.

У Сєвєродонецьку судитимуть грабіжника

Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 186 КК України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж) та ч. 2 ст. 186 КК України (грабіж, вчинений повторно).

Психологи Служби порятунку продовжують надавати допомогу потребуючим у наметових містечках для внутрішньо переміщених осіб

Психологи Служби порятунку продовжують надавати допомогу потребуючим у наметових містечках для внутрішньо переміщених осіб

Усі ми знаємо, як потрібна людині підтримка та допомога у тяжку годину, навіть якщо хтось просто буде поруч чи хоча б вислухає та скаже добре слово. І на душі стає легше, і життя вже не таке складне. Саме в таку хвилину громадянам Луганщини з тимчасово окупованих територій на допомогу приходять психологи Головного управління ДСНС України у Луганській області, які постійно працюють у наметових містечках для внутрішньо переміщених осіб.

12 спортсменів Луганщини відправились до Ріо-де-Жанейро

12 спортсменів Луганщини відправились до Ріо-де-Жанейро

Урочиста церемонія від'їзду Олімпійської збірної відбулася пройшла вчора, 23 липня у Києві на Софійській площі. Про це повідомляє управління молоді та спорту Луганської ОДА.

Стартував турнір з футболу «Кубок голови ЛОВЦА-2016»

Стартував турнір з футболу «Кубок голови ЛОВЦА-2016»

Урочисте відкриття обласного турніру відбулось сьогодні, 23 липня, у Сєвєродонецьку. Про це повідомляє управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації.

Привітали учасників змагань заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко та голова Луганської обласної федерації футболу Віктор Безрук.

Юрій Клименко: 22 липня лінію розмежування через КПВВ «Станиця Луганська» перетнула рекордна кількість людей

22 липня лінію розмежування через КПВВ «Станиця Луганська» в обох напрямках перетнуло 6111 людей. Це найбільша кількість людей за добу, що скористалися пунктом пропуску з моменту його відкриття.

Про це повідомляє Департамент масових комунікацій Луганської ОДА-ЛОВЦА.

САУ, танки та 120-ти міліметрові міномети: терористи атакували наші позиції у Попаснянському районі

Російсько-терористичні угрупування цинічно порушують Мінські домовленості. Ситуація на лінії розмежування вкрай напружена: поряд із щоденними обстрілами наших опорних пунктів, ворог регулярно гатить по мирному населенню.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Создан новый интернет-ресурс для трудоустройства переселенцев

В интернете создан и размещен портал careerfornewlife.com, который предоставляет помощь в трудоустройстве внутренне перемещенным лицам. 

Вадим Горан: «Мы не допустим, чтобы жители Сватово остались один на один со своими проблемами в результате взрыва»

Вадим Горан: «Мы не допустим, чтобы жители Сватово остались один на один со своими проблемами в результате взрыва»

Заместитель главы луганского землячества сегодня выступил на внеочередной сессии Сватовского райсовета и рассказал о работе землячества. Депутатам райссовета представитель землячества рассказал  о  новых проектах, в том числе и медицинском, о привлечении донорских финансовых средств в район.

В Северодонецке столкнулись велосипедист со скутером

В Северодонецке 22 июля в районе дома 47 по пр.Гвардейский 17-летний парень, который ехал на скутере «SUZUKI», столкнулся с 75-летним велосипедистом.

Об этом сообщает отдел коммуникаций Главного управления Национальной полиции в Луганской области.

СБУ обнаружила на Донбассе два тайника с большим количеством боеприпасов

Сотрудники Службы безопасности Украины совместно с военными, пограничниками и полицией обнаружили два хранилища с большим количеством боеприпасов в Луганской и Донецкой областях.

За сутки боевики 77 раз обстреляли силы АТО

В субботу, 23 июля гибридная армия РФ 77 раз отрывала огонь по опорным пунктам Вооруженных Сил Украины.

Об этом сообщает пресс-центр штаба АТО на странице в Facebook.

Все выплаты переселенцев теперь зависят от комиссий

Изменения в законодательстве могут существенно повлиять на жизнь около двух миллионов граждан Украины. Правозащитные организации утверждают: за последние пять месяцев основной проблемой переселенцев стала кампания Минсоцполитики по проверке статуса внутренне перемещенного лица. Социальные выплаты и пенсии многим приостановлены.

«Перемогла дружба»: команда Сєвєродонецької міськради обіграла військомат в товариському матчі з футболу

«Перемогла дружба»: команда Сєвєродонецької міськради обіграла військомат в товариському матчі з футболу

22 липня на основному полі стадіону «Хімік» відбувся товариський футбольний матч між командами Сєвєродонецької міської ради та міського військового комісаріату. Захід присвячений другій річниці визволення міста від незаконних збройних формувань.

15-я сессия: бюджет, тарифы и переселенцы

21 июля прошла 15-я (очередная) сессия Северодонецкого городского совета VII созыва. Повестка дня содержала более 100 вопросов.

СБУ обнаружила тайник с боеприпасами у насосной станции в Лисичанске

СБУ обнаружила тайник с боеприпасами у насосной станции в Лисичанске

Сотрудники Службы безопасности Украины совместно с Госслужбой по чрезвычайным ситуациям обнаружили тайник с боеприпасами вблизи насосной станции в Лисичанске, Луганской области.

Как мэр Лисичанска убегал от жителей на внедорожнике

Как мэр Лисичанска убегал от жителей на внедорожнике

Жители Лисичанска пришли на прием к мэру Сергею Шилину с требованием снять с должности директора местной теплосети Андрея Панаита.

До уваги жителів Луганської та Донецької областей, які бажають виїхати з небезпечної зони

До уваги жителів Луганської та Донецької областей, які бажають виїхати з небезпечної зони

Якщо Ви бажаєте виїхати з небезпечної зони, звертайтеся до місцевих органів влади або координуйте свої дії з Державною службою України знадзвичайних ситуацій за телефоном 101 або (044) 247-30-02.
Також:
по Донецькій області:
– оперативний штаб Головного управління ДСНС у Донецькій області – (0629) 56-94-04.
по Луганській області:
– оперативний штаб Головного управління ДСНС у Луганській області –(0645) 70-51-27.
ВСІ ТЕЛЕФОНИ ПРАЦЮЮТЬ У ЦІЛОДОБОВОМУ РЕЖИМІ!

Запрошуємо на роботу до відділень Укрпошти

Запрошуємо на роботу до відділень Укрпошти

20 та 21 липня Сєвєродонецький міський центр зайнятості організував  День відкритих дверей на виробництві у відділенні Укрпошти №12 для ознайомлення безробітних жінок безпосередньо з робочим процесом прийому, обробки пошти та надання послуг населенню.

Міжнародна організація з міграції готова допомогти громаді Новопсковщини

Міжнародна організація з міграції готова допомогти громаді Новопсковщини

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в Україні вже допомагає переселенцям, проте організація хоче, щоб допомога була більш адресною. Саме для того вони звернулися до влади Новопсковщини.

Працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

Служба зайнятості одним із своїх пріоритетних завдань ставить сприяння працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб. Оперативність, індивідуальний підхід, сприяння в отриманні постійної та тимчасової зайнятості внутрішньо переміщеним особам, які бажають закріпитися на новому місці проживання, – нагальні питання, які з успіхом вирішують фахівці Кремінського районного центру зайнятості.

Співпраця – запорука успіху

Співпраця – запорука успіху

Одним із видів послуг, які надає Державна служба зайнятості, є  організація громадських та інших робіт тимчасового характеру. Завдяки таким роботам незайняте населення може бути суспільно корисним а також має можливість отримати додаткову заробітну плату, в свою чергу  підприємства отримують можливість за короткий термін виконати більші об’єми робіт.

На КПВВ «Станиця Луганська» затримано чоловіка, пов’язаного з незаконним обготівкуванням коштів

На КПВВ «Станиця Луганська» затримано чоловіка, пов’язаного з незаконним обготівкуванням коштів

За повідомленнямпрес-служби Державної фіскальної служби Україниспецпідрозділ «Фантом» спільно із співробітниками УСБУ у Луганській області розслідують кримінальне провадження, внесене за ч.1 ст.258-5 ККУ.

Змінено правила передачі матеріалів перевірок для порушення кримінального провадження

Змінено правила передачі матеріалів перевірок для порушення кримінального провадження

Прес-служба Державної фіскальної служби Україниповідомила, що враховуючи зауваження та скарги бізнесу, ДФС внесено зміни до  Методичних рекомендацій щодо порядку взаємодії між підрозділами органів державної фіскальної служби при організації, проведенні та реалізації матеріалів перевірок платників податків. Відтепер у разі виявлення порушень податкового, валютного чи іншого законодавства, за якими сума завданої державі шкоди є достатньою для притягнення до кримінальної відповідальності, кримінальні провадження розпочинатимуться, якщо такі податкові повідомлення-рішення набудуть статусу «узгоджених» після адміністративного та/або судового оскарження. Про це повідомив Голова ДФС Роман Насіров.

Понад 27 млн. грн. платежів за земельні ділянки отримав місцевий бюджет Сєвєродонецька

Понад 27 млн. грн. платежів за земельні ділянки отримав місцевий бюджет Сєвєродонецька

У першому півріччі 2016 року до місцевого бюджету Сєвєродонецька  надійшло 27,3 млн. грн. платежів від власників та користувачів земельних ділянок.

Щодо сплати земельного податку та орендної плати за землю державної або комунальної власності юридичною особою – платником єдиного податку, яка є власником нежитлового приміщення, розташованого в багатоповерховому житловому будинку, у разі здавання частин

Щодо сплати земельного податку та орендної плати за землю державної або комунальної власності юридичною особою – платником єдиного податку, яка є власником нежитлового приміщення, розташованого в багатоповерховому житловому будинку, у разі здавання частин

Державна фіскальна служба України розглянувши лист щодо сплати земельного податку та орендної плати за землю державної або комунальної власності юридичною особою – платником єдиного податку, яка є власником нежитлового приміщення, розташованого в багатоповерховому житловому будинку, у разі здавання частини приміщення в оренду, якщо право на земельну ділянку під цим приміщенням не оформлене на таку юридичну особу,своїм листом від 20.07.2016 р. № 15660/6/99-95-42-01-15  повідомляє таке.

Налоговики не пропустили в Россию контрабандную партию грецких орехов

В Луганской области сотрудники налоговой милиции совместно с пограничниками и работниками СБУ задержали партию грецких орехов, которую пытались незаконно переместить через государственную границу на территорию Российской Федерации.

Проект GoCamps при поддержке Lauffer Group успешно завершен

18 июля в городе Володарка Киевской области прошел последний день выездного языкового лагеря GoCamps для школьников из Донецкой и Луганской областей – масштабного обучающего проекта, который был реализован при поддержке Lauffer Group.

К концу осени на Луганщине появится сервисный центр МВД нового типа

В пятницу, 22 июля, министр внутренних дел Украины Арсен Аваков впервые опубликовал графики начала конкурсного набора стажеров по областям и ориентировочные даты открытия новых сервисных центров МВД.

Выставка в стиле «Батик» открылась в северодонецкой галерее искусств

Выставка в стиле «Батик» открылась в северодонецкой галерее искусств. Видео телеканала ЛОТ.

Акция «Армия детям» прошла в Северодонецке

Акция «Армия детям» прошла в Северодонецке. Видео телеканала ЛОТ.

В течение суток российские оккупанты открывали огонь 54 раза

За минувшие сутки в районе проведения антитеррористической операции российские оккупационные войска 54 раза открывали огонь по позициям сил АТО. В том числе 24 раза в Донецком, 26 на Мариупольском и 4 на Луганском направлениях. На Донецком направлении с запрещенной минскими соглашениями 122 мм артиллерии оккупанты выпустили 34 снаряда по нашим опорным пунктам в Авдеевке и 28 - в Песках.

В ОБСЕ прокомментировали учения «Л-ДНР» против полицейской миссии

На этой неделе незаконные организации «ДНР» и «ЛНР» провели показательные учения, в которых призывали жителей оккупированных городов блокировать возможную полицейскую миссию ОБСЕ. 

В Северодонецке героя провели в последний путь

Северодонецк празднует вторую годовщину освобождения

Северодонецк празднует вторую годовщину освобождения

В Северодонецке празднуют 2-ю годовщину освобождения Северодонецка от незаконных вооруженных формирований.

В городе проходят мероприятия под девизом «Северодонецк - это Украина!».

К концу осени на Луганщине появится сервисный центр МВД нового типа

К концу осени на Луганщине появится сервисный центр МВД нового типа

В пятницу, 22 июля, министр внутренних дел Украины Арсен Аваков впервые опубликовал графики начала конкурсного набора стажеров по областям и ориентировочные даты открытия новых сервисных центров МВД.

Житель Северодонецка пояснил свое участие в "ЛНР", - «черт попутал»

Житель Северодонецка пояснил свое участие в "ЛНР", - «черт попутал»

Вчера вечером, на пункте пропуска «Танюшевка» (Новопсковский район), луганские оперативники совместно с пограничниками задержали 31-летнего жителя. Северодонецка, который входил в состав НЗФ так называемой «ЛНР».

На Луганщині продовжується боротьба з корупцією

2 липня співробітниками СБУ та прокуратури під час спроби отримати хабар затримано співробітника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, повідомляє ЛОДА.

Луганська обласна служба зайнятості провела підсумкову нараду

Луганська обласна служба зайнятості провела підсумкову нараду

14 липня 2016 року у м. Сватове відбулася нарада керівного складу обласного та базових центрів зайнятості, під час якої було підбито підсумки діяльності обласної служби зайнятості за січень-червень 2016 року та обговорено нагальні завдання на найближчий час. В роботі наради взяли участь голова Сватівської РДА Д. Мухтаров та голова районної Ради В. Сліпець.

Із учасника АТО – в підприємці: пошук нових сенсів до успішної професійної реалізації в мирному житті

Із учасника АТО – в підприємці: пошук нових сенсів до успішної професійної реалізації в мирному житті

Відкриття бізнесу – непростий крок, який потребує професійних знань, умінь та капіталовкладень. Але той, хто вирішив ризикнути, зазвичай опиняється на плаву - отримує і роботу, і заробіток. Саме такий крок вирішив зробити військовослужбовець, демобілізований із Збройних Сил України, учасник антитерористичної операції Роман Григорович, коли на семінарі «Як розпочати свій бізнес» в Новопсковському РЦЗ дізнався про можливість започаткування власної справи шляхом отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Коли всі щасливі…

Коли всі щасливі…

У роботі спеціалістів державної служби зайнятості є моменти, коли робота приносить тільки задоволення, тільки насолоду. Це, звісно, профорієнтаційна робота з дітьми, особливо, якщо зустріч відбувається  в оздоровчих  таборах.

Роман Насіров підписав Меморандум про створення Регіонального кінологічного навчального центру ВМО в м. Хмельницький

З повідомленням прес-служби Державної фіскальної служби України під час 127-128 сесій Ради митного співробітництва Всесвітньої митної організації (ВМО) відбулася зустріч Голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова та Генерального секретаря Всесвітньої митної організації Куніо Мікурії.

Важливим напрямом роботи податкової міліції м. Сєвєродонецька є відпрацювання суб`єктів господарської діяльності реального сектору економіки – «вигодо набувачів»

Як повідомив заступник начальника оперативного управління ДПІ у м. Сєвєродонецьку ГУ ДФС у Луганській області Роман Гаврилюк, одними із найважливіших напрямків роботи податкової міліції є - відпрацювання так званих підприємств - «вигодонабувачів».

Вітчизняні напрацювання в напрямі електронізації митних сервісів отримали схвальні відгуки міжнародних експертів

Як повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби України вітчизняні напрацювання з автоматизованих систем, у т.ч. для оцінки ризиків АСАУР, не раз отримували схвальні відгуки від іноземних колег та міжнародних експертів. Про це йшла мова під час зустрічі Голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова з Генеральним Директором Генерального Директорату з оподаткування та митного союзу Європейської комісії Стівеном Квестом. Зустріч відбулась у рамках роботи 127-128 сесії Ради митного співробітництва Всесвітньої митної організації (World Customs Organization), яка проходила у м. Брюссель, Королівство Бельгія.

Сучасні системи митного оформлення – дієва складова у боротьбі з митними правопорушеннями

За повідомленням прес-служби Державної фіскальної служби України «В Україні створена та успішно функціонує Єдина автоматизована інформаційна система (ЄАІС), яка об'єднує в собі всі програмно-технічні складові, необхідні для автоматизації процесів митного оформлення та контролю. Діюча в її складі автоматизована система митного оформлення «Інспектор» (АСМО) охоплює всі процеси митного контролю як всередині країни, так і на митних кордонах», - повідомив Голова ДФС Роман Насіров під час зустрічі з Генеральним Директором Європейської Служби по боротьбі із шахрайством Джованні Кесслером, яка проходила у рамках 127-128 сесій Ради митного співробітництва Всесвітньої митної організації (ВМО).

У ДФС відбулася зустріч з імпортерами риби та морепродуктів

Як повідомили у прес-службіДержавної фіскальної служби України удосконалення митних процедур та вирішення проблемних питань, що виникають при митному контролі та оформленні риби та морепродуктів, які імпортуються на митну територію України, стали предметом обговорення під час зустрічі фахівців ДФС та представників компаній – членів Асоціації «Українських імпортерів риби та морепродуктів» 13 липня.

Граждане Луганской области задекларировали 380 млн. грн. доходов

Об этом сообщили в Главном управлении ГФС в Луганской области. В текущем году во время кампании декларирования жители Луганщины подали в органы фискальной службы около 16 тыс. деклараций об имущественном состоянии и доходах. Общая сумма задекларированного дохода составила почти 380 млн. грн., что на 20 млн. грн. или 5% больше, чем в прошлом году.

Если ошибочно выписали и зарегистрировали две налоговые накладные

В Главном управлении ГФС в Луганской области рассказали плательщикам НДС что делать, если составлены две налоговые накладные на одну операцию по поставке товаров или услуг и зарегистрированы в ЕРНН.

Состояние борьбы с контрабандой и нарушениями таможенных правил

Луганской таможней ГФС в I полугодии 2016 года возбуждено 39 дел о нарушении таможенных правил на сумму почти 400 тыс. грн., из которых по 25 делам реально изъяты предметы правонарушения на сумму более 327 тыс. грн. Кроме того, направлено правоохранительным органам 3 сообщения по уголовным правонарушениям об использовании поддельных документов, печатей, штампов.

С 1 июля 2016 на таможнях проводится фото и видеофиксация

В Луганской таможне ГФС сообщили, что 1 июля 2016 года вступило в силу Постановление Кабинета Министров Украины от 8 июня 2016 г. № 370, которым утвержден Порядок, определяющий процедуру осуществления фото-, видеофиксации таможенных и других формальностей, проводимых контролирующими органами в отношении товаров и транспортных средств, перемещаемых через таможенную границу Украины.

С начала года органами ГФС Луганщины установлены 74 нарушения законодательства, регулирующего оборот подакцизных товаров

В течение января - июня 2016 года сотрудниками ГУ ГФС в Луганской области проведены 74 проверки субъектов хозяйствования по соблюдения действующего законодательства по регулированию производства и обращения спирта этилового, коньячного и плодового, алкогольных напитков и табачных изделий.

Изменены формы регистрационных документов для получения услуг электронной цифровой подписи

В Главном управлении ГФС в Луганской области сообщили, что с 1 июля 2016 вступили в силу новые формы регистрационных документов для получения услуг электронной цифровой подписи, утвержденные приказом Информационно-справочного департамента ГФС Украины от 16.06.2016 №94 «О внесении изменений в приказ ИСД ГФС от 17.02.2015 №15».

Среди оформленных таможенных деклараций в Луганской области – 100 процентов электронных

За 6 месяцев 2016 года Луганской таможней ГФС оформлено 4 тыс. 763 таможенные декларации в электронном виде, что составляет 100% от всего объема.

Когда плательщики единого налога должны применять РРО

В Главном управлении ГФС в Луганской области сообщили, что в соответствии с пунктом 296.10 статьи 296 Налогового кодекса Украины регистраторы расчетных операций не применяются плательщиками единого налога второй и третьей групп (физические лица - предприниматели) независимо от выбранного вида деятельности, объем дохода которых в течение календарного года не превышает 1 млн. гривен.

На поддержку украинской армии плательщики Луганщины направили более 192 млн. грн. военного сбора

В январе-июне текущего года в государственный бюджет плательщики Луганской области перечислили почти 57 млн. грн. военного сбора.

Святковий Автопробіг До Дня Визволення Сєвєродонецка

Святковий Автопробіг До Дня Визволення Сєвєродонецка

22 липня 2016 року о 17.30 почнеться святковий автопробіг до дня визволення Сєвєродонецька відвід незаконних озброєних формирувань.

Запрошуються всі небайдужі.

Сторінка заходу у Facebook

Гумор по-чиновницькі

28 березня 2016 р. гр. К. звернувся в міську раду м. Сєвєродонецька з питання призначення субсидії на житлово-комунальні послуги (вх. № 2116).

В визначаний законодавством термін гр. К. відповідь не отримав.

Нужно ли регистрировать самодельное транспортное средство?

Если Вы воплотили в жизнь свою мечту и собственноручно собрали эксклюзивное транспортное средство, езду на нем по дорогам общего пользования необходимо узаконить, зарегистрировав самоделку.

Щодо зменшення податку на прибуток підприємств на суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

СДПІ з ОВП у м. Луганську МГУ ДФС інформує, що Державна фіскальна служба України листом від 06.06.2016 №19570/7/99-99-15-02-02-17 про зменшення податку на прибуток підприємств на суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки повідомляє наступне.

Платники Луганщини спрямували на зміцнення обороноздатності України 9,9 мільйонів гривень військового збору

З початку 2016 року підприємства, які обліковуються в Спеціалізованій ДПІ з обслуговування великих платників у м. Луганську МГУ ДФС, сплатили до Державного бюджету 9,9  млн. грн. військового збору. Зокрема у червні спрямовано на потреби Збройних Сил України 2,3 мільйона гривень військового збору. Зазначимо зростання сплати військового збору порівняно з відповідним періодом минулого року на 37 відс. 

Нові можливості електронного кабінету платника

СДПІ з ОВП у м. Луганську МГУ ДФС звертає увагу, що з 1 липня для платників ЄСВ в «Електронному кабінеті платника» створено нові можливості. Відтепер платники можуть підготувати, заповнити та надіслати звіт щодо сум нарахованого ЄСВ за новими формами.

Харьковчанин остался и без денег, и без автомобиля

Очередной автолюбитель остался и без денег, и без транспортного средства.
На днях в территориальный сервисный центр МВД г.Северодонецка обратился житель Харьковщины по вопросу регистрации автомобиля IKCO SAMAND 2007 года выпуска.
 

Все выплаты переселенцев теперь зависят от комиссий

Изменения в законодательстве могут существенно повлиять на жизнь около двух миллионов граждан Украины. Правозащитные организации утверждают: за последние пять месяцев основной проблемой переселенцев стала кампания Минсоцполитики по проверке статуса внутренне перемещенного лица. Социальные выплаты и пенсии многим приостановлены.

Аграрна партія України вимагає скасувати вибори у 114 в.о. через масові порушення

Аграрна партія України вимагає скасувати вибори у 114 в.о. через масові порушення

Луганська обласна організація Аграрної партії України вимагає визнати вибори у 114 в.о. на Луганщині недійсними через масові порушення під час самих виборів та підрахунку голосів. У зв’язку з цим кандидат-аграрій Олексій Малеванець подав до суду на окружну виборчу комісію.

Завтра в Сєвєродонецьку буде перекрито рух транспорту

Завтра в Сєвєродонецьку буде перекрито рух транспорту

У зв’язку з проведенням святкових заходів з нагоди 2-ї річниці визволення Сєвєродонецька від незаконних збройних формувань планується перекриття руху автотранспорту:

Выставка «Остановим туберкулез вместе» открылась в Северодонецке

Выставка «Остановим туберкулез вместе» открылась в Северодонецке

Сегодня в Северодонецкой городской публичной библиотеке открылась фотовыставка «Остановим туберкулез вместе». Организаторами выступили общественные организации «Общественная служба правовой помощи» и «ОПОРА».

У губернатора Луганщины новый заместитель

У губернатора Луганщины новый заместитель

Председатель Луганской областной государственной администрации - руководитель областной военно-гражданской администрации Юрий Гарбуз своим распоряжением назначил Владимира Гуца на должность заместителя председателя ОГА

Об этом, как передают «Донбасс. Комментарии», сообщает пресс-служба Луганской областной военно-гражданской администрации.

За сутки в зоне АТО были ранены пятеро украинских военных

За минувшие сутки в Донбассе в результате боевых действий среди украинских военнослужащих никто не погиб, но были ранены пятеро бойцов.

Об этом в четверг, 21 июля, на брифинге сообщил представитель администрации президента  Украины по вопросам АТО Андрей Лысенко.

ДФС разом з європейськими колегами впроваджує елементи інтегрованого управління кордонами.

У прес-службіДержавної фіскальної служби України повідомили, що 19 липня відбулася 2-га зустріч керівного комітету проекту Twinning за участю Голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова. Під час зустрічі сторони презентували результати проекту, а також заходи, проведені протягом другого кварталу 2016 року.

Юрій Гарбуз відзначив обласними стипендіями провідних та перспективних спортсменів Луганщини

Юрій Гарбуз відзначив обласними стипендіями провідних та перспективних спортсменів Луганщини

Сьогодні, 21 липня, у приміщенні ОДА відбулась урочиста церемонія вручення сертифікатів на отримання обласної стипендії провідним та перспективним спортсменам області та сертифікатів на придбання спортивного інвентарю. Про це повідомляє управління молоді та спорту Луганської ОДА.

Спрощенці збільшили сплату єдиного податку на 58 відсотків

Як повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби України протягом січня-червня поточного року платниками єдиного податку сплачено понад 7,1 млрд. гривень. Порівняно з минулим роком надходження податку зросли на 58%. За І півріччя 2015 року від платників на спрощеній системі оподаткування надійшло понад 4,5 млрд. гривень.

Понад 13 млн. грн. єдиного податку сплатили платники Сєвєродонецька

Як повідомила заступник начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку Лейла Кім у першому півріччі 2016 року платники міста сплатили 13,4 млн. грн. єдиного податку.

Податковий календар

Державна податкова інспекція у м. Сєвєродонецьку нагадує платникам податків про те, що 25 липня закінчується строк подання фінансової звітності за півріччя 2016 р. до органів статистики:

В ІОТА позитивно оцінили систему електронного адміністрування ПДВ

За повідомленням прес-служби Державної фіскальної служби України більшість податкових адміністрацій членів ІОТА мають низку схожих проблем, серед яких - проблема шахрайства з ПДВ. Про це повідомив директор департаменту адміністративного оскарження та судового супроводження ДФС Дмитро Донець.

«Подорож до країни професій» в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Гончарівський»

«Подорож до країни професій» в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Гончарівський»

Вже вдруге за літо, спеціалісти Сватівського районного центру зайнятості проводять профорієнтаційну роботу в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Гончарівський». 20 липня було проведено масовий захід – профорієнтаційну гру «Подорож до країни професій». До заходу залучалися усі діти, які відпочивали у таборі (125 осіб). Вони були поділені на 5 команд та активно брали участь у грі.  Командам були запропоновані різноманітні конкурси та змагання інтелектуалів, які вони виконували з повною відповідальністю. Під час заходу діти складали прислів’я, називали якомога  більше професій, які відносяться до певного виду діяльності, відгадували загадки про труд та професії. Спеціалісти центру зайнятості розповіли дітям про нові професії та про професії, які користуються найбільшим попитом на ринку праці.

Служба зайнятості залучає безробітних чоловіків до військової служби за контрактом

Служба зайнятості залучає безробітних чоловіків до військової служби за контрактом

З метою формування позитивного відношення до служби в Збройних силах України, працевлаштування осіб, які брали участь в АТО, центром зайнятості постійно проводяться різноманітні масові заходи.

Відбувся тренінг для профконсультантів міських та районних центрів зайнятості Луганської області

Відбувся тренінг для профконсультантів міських та районних центрів зайнятості Луганської області

21 липня на базі Сєвєродонецького міського центру зайнятості представниками Луганської обласної служби зайнятості був проведений тренінг для фахівців відділів активної підтримки безробітних – профконсультантів міських та районних центрів зайнятості Луганської області. 

ПРООН оголосила конкурс бізнес-грантів серед ВПО та місцевого населення Донецької і Луганської областей

ПРООН оголосила конкурс бізнес-грантів серед ВПО та місцевого населення Донецької і Луганської областей

Програма розвитку ООН запрошує внутрішньо переміщених осіб та місцеве населення Донбасу взяти участь у конкурсі на здобуття бізнес-грантів, надіславши свої бізнес-плани до 15 серпня 2016 р.

Громадські формування можуть подавати документи до ЦНАП

Громадські формуваннямають право подавати документи до центрів надання адміністративних послуг, не звертаючись безпосередньо до управління юстиції

Нові можливості реєстрації громадських формувань

В найближчий часподати та отримати документи у сфері реєстраціїгромадських формувань в Луганській області можливо будеу трьохмісцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

На Луганщине осудили мужчину расстрелявшего посетителей ресторана

Северодонецкой местной прокуратурой поддержано государственное обвинение в уголовном производстве в отношении жителя Луганской области, который совершил умышленное убийство. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Луганской области.

Юрій Клименко: «Ворог продовжує обстріли Попасної та Станиці Луганської»

20 липня ввечері бойовики з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї відкривали вогонь у напрямку південної околиці міста Попасна. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Что делать выпускникам «вузов» оккупированного Донбасса с российскими дипломами?

Что делать выпускникам «вузов» оккупированного Донбасса с российскими дипломами?

Выданные выпускникам «вузов» оккупированного Донбасса российские дипломы в базах РФ не значатся. В этом уже успели убедиться выпускники, получившие данные дипломы, — рассказывают пользователи «Фейсбука».

Переселенцы с Донбасса решили построить дом

Переселенцы с Донбасса решили построить дом

Одна из самых больших проблем, о которой говорят переселенцы — это отсутствие жилья. В результате конфликта на Донбассе многие семьи на востоке Украины потеряли дома или выехали из опасной зоны. Теперь скитаются, и, соответственно, вынуждены платить баснословные деньги за аренду чужого жилья.

«Фантом» не пропустив до непідконтрольних територій зварювальне обладнання та інструменти вартістю більше 1,1 млн. грн.

Прес-служба Державної фіскальної служби України повідомила, що співробітники спецпідрозділу «Фантом» поблизу КПВВ «Зайцеве» зупинили автомобіль марки Мерседес Бенц, який рухався в бік непідконтрольних територій.

Внутрішньою безпекою ДФС викрито хабарників на митниці

Як повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби України співробітниками Управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС викрито працівників митного поста «Угринів» Львівської митниці ДФС, які за допомогою посередників організували схему одержання хабарів від власників транспортних засобів на іноземних номерах за безперешкодне переміщення їх на митну територію України.

Викрито конвертаційно-транзитну групу з обігом 12,8 млн. грн., яка «обслуговувала» операції з імпорту автомобілів

За повідомленням прес-службиДержавної фіскальної служби України працівниками податкової міліції в ході проведення операції „Рубіж-2016” та розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.190, ст.212, ст.361, ст.364, ст.366 та ч.3 ст.368 КК України припинено діяльність міжрегіональної конвертаційно-транзитної групи, яка надавала послуги фізичним особам - громадянам України з мінімізації податкових зобов'язань та митних платежів при імпорті товарів (автотранспорту) по заниженим цінам та з легалізації ТМЦ, ввезених контрабандним шляхом.

Відповідальність за невиконання батьками обов’язків по догляду за дитиною

Законодавство України, зокрема, ст. 150 Сімейного кодексу України, передбачає, що батьки зобов'язані  виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім'ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини, піклуватися про здоров'я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток.

Обмін досвідом у громадах Донбасу

Обмін досвідом у громадах Донбасу

ПРООН запропонував обмін досвідом для вирішення проблем громад у Луганській та Донецькій областях.

Діалог про закупівлі в Сєвєродонецьку

Діалог про закупівлі в Сєвєродонецьку

20 липня в Сєвєродонецьку інформаційний круглий стіл на тему: «Діалог про закупівлі. Що ми знаємо та ще потрібно вивчити про нову систему PROZORRO».

У Кремінній пройшла зустріч зі спортсменами-паралімпійцями

У Кремінній пройшла зустріч зі спортсменами-паралімпійцями

Сьогодні, 20 липня, на базі обласного фізкультурно-оздоровчого центру «Олімп» відбулась зустріч зі спортсменами-призерами чемпіонату України з легкої атлетики серед осіб з порушенням опорно-рухового апарату, розумового і фізичного розвитку, порушенням зору. Про це повідомляє управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації.

В Северодонецке женщина-водитель иномарки протаранила «Daewoo Sens». Трое пострадавших

ДТП с пострадавшими произошло на перекрестке улиц Энергетиков и Танкистов города Северодонецк. Об этом сообщает отдел коммуникации Главного управления Национальной полиции в Луганской области.

Жительницу Лисичанска будут судить за торговлю людьми

Жительницу Лисичанска будут судить за вербовку людей с целью их дальнейшей сексуальной эксплуатации на территории РФ. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Луганской области.

Готовятся изменения порядка пересечения линии разграничения

В настоящее время разрабатываются изменения в порядок пересечения линии разграничения. Об этом сказал заместитель министра по вопросам временно оккупированных лиц и внутренне перемещённых лиц Георгий Тука сегодня журналистам в Мариуполе, - передаёт "ОстроВ". 

Антикорупційний комітет при Луганській облдержадміністрації провів засідання

Антикорупційний комітет при Луганській облдержадміністрації провів засідання

Засідання Антикорупційного комітету відбулось сьогодні об 11.00 в залі засідань Луганської військово-цивільної адміністрації, Луганської обласної державної адміністрації. Про це повідомляє прес-служба Агенції стійкого розвитку.

Завдяки проекту ЄС забезпечено гідні умови навчання і проживання для студентів і викладачів ВНУ ім. Даля

21 липня у м. Сєвєродонецьк відбувся оглядовий візит на об’єкти найбільшого у Донбасі університету – Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля. Завдяки підтримці ЄС евакуйований з Луганська університет відновив свою роботу на нових теренах. Візит включив: головний корпус університету, Центр дистанційного навчання і два гуртожитки. Ремонт та оснащення об’єктів комп’ютерною та побутовою технікою здійснено в рамках проекту ЄС «Відновлення функціонування евакуйованого до м. Сєверодонецьк Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля». 

У ніч на 20 липня бойовики знову намагалися влучити у КПВВ «Станиця Луганська»

20 липня ворог продовжив обстрілювати населені пункти Луганщини. Про це повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

Несмотря на срыв графика, ремонт моста Лисичанск-Северодонецк планируют закончить к концу года, – обладминистрация

Департаментом регионального развития, промышленности, инфраструктуры и энергосбережения Луганской областной военно-гражданской администрации 19 июля было проведено выездное совещание с участием руководства и специалистов Департамента, представителей заказчика, генерального подрядчика, субподрядчиков, Службы автомобильных дорог в Луганской области. Об этом сообщает пресс-служба ЛОГА.

Порошенко приедет в Северодонецк

На празднование второй годовщины освобождения Северодонецка от незаконных вооруженных формирований 22 июля приедет Президент Украины Петр Порошенко. Об этом на заседании исполкома Северодонецкого горсовета заявил заместитель городского головы Андрей Гавриленко, сообщает 06452.com.ua.

В Лисичанске СБУ обнаружила тайник ЛНР с минами и гранатометами

Сотрудники Службы безопасности Украины (СБУ) совместно с Государственной службой по чрезвычайным ситуациям обнаружили тайник с боеприпасами возле насосной станции в Лисичанске Луганской области. Об этом в среду, 20 июля, сообщает пресс-центр СБУ.

Сєвєродонецьку відзначили 26-ту річницю прийняття Декларації про державний суверенітет України

 Сєвєродонецьку відзначили 26-ту річницю прийняття Декларації про державний суверенітет України

16 липня в Сєвєродонецьку пройшов урочистий захід з нагоди 26-ої річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України.

В Рубежном может поменяться перевозчик по двум городским маршрутам

В городе Рубежное объявлен конкурс по перевозке пассажиров на городских автобусах маршрутах общего пользования №101 «Стадион – Забиркино» и №109 «Горполиклинника – ж/д мост».

Состав комиссии и условия конкурса приняли сегодня, 19 июля на заседании исполнительного комитета, передает tribun.com.ua

Жители Луганской области задекларировали 380 миллионов гривен доходов

Граждане Луганской области задекларировали 380 миллионов гривен доходов. Об этом сообщили в Главном управлении Государственной фискальной службы в Луганской области. 

"АТОшники" показали фото с последствиями обстрелов сепаратистами Зайцево, Майорска и Попасной

"АТОшники" показали фото с последствиями обстрелов сепаратистами Зайцево, Майорска и Попасной
В пресс-центре АТО сделали заявление, что недавние обстрелы боевиками Попасной, Майорска и Зайцево принесли значительные разрушения в инфраструктуре населенных пунктов.

В Луганской области оспаривают результаты выборов

В Луганский окружной административный суд поступил иск о неправомерных действиях избирательной комиссии 114 округа. Об этом сообщили на пресс-конференции доверенные лица некоторых кандидатов.

Участники выборов по 114 округу требуют их отмены в связи с фальсификациями

Участники выборов по 114 округу требуют их отмены в связи с фальсификациями

В Луганский окружной административный суд поступил иск о неправомерных действиях избирательной комиссии 114 округа. Об этом сообщили доверенные лица некоторых кандидатов и сами кандидаты в ходе пресс-конференции в Северодонецке.

Семья переселенцев подорвалась на растяжке около города Золотое - обладминистрация

Супружеская пара внутренне перемещенных лиц из Алчевска 19 июля подорвалась на растяжке вблизи города Золотое Попаснянского района. Об этом сообщает пресс-служба Луганской областной военно-гражданской администрации.

Ірина Верігіна вимагає визнати вибори на 114 окрузі не дійсними

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбук: "Як кандидат в народні депутати від партїї Батьківщина вимагаю визнати вибори на 114 окрузі, які не відбулися. Брудні технології, заміна членів ДВК в день виборів, зафіксовані "каруселі".

Біля державного кордону України зупинено «Газель» з вантажем горіхів без відповідної документації

18 липня в ході реалізації оперативних даних ОРВ (п/н «ПП») спільно з представниками СБУ у напрямку Черткове РФ на відстані 50 м від лінії державного кордону України виявили та зупинили транспортний засіб марки «Газель» під керуванням громадянина України з вантажем горіхів без відповідної документації.

Наразі відкриваються слідчі дії.

Повідомляє прес-служба ЛОДА.

Діти з Луганщини оздоровлюються та відпочивають по всій Україні

Літня оздоровча кампанія 2016 року в Луганській області триває. Юні жителі Станично-Луганського, Попаснянського та Новоайдарського районів залюбки відпочивають та оздоровлюються поза межами області. Про це повідомляє ЛОДА.

Упродовж сьогоднішнього дня зафіксовано 16 обстрілів українських опорних пунктів

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 19 липня 2016 року

Аграрна партія вимагає скасувати вибори у 114-му виборчому окрузі

Про це повідомляє Прес-служба Луганської обласної організації Аграрної партії України. "Аграрна партія України вимагає скасувати вибори у 114 в.о. через масові порушення під час самих виборів та підрахунку голосів.

Вибори на Луганщині: Дзвінок про замінування приміщення ОВК у 114 окрузі надійшов з Красного Луча

Про це повідомляє інформаційне агенство «Донбас», посилаючись на власні неофіційні джерела в  Головному управлінні Національної поліції в Луганській області.

Програма розвитку ООН запрошує внутрішньо переміщених осіб взяти участь у конкурсі грантів на відновлення бізнесу

Програма розвитку ООН запрошує внутрішньо переміщених осіб, які проживають в Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Одеській, Полтавській, Харківській, Луганській, Донецькій областях, місті Києві та місцеве населення Донецької та Луганської областей (з підконтрольних Уряду України територій) взяти участь у конкурсі на здобуття грантів для започаткування, відновлення або розвитку підприємницької діяльності.

Конкурс грантів для підприємницької діяльності адмініструє благодійний фонд  «Творчий центр ТЦК».

Руководитель Луганской ВГА лишился одного советника

Руководитель Луганской облгосадминистрации Юрий Гарбуз лишился одного из своих советников. На днях общественный активист, и председатель партии «Солидарность» в Луганской области Денис Денищенко, сложил, по собственной инициативе, полномочия советника губернатора.

Об этом стало известно во время прямого эфира на телеканале «ЛОТ».

Два города в Луганской области отметят 2-ю годовщину освобождения от террористов

В городе Рубежное, Луганская область 21 июля в 17.00 во Дворце Культуры состоится праздничный концерт посвященный второй годовщине освобождения города от незаконных вооруженных формирований.

Об этом сегодня, 19 июля сообщили на заседании исполнительного комитета, передает tribun.com.ua.

Оккупанты совершили теракт на Луганщине. Есть жертвы

Террористы обстреляли город Попасная в Луганской области. Ранен местный житель и повреждено два дома.
Об этом сообщает пресс-служба Национальной полиции в Луганской области.

Центризбирком заменил двух членов окружного избиркома в 114-м округе. Обработано 8% протоколов

Центральная избирательная комиссия по представлению Блока Петра Порошенко заменила двух членов ОИК № 114 на Луганщине, чтобы разблокировать работу комиссии, передает «Украинская правда».

В избирательной комиссии на 114-м искали мину

В Луганской области проверяют поступившую информацию о минировании здания окружной избирательной комиссии №144 в городе Беловодск.

Юрій Гарбуз: «КПВВ Станиця Луганська відновив свою роботу»

Станом на 18.00 КПВВ Станиця Луганська відновив свою роботу. Про це повідомив голова Луганської облдержадміністрації – військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час зустрічі з журналістами, повідомляє ЛОДА.

Голова Луганської облдержадміністрації та посол ОБСЄ обговорили ситуацію на Луганщині

18 липня 2016 року голова Луганської облдержадміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з Послом ОБСЄ, головою спеціальної моніторингової групи із вирішення гуманіттарних питань Тристороннього контактного Центру Тоні Фрішем, повідомляє ЛОДА.

Чиновники на Луганщине пытались украсть 30 миллионов

Сотрудники СБУ пресекли попытку чиновников растратить почти 30 млн. гривен из бюджета Луганской области. Об этом сообщает пресс-служба СБУ.

Шахов и мат. Кто и как победил на выборах в Луганской области

Шахов и мат. Кто и как победил на выборах в Луганской области

Народным депутатом от шести прифронтовых и сельскохозяйственных районов Луганской области станет Сергей Шахов. Как происходили выборы, и почему они очень значимы для страны в целом — разбирался «Восточный фарватер».

КПВВ «Станиця Луганська» тимчасово припиняє роботу

Останніми днями в Луганській області встановилася аномально спекотлива погода.

114-й виборчий округ: провокації навколо ОВК тривають

Сьогодні о 13.50 до Біловодського відділу поліції надійшло анонімне повідомлення про те, що заміновано будівлю окружної виборчої комісії. Про це повідомляє Департамент масових комунікацій Луганської облдержадміністрації.

За підтримки ПРООН проведено фінальний конкурсний відбір висококваліфікованих фахівців на найбільш критичні ділянки роботи у ЛОДА

За підтримки ПРООН проведено фінальний конкурсний відбір висококваліфікованих фахівців на найбільш критичні ділянки роботи у ЛОДА

За підтримки ПРООН проведено фінальний конкурсний відбір висококваліфікованих фахівців на найбільш критичні ділянки роботи у Луганській обласній державній адміністрації, обласній військово-цивільній адміністрації, які в подальшому будуть призначені радниками губернатора Луганської області на громадських засадах з широкого спектру питань.

На Луганщині ворог застосовує зброю заборонену Мінськими домовленостями

Протягом 17 липня терористи декілька разів вели обстріли у напрямку низки населених пунктів Луганщини, повідомляє прес-служба ЛОВЦА.

В Золотом в районе шахты на взрывном устройстве подорвалась пенсионерка

В Попаснянском районе в районе шахты Родина (г.Золотое, Луганская обл.) на взрывном устройстве подорвалась 61-летняя женщина, сообщает отдел коммуникации Управления Национальной полиции Луганской области.

Протягом останніх вихідних 16 та 17 липня рятувальники ліквідували 21 загоряння сухої трави

Протягом останніх вихідних 16 та 17 липня рятувальники ліквідували 21 загоряння сухої трави
З настанням спекотної погоди стрімко зросла кількість загорянь сухої трави на відкритій території. Про це повідомляє ГУ ДНС України в Луганській області.

Новый порядок выезда детей за пределы «ЛНР»

Постановление о пересечении детьми границы «ЛНР», принятое 28 июня 2016 года, включает в себя несколько пунктов, которые должны соблюдаться и не могут быть оспорены. Об этом сообщает ряд луганских СМИ со ссылкой на слова начальника управления по делам детей, семьи и молодежи Марины Горностаевой в Луганске.

На Луганщини стартував проміжний етап програми "Студентська республіка"

На Луганщини стартував проміжний етап програми "Студентська республіка"

15 липня у Сєвєродонецьку на базі Східноукраїнського національного університету ім. В.Даля розпочала свою роботу дводенна програма для студентської молоді «Студреспубліка 2016», повідомили організатори.

Організаторами заходу є управління молоді та спорту ОДА, Луганський обласний центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень та громадська організація «САМІ».

Юрій Гарбуз: «Проміжні вибори до Верховної Ради у 114-му окрузі відбулися»

Голова ОДА Юрій Гарбуз привітав з виборами, що відбулися на 114-му окрузі. Про це повідомляє Департамент масових комунікацій ЛОДА. Текст нижче.

Святкові заходи з нагоди 2-ї річниці визволення Сєвєродонецька від незаконних збройних формувань «Сєвєродонецьк – це Україна!»

Святкові заходи з нагоди 2-ї річниці визволення Сєвєродонецька  від незаконних збройних формувань «Сєвєродонецьк – це Україна!»

До уваги сєвєродончан та гостей міста!

Уточнений план святкових заходів з нагоди 2-ї річниці визволення Сєвєродонецька від незаконних збройних формувань «Сєвєродонецьк – це Україна!»

Упродовж минулої доби зафіксовано 77 випадів відкриття вогню

В районі проведення АТО російські окупаційні війська продовжують обстріли позицій Збройних Сил України. Упродовж минулої доби зафіксовано 77 випадів відкриття вогню. З них 37 на Маріупольському, 31 на Донецькому та 9 на Луганському напрямках.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

К электронным закупкам в Северодонецке готовы

К электронным закупкам в Северодонецке готовы

Согласно Закону «О публичных закупках» переход на использование государственными органами системы закупок ProZorro происходит в два этапа. В рамках первого этапа с 1 апреля в системе электронных закупок начали работать центральные органы власти и крупные предприятия. Второй этап завершается 1 августа. С этого дня все распорядители бюджетных средств обязаны проводить закупки в электронном прозрачном режиме. Готовы ли к этому бюджетные организации города Северодонецка, рассказал «СВ»  первый заместитель Северодонецкого городского головы Аркадий Коростелев.

В Северодонецке начата разработка Программы восстановления городских озер

В Северодонецке  начата разработка Программы восстановления городских озер

13 июля прошло первое заседание рабочей группы Северодонецкого городского совета по разработке Программы восстановления озер Чистого и Паркового.

Клешня и Кривенькое наиболее чистые

Клешня и Кривенькое наиболее чистые

По сообщению Северодонецкого горрайонного филиала ГУ «Луганский областной лабораторный центр Госсанэпидслужбы Украины», по результатам исследований проб, отобранных 4 июля, качество воды озёр Парковое, Чистое, Клешня и Кривенькое остаётся неудовлетворительным и не отвечает нормативам по микробиологическим показателям. 

Літо в дитячій бібліотеці

Літо в дитячій бібліотеці

З чим асоціюються слова «літо» і «діти»? Так, звісно, – ка-ні-ку-ли! А «канікули» і «бібліотека»?

Запитайте про це дітей пришкільних таборів, які відвідали дитячу бібіліотеку міста протягом червня-липня 2016 року: що вони тут побачили, чому корисному навчилися, як провели свій час, чи було їм цікаво та весело?

Северодончане на юношеском чемпионате мира 2016 по плаванию в ластах

Северодончане на юношеском чемпионате мира 2016 по плаванию в ластах

Юношеский чемпионат мира  2016 по плаванию в ластах проходил с 4 по 11 июля во французском Анмасе. В соревнованиях приняли участие более 400 спортсменов из 29 стран со всего мира. Сборную Украины представляли 16 спортсменов, двое из них – воспитанники Северодонецкой школы подводного спорта – МСМК Валентина Резник и МС Елизавета Зубко.

В медальном зачете сборная команда Украины заняла 4 место, пропустив вперед спортсменов из России, Кореи и Греции. 

Проведено документування руйнувань, спричинених вчорашніми обстрілами з боку незаконних збройних формувань

Проведено документування руйнувань, спричинених вчорашніми обстрілами з боку незаконних збройних формувань

Сьогодні представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та спостерігачами однієї з груп української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) проведено документування руйнувань спричинених вчорашніми обстрілами з боку незаконних збройних формувань ОРЛО в селищі міського типу Станиця Луганська.

Суд освободил от уголовной ответственности бывшую участницу "ЛНР"

Лисичанский городской суд освободил от уголовной ответственности бывшую участницу "ЛНР", которая воспользовалась программой СБУ "Тебя ждут дома".

Суд учел, что проверка СБ Украины не установила преступлений, совершенных женщиной во время пребывания в бандформировании боевиков, сообщает пресс-центр СБУ.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста допомагає Станиці Луганській

Міжнародний Комітет Червоного Хреста повідомляє, що у Станиці Луганський впроваджуються роботи з відновлення та ремонту пошкоджених внаслідок бойових дій житлових будинків. Сьогодні у Станиці Луганський налічується 15 будинків, що підлягають відновленню та ремонту. Серед них 2 багатоквартирних будинки по вул. 5 лінія та Горького на 8 та 16 квартир, де замінюється дах.

Украинец пришел домой из рабства пешком

После двух лет пребывания в рабстве на оккупированной территории Луганской области 43-хлетний заробитчанин (родом он из западной Украины) прошел без документов свыше 130 километров, добрался до линии разграничения и попал в одну из частей наших военных.
 
По его рассказу, в подвал комендатуры боевики бросили мужчину за отказ бесплатно работать на хозяина.

Подорож профорієнтаційним експресом

Подорож профорієнтаційним експресом

Літо в розпалі. Позаду школа. У літніх оздоровчих таборах кипить робота: складаються вірші, презентуються моделі, готуються конкурси. І поряд з інтенсивною роботою працівників дитячих оздоровчих таборів  активно продовжує профорієнтаційну роботу і служба зайнятості Луганщини. Адже усвідомлений вибір професії для школярів – це, насамперед, знання про широкий світ професій, який постійно змінюється.

Школьники из зоны АТО приняли участие в образовательном проекте GoCamps

Школьники из зоны АТО приняли участие в образовательном проекте GoCamps

140 школьников из зоны АТО, а именно из городов Константиновка, Мариуполь и Северодонецк, в рамках образовательного проекта GoCamps при поддержке Lauffer Group провели неделю в специальном выездном языковом лагере под Киевом.

Проблемы содержания заключенных на оккупированных территориях

Проблемы содержания заключенных на оккупированных территориях

Одна из главных проблем, которые влечет за собой военный конфликт на Донбассе – вопрос переселения людей, живущих на неподконтрольной Украине территории. Всегда остается тот процент населения, который по каким-то причинам не в состоянии выехать самостоятельно. К этой категории относятся и лица, которые отбывают наказание в исправительных учреждениях.

Где дают крылья

Здорово, что работы Театральной мастерской "Art&Гарт" Александра Шмаля привлекают все больше зрителей. Но при всем желании те, кто не успел посмотреть показанный 14 и 15 июля спектакль "Так не говорил Заратустра",  в обозримом будущем, увы, смогут сделать это только на видео и фестивалях.

В Рубежном взорвалась граната

Сегодня, 15 июля 2016 года, в городе Рубежное Луганской области, около 4-х часов утра возле кафе «Смачна хата», которое расположено на улице Владимирская, произошел взрыв гранаты.
 
Об этом, как сообщает tribun.com.ua, рассказал заместитель начальника отдела полиции города Рубежное подполковник Антон Потурайко.

В Лисичанске совершено дерзкое разбойное нападение

15 июля в г. Лисичанске четверо мужчин напали на 54-летнего местного жителя и с применением насилия завладели крупной суммой денег, золотыми изделиями и документами мужчины.
 
14 июля в Лисичанского отдел полиции поступило сообщение медиков о том, что 54-летнему местному жителю оказана медицинская помощь (диагноз: СГМ, ушиб мягких тканей, подкожные гематомы головы, множиственные ссадины лица, туловища, верхних и нежных конечностей, ушиб мягкой тканей шеи, обеих кистей рук, обоих голеностопных суставов, следы инъекций средней трети левого бедра, частичная травматическая экстракция нижних резцов).

Житель Северодонецка рассказал о своем похищении террористами "ЛНР"

22-летнего жителя города Северодонецка похитили боевики «ЛНР» и двое суток держали в захваченном здании луганского СБУ. Об этом сообщает пресс-служба Главного управления Национальной полиции в Луганской области.

Луганская область получит 1 млрд гривень на восстановление после «русского мира»

Председатель Луганской областной государственной администрации - руководитель областной военно-гражданской администрации Юрий Гарбуз 11 июля подписал распоряжение, согласно которому остатки средств местных бюджетов населенных пунктов, где органы власти временно не осуществляют свои полномочия, будут направлены исключительно на финансирование объектов и мероприятий на территориях, контролируемых украинской властью. Всего сумма, которую не получат оккупиованніе российскими террористами территории составит чуть более 1 млрд гривень.

На Луганщині одні з найнижчих в Україні ціни на молоко, ковбаси варені першого ґатунку, яловичину, свинину та соняшникову олію

На Луганщині одні з найнижчих в Україні ціни на молоко, ковбаси варені першого ґатунку, яловичину, свинину та соняшникову олію

На контрольованій українською владою території Луганської області за першу декаду липня 2016 року в порівнянні з третьою декадою червня на соціально значущі товари склалась наступна цінова ситуація.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Луганщину відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в України

Луганщину відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в України

14 липня голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в України Марюсом Януконісом, який з робочим візитом відвідав Луганщину. 

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Соревнования по стрельбе из лука и "Водные бои"

Соревнования по стрельбе из лука и "Водные бои"

16 июля 2016 г. на территории Мишкиного Яра возле Веревочного Парка состоятся любительские соревнования по стрельбе из лука и арбалета.

Два срібла завоювала луганчанка на чемпіонаті Світу з плавання в ластах

Два срібла завоювала луганчанка на чемпіонаті Світу з плавання в ластах

З 4 по 11 липня у французькому Анмасі відбувся юнацький чемпіонат Світу 2016 року з плавання в ластах. У змаганнях взяли участь понад 400 атлетів із 29 країн, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Cвятковий концерт, присвячений другій річниці визволення Сєверодонецька від озброєних бандформувань і російських найманців

Cвятковий концерт, присвячений другій річниці визволення Сєверодонецька від озброєних бандформувань і російських найманців

Шановні сєверодончани і гості міста!

Запрошуємо вас 22 липня 2016 р. на святковий концерт, присвячений другій річниці визволення Сєверодонецька від озброєних бандформувань і російських найманців!

В цей день до нашого міста завітають українські гурти "Тінь сонця" і "Друже музико", а також співачка Катя Бойко, яка є уродженкою міста Сєвєродонецьк!

Концерт відбудеться на площі Миру о 18-00.

Повний перелік святкових заходів буде опубліковано пізніше, слідкуйте за оголошеннями!

Відтепер з залізничним вокзалом Лисичанська можна зв'язатись за телефоном

Усна інформація про розклад руху пасажирських поїздів, вартість проїзду та перевезення багажу, наявність місць, запізнення поїздів, колію відправлення, час прибуття поїзда, правила перевезення пасажирів, багажу надається безкоштовно за номером 050-42-08-876 (згідно з тарифами мобільного зв’язку).

В районе Попасной обнаружили тайник с тремя килограммами тротила

Полицейские вместе с сотрудниками СБУ обнаружили тайник на обочине дороги Киев-Харьков-Довжанский, что неподалеку от поворота на Попасную Луганской области.

Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Донецкой области.

Российские наемники стянули мотострелковую роту и 2 батареи артиллерии под Первомайск

В районе Первомайска Луганской области боевики незаконных вооруженных формирований усилили свои подразделения мотострелковой ротой и двумя батареями артиллерии.

Об этом в четверг, 14 июля, сообщил координатор группы «Информационное сопротивление», народный депутат («Народный фронт») Дмитрий Тымчук.

Пиротехники во время разминирования подняли с реки Айдар целый арсенал боеприпасов

Пиротехники во время разминирования подняли с реки Айдар целый арсенал боеприпасов

Пиротехники разминируют акваторию реки Айдар в Новоайдарском районе. Об этом сообщает пресс-служба Главного управления Государственной службы по чрезвычайным ситуациям Украины в Луганской области.

Личный состав полиции Луганщины переведен на усиленный режим несения службы из-за выборов

Избирательный процесс вышел на финишную прямую, на 133х избирательных участках голосование состоится уже в воскресенье 17 июля.

Судью-взяточницу из Северодонецка лишили квартиры и банковского счета в Испании

Решением испанского суда наложен арест на квартиру и банковский счет на территории Королевства Испания, принадлежащих судье одного из городских судов Луганской области Елене Горбатенко. Она обвиняется в получении неправомерной выгоды за вынесение определенного судебного решения.

Культурные мероприятия и развлечения в наших селах

Культурные мероприятия и развлечения в наших селах

В июле в нескольких селах Луганщины прошли праздники для детей и вечеринки для молодежи.

В Северодонецке прошел турнир по стритболу

В Северодонецке прошел турнир по стритболу. Соревновались 11 команд — из Лисичанска, Рубежного, Старобельска и Северодонецка. 

Пройшло 23-тє засідання виконкому

Пройшло 23-тє засідання виконкому

12 липня пройшло 23-тє засідання виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради VII скликання. На порядок денний винесено 13 питань.

Військова служба за контрактом

В зоне АТО зафиксировано 72 обстрела за сутки

Боевики гибридной армии РФ на востоке Украины продолжают грубо нарушать минские соглашения - за прошедшие сутки зафиксировано 72 обстрела позиций сил АТО, в том числе с использованием запрещенной артиллерии калибра 152 мм. Об этом сообщает пресс-центр АТО.

В селе Мостки похоронили бойца батальона «Айдар» Юрия Гуртяка

Вместе с побратимом Юрий Гуртяк погиб утром в понедельник в Донецкой области, подорвавшись на мине. Командиру-разведчику, который два года защищал Украину в зоне АТО, было тридцать лет.

За добу на українські позиції у Авдіївській промзоні та на околицях Горлівки ворог випустив більше 200 мін, – полковник Лисенко

За добу на українські позиції у Авдіївській промзоні та на околицях Горлівки ворог випустив більше 200 мін, – полковник Лисенко

Інтенсивність обстрілів з боку бойовиків за минулу добу зменшилась. Ситуація на Донецькому напрямку залишається складною. Кількість обстрілів зменшилася у порівнянні з попередньою добою, але бойовики продовжують активно та відкрито застосовувати важкі міномети та артилерію, заборонені Мінськими домовленостями. «Дві третини усіх випадків порушення тиші на Донецькому напрямку припадають саме на міномети. Так, за минулу добу на українські позиції у Авдіївській промзоні та на околицях Горлівки ворог випустив більше 200 мін», – повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

На Луганщині припинила діяльність конвертцентру, через який фінансувалися терористи

На Луганщині припинила діяльність конвертцентру, через який фінансувалися терористи

Співробітники Служби безпеки України припинили на Луганщині діяльність конвертаційного центру, через який у тому числі фінансувалася терористична організація "ЛНР", повідомляє прес-центр СБУ.

Сили АТО захопили двох бойовиків "ЛНР", один з них виявився громадянином Росії

Спецгрупа військових та співробітників СБУ відбила напад бойовиків "ЛНР" на позиції сил антитерористичної операції поблизу села Троїцьке у Попаснянському районі Луганської області. Про це повідомляє прес-цетр СБУ.

На оккупированные территории Луганщины продолжает прибывать подкрепление из России

Очередное подкрепление прибыло из России для боевиков «ЛНР». Об этом, как передает информационно-аналитический центр Нацбезопасности Украины, сообщил пресс-секретарь администрации Президента Украины по вопросам АТО полковник Андрей Лысенко.

Юні луганчани поїхали відкривати «Олімпійську зміну»

Юні луганчани поїхали відкривати «Олімпійську зміну»

13 липня з сєвєродонецького автовокзалу проводжали дітей, які їдуть відпочивати до дитячого центру «Молода гвардія» (м. Одеса), де з 14 липня до 3 серпня проходитимуть Всеукраїнські фізкультурно-оздоровчі змагання серед дітей та юнацтва «Олімпійська зміна».

Жителю Луганщины грозит до 15 лет тюрьмы за передачу военной информации «ЛНР»

Житель Луганщины, который предоставлял информацию представителю так называемой «Народной милиции» «ЛНР», взят под стражу. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Луганской области.

Возле заброшенной лисичанской шахты нашли труп мужчины

12 июля в городе Лисичанске, в ставке возле бывшей шахты «Матросская», нашли 34-летнего мужчины. Об этом сообщает пресс-служба Главного управления Национальной полиции в Луганской области.

У ДНЗ «Луганський центр ПТО ДСЗ» - випуск слухачів

У ДНЗ «Луганський центр ПТО ДСЗ» - випуск слухачів

У ДНЗ «Луганський центр ПТО ДСЗ» видатна подія: 12 липня закінчила навчання група за проліцензованою професією «Контролер-касир».

Как приобрести транспортное средство, если его владелец умер

Ежедневно в территориальные сервисные центры МВД Луганской области обращаются граждане с просьбой переоформить транспортное средство. В большинстве случаев все просто: нужно показать автомобиль экспертам и предоставить определенный перечень документов.

ПРООН поддерживает местные советы Донецкой и Луганской областей

В рамках проекта ПРООН «Восстановление управления и примирения в охваченных конфликтом общинах», который реализуется при поддержке правительства Швейцарской Конфедерации и Швеции будет оказана поддержка 15 большим и малым городам Донецкой и Луганской областей в виде малых грантов программы обмена для укрепления организационных структур местных советов таких городов (Программа обмена).

Беременным женщинам приходится несколько раз в месяц пересекать линию соприкосновения, — ОБСЕ

Чтоб получить в Украине свидетельство о рождении ребенка, беременные женщины из Луганска вынуждены наблюдаться у врачей, а затем и рожать на подконтрольных Украине территориях. Об этом сообщает пресс-служба СММ ОБСЕ.

Станица Луганская страдает от обстрелов

Станица Луганская страдает от обстрелов

Пресс-служба Станично-Луганской районной государственной администрации на своей странице в Facebook опубликовала фотографии, на которых видны последствия обстрелов 13 июля 2016 года.

На учете в Луганской области находится более 273 000 переселенцев

По состоянию на 7 июля 2016 года в Луганской области городскими и районными управлениями социальной защиты населения зарегистрировано 273 тысячи 632 внутренне перемещенных лица в 238 202 семьях. Из общего количества учтенных 21993 - дети, 7496 - инвалиды, 201298 - пенсионеры.

ОБСЕ подтвердила обстрел террористами из артиллерии позиции ВСУ в районе Попасной

На блокпосту Вооруженных Сил Украины возле Попасной наблюдатели ОБСЕ увидели свежую воронку и фрагменты снаряда безоткатного орудия на земле, передает пресс-служба СММ ОБСЕ.

В Cеверодонецкой галерее искусств открылась новая выставка

В Северодонецкой галерее искусств новая выставка. «Ментальное плетение» — под таким названием объединили свои работы два местных художника: Игорь Мацюк и Вячеслав Калюжин.

Подведены итоги конкурса "Северодонецк глазами детей"

Подведены итоги конкурса "Северодонецк глазами детей"

По инициативе общественной организации "За Северодонецк", по случаю Дня города и Дня защиты детей среди учеников 1-11 классов общеобразовательных учреждений, был проведен конкурс фотографий на тему "Северодонецк-город моей мечты."

Луганский паралимпиец завоевал бронзу на Чемпионате Европы в Голландии

Луганский паралимпиец завоевал бронзу на Чемпионате Европы в Голландии

С 6 по 11 июля в Амстердаме прошел чемпионат Европы по легкой атлетике среди здоровых спортсменов. Об этом сообщает управление молодежи и спорта Луганской облгосадминистрации.

В Луганской области позиции ВСУ в районе Станицы Луганской террористы обстреляли из гранатометов и крупнокалиберных пулеметов

Российские оккупационные войска продолжают обстреливать позиции подразделений сил АТО. За минувшие сутки зафиксирован 41 случай открытия огня, из них 19 на Донецком, 18 на Мариупольском и 4 на Луганском направлениях. Об этом сообщает пресс-центр АТО на своей странице в Facebook.

В Северодонецке проверили водоемы

В Северодонецке провели рейды на озерах Чистое и Парковое. Сотрудники городского управления ГСЧС и патрульной полиции раздавали листовки и предупреждали, что распивать спиртные напитки возле водоемов запрещено. 

Луганщина посіла перше місце в Україні за кількістю добровольців-контрактників

Луганська область за кількістю добровольців, які бажають проходити службу за контрактом у лавах Збройних сил України, посіла перше місце в Україні.

На Донеччині загинув луганчанин – військовослужбовець підрозділу спецпризначення «Айдар» ЗСУ

11 липня на Донеччині загинув молодший лейтенант Юрій Олександрович Гуртяк, житель Луганської області, який захищав країну від ворожої агресії в складі підрозділу спецпризначення «Айдар» Збройних Сил України, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Ко Дню города в Кременной состоялась матчевая встреча по боксу

Ко Дню города в Кременной состоялась матчевая встреча по боксу

В минувшие выходные Кременщина отмечала 336 годовщину со дня основания города. По этому поводу на базе Луганского областного физкультурно-оздоровительного центра «Олимп» прошла матчевая встреча по боксу между командами - сборная Луганской-Донецкой областей и Харьковской области.

Пам’ятка виборцю

На проміжних парламентських виборах 17 липня 2016 року ви обиратимемо депутата до Верховної Ради України по 114 округу, який буде ухвалювати закони, за якими живе країна.

На виборчій дільниці ви отримаєте один бюлетень.

На Луганщині люди хочуть дивитись українське телебачення, — Тарас Костанчук

На Луганщині люди хочуть дивитись українське телебачення, — Тарас Костанчук
Громада Луганської області просить підключити Біловодську телевежу до українських каналів

Про поточну ситуацію в зоні АТО розповідає керівник штурмової групи батальйону «Донбас» у 2014 році, а нині — голова громадської організації воїнів АТО «Справедливість» Тарас Костанчук.

Попасная оказалась под обстрелом противотанковых управляемых ракет и гранатометов

За минувшие сутки в районе проведения антитеррористической операции боевики 56 раз открывали огонь, передает пресс-центр АТО.

Колишньому меру Лисичанська вручили підозру про зловживання

Колишньому меру Лисичанська вручили підозру про зловживання. Відео Еспресо ТВ

На КПВВ «Станица Луганская» задержали мужчину, подозреваемого в убийстве

10 июля 2016 года на контрольном пункте «Станица Луганская» на линии разграничения пограничники Луганского отряда обнаружили и задержали гражданина Украины. Он разыскивался правоохранительными органами за совершение тяжкого преступления. Об этом сообщает пресс-служба Государственной пограничной службы Украины.

На Луганщину повертається Студреспубліка

На Луганщину повертається Студреспубліка

15-16 липня 2016р. на базі Східноукраїнського національного університету ім. В.Даля пройде Луганський регіональний етап Міжнародної  програми «Студентська республіка», в якому братимуть участь студенти навчальних закладів області, а також молодіжні громадські активісти. Тема: «Позитивні сценарії модернізації Луганської області: роль громад і молоді». Долучайтеся і ви!

В Лисичанске «Укртрансбезпека» проверила работу местных маршруток

В Лисичанске Управление «Укртрансбезпеки» провело проверку перевозчиков на городских маршрутах. Об этом сообщает пресс-служба ведомства.

Разборки со стрельбой на почве ревности и алкоголя

Сообщение 32-летнего жителя Лисичанска о том, что по месту его проживания малознакомые люди выбивают двери и выражают угрозы, поступило в полицию 10 июля, передает отдел коммуникации Главного управления Национальной полиции в Луганской области.

«Знедолені? Нездоланні!» – книга про сильних людей

«Знедолені? Нездоланні!» – книга про сильних людей

Вони покинули рідні домівки через те, що мали свою прекрасну Україну не лише в паспорті, а й у серці. Сильні не на словах, а у справах, герої збірки «Знедолені? Нездоланні!» своєю життєвою стійкістю, корисними для суспільства діями доводять, що більшість переселенців не утриманці, і не тягар для держави, вони працьовиті, творчі люди – важливі для країни.

Станица Луганская под обстрелом

Станица Луганская под обстрелом

Сегодня ночью пророссийские наемники обстреляли из стрелкового оружия, АГС, РПГ район железнодорожного моста, пропускной пункт Станица Луганская. 

Об этом сообщает Станично-Луганская райгосадминистрация в Facebook.

Тайна Александра Шмаля

Тайна Александра Шмаля
Автору  этих строк посчастливилось видеть на лучших сценах немало спектаклей известных режиссеров, с популярными артистами.  Естественно, не раз восхищался постановками, игрой, тем, как это сделано. Так вот: все два часа, которые (без антракта) Театральная мастерская "Art&Гарт" Александра Шмаля захватывала нас в уикенд своей версией пьесы Франсуазы Саган "Замок в Швеции", пытался понять: а как же режиссеру, актерам такое удается?! И - не смог.

Дебют пришелся по душе

Дебют пришелся по душе

Впервые в Луганской области был проведен турнир по смешанному футболу. Во многих странах мира тренировки по футболу для детей проходят совместно для девочек и мальчиков. Проводятся соревнования для команд, в которых играют в составе, к примеру, шесть мальчиков и пять девочек. У нас же устарелая совковая система детско-юношеских спортивных школ не позволяет тренерам идти в ногу со временем. И устаревшие инструкции требуют наличия либо юношеских, либо девичьих групп подготовки.

Терористи відкривають вогонь із забороненої Мінськими домовленостями зброї

Протягом минулої доби бойовики зі 120-мм мінометів, САУ, ПТУРів, гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї здійснили 16 обстрілів у напрямку низки населених пунктів Попаснянського району. Зокрема, бойовики били по позиціях наших військовослужбовців поблизу сіл Новозванівка та Новоолександрівка, міст Золоте та Попасна. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Глава Луганщини Юрій Гарбуз: Я кардинально змінив думку щодо сусідньої держави

«Пропоную на Донбасі не хірургічний спосіб розв'язання конфлікту, а «попити таблетки»

Досить несподівано для непосвячених президент Порошенко два місяці тому змінив на посаді глави Луганської військово-цивільної адміністрації Георгія Туку на Юрія Гарбуза. Новопризначений губернатор родом із містечка Мілове, яке межує з російським Чертковим (селище Чертково, Ростовської області). Певно, не востаннє саме цей фактор вплинув на рішення президента.

Звернення голови Луганської ОДА щодо виборів на 114 окрузі

Шановні земляки!

9 липня Денисом Денищенком, одним з кандидатів у народні депутати по 114 виборчому округу, було розповсюджено агітаційні матеріали, де, зокрема, говориться про мою підтримку його на виборах.

Козаки – дітям

Козаки – дітям

7 липня на запрошення полку «Сватове-Січ» козацького товариства «Академія козацтва» у Луганській області вихованці відділення карате-до Сватівської дитячо-юнацької спортивної школи взяли участь у святковому заході на горі, біля козацької вежі до дня відзначення Іоанна Хрестителя. 

Подробная инструкция по новому порядку начисления соцвыплат переселенцам

8 июня Кабмин принял изменения в Постановления №637 и №509, а именно в процесс проведения социальных выплат переселенцам. Они касаются таких выплат, как помощь семьям с детьми, пенсии, стипендии

Детальную инструкцию по новому порядку начисления/восстановления соцвыплат подготовил Крым-SOS.

На Луганщині ворог 17 разів вів як хаотичний так і прицільний вогонь з різних видів зброї

За минулу добу ворог значно активізувався по всій лінії розмежування. Російські окупаційні війська 94 рази відкривали вогонь по позиціях підрозділів Сил АТО. Про це повідомляє прес-центр АТО.

У Гарбуза новый советник по переселенцам

У Гарбуза новый советник по переселенцам

Руководитель Луганской областной военно-гражданской администрации Юрий Гарбуз назначил себе нового советника. Им стал Виталий Шведов.

Підрозділи Національної поліції посилять контроль за перевезенням сільськогосподарської техніки та продукції

З початком жнив почастішали випадки перевезення сільськогосподарської продукції з порушенням законодавства. В гонитві за грошима, деякі спритники намагаються перевезти якомога більше вантажу за раз, при цьому значно перебільшуючи встановлену норму. Що, в свою чергу, призводить до руйнування автомобільних доріг та наражає на небезпеку інших учасників дорожнього руху. Про це повідомляє Управління безпеки дорожнього руху ДПД Національної поліції України.

На Луганщині виявили теплицю з вирощування елітних сортів конопель

На Луганщині виявили теплицю з вирощування елітних сортів конопель

8 липня співробітники 10-го територіального управління (з обслуговування Луганської області) Департаменту протидії наркозлочинності НПУ виявили теплицю, де вирощувалися елітні сорти конопель. Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Луганській області.

У м. Сєвєродонецьку внаслідок ДТП загинула людина

9 липня у місті Сєвєродонецьку сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої загинула людина. Повідомяє у Фейсбук начальник відділу комунікацій ГУНП Тетяна Погукай.

Нова адреса абонентського відділу Сєвєродонецького МРУЕГГ

Нова адреса абонентського відділу Сєвєродонецького МРУЕГГ

Шановні абоненти!

Доводимо до Вашого відома, що на виконання вимог Статті 39 Закону України «Про ринок природного газу» відбудеться відокремлення постачання природного газу від послуг з розподілу природного газу. Компанія постачальник природного газу повинна мати окрему юридичну адресу. Тому у липні місяці 2016 року відбудеться переміщення абонентського відділу Сєвєродонецького МРУЕГГ у приміщення за адресою вул. Донецька, 54. Точну дату, графік роботи та номера телефонів для зв’язку Вам буде доведено додатково.

З повагою, керівництво ПАТ «Луганськгаз»

Теперь не потеряется: идентификационный код разрешили вписывать в паспорт

Государственная фискальная служба Украины сообщила, что по просьбе физического лица - налогоплательщика в паспорт могут быть внесены данные о регистрационном номере учетной карточки плательщика налогов из государственного реестра. Об этом УНН сообщили в пресс-службе ведомства.

Впервые на Луганщине состоится областной молодежный форум

В городе Северодонецк в ГК «Мир» 29 июля 2016 года состоится Первый областной Молодежной Форум «Дорогу молоді Луганщини».

Пьяный глава района стрелял в людей

Председатель Беловодского райгосадминистрации Андрей Грачев в состоянии алкогольного опьянения 9 июля разъезжал по городу на внедорожнике и стрелял по прохожим. Местная полиция пыталась скрыть это преступление.

Об этом в соцсети сообщил заместитель министра по вопросам временно оккупированных территорий и внутренне перемещенных лиц Георгий Тука. Новость передает «Пресса Украины».

Смена председателя по избирательному округу № 114

Смена председателя по избирательному округу № 114

Центризбирком назначил нового председателя окружной избирательной комиссии ОИО-114, по представлению «Оппозиционного блока». Вместо северодончанина Евгения Байрамова председателем комиссии назначен житель Киевской области Андрей Недяк.

На Луганщині противник вів вогонь з гранатометів

За минулу добу російські окупаційні війська 51 раз відкривали вогонь по підрозділах Сил АТО, в тому числі із забороненої Мінськими угодами зброї. Зокрема, 24 обстріли зафіксовано на Донецькому, 22 на Маріупольському та 5 на Луганському напрямках. Про це повідомляє прес-центр АТО.

СБУ задержала пропагандиста "русского мира"

Жителя Северодонецка - специалиста по IТ-технологиям, который создал сайт террористической направленности, задержала в Луганской Служба безопасности Украины.

В Рубежном совершено разбойное нападение на ювелирный магазин

Главное управление национальной полиции в Луганской области устанавливает местонахождение человека, который 9 июля 2016, примерно в 14.00, зашел в ювелирный магазин «ЧП Касьянов», расположенный по адресу: Луганская область, г.. Рубежное, ул. Студенческая, 31, где с применением предмета, похожего на пистолет с глушителем, открыто завладел ювелирными изделиями (40 наименований), после чего скрылся в неизвестном направлении.

"Фантом" прекратил незаконное производство и продажу бензина на Луганщине

В Луганской области сотрудники спецподразделения налоговой милиции "Фантом" прекратили незаконную деятельность по производству и реализации горюче-смазочных материалов.

Торговці електронною апаратурою ухилились від сплати майже 15 млн. грн. ПДВ

За повідомленням прес-служби Державної фіскальної служби України працівниками податкової міліції Центрального офісу внесено відомості до ЄРДР про вчинення кримінального правопорушення, що кваліфікується за ч.3 ст.212 КК України.

У І півріччі до зведеного бюджету надійшло 307,1 млрд. гривень

Якповідомили упрес-службі Державної фіскальної служби Україниза оперативними даними у січні-червні 2016 року до зведеного бюджету надійшло (сальдо) 307,1 млрд. грн., що на 69,8 млрд. грн., або на 29,4 відс. більше січня-червня 2015 року. До державного бюджету забезпечено 241,9 млрд. грн., до місцевих бюджетів – 65,2 млрд. гривень.

Податковий календар

Державна податкова інспекція у м. Сєвєродонецьку нагадує платникам податків про те, що 15 липня закінчується строк подання звіту про використання КОРО ( РК ) за червень 2016 року.

Бізнес – омбудсмен: Серед державних органів ДФС найбільше дослухаються до наших порад

У прес-службі Державної фіскальної служби Україниповідомили, що понад рік роботи в нашій країні інститут бізнес-омбудсмена довів свою ефективність та спроможність допомогти бізнесу вирішувати свої проблеми та налагодив достатньо ефективну комунікацію з владними інституціями. Про це йдеться в інтерв’ю Бізнес-омбудсмена Альгірдаса Шемети виданню «Все про бухгалтерський облік».

Скарга.101 — мобільний додаток для скарг на працівників контрольних пунктів

Громадська організація «Фундація.101» створила інструмент для направлення скарг на дії працівників контрольних пунктів в'їзду-виїзду Донецької та Луганської областей.

Трудові резерви

Трудові резерви

5 липня у Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості пройшов семінар для молоді під назвою «Трудові резерви».

Тимчасова зайнятість в період пошуку постійної роботи

Тимчасова зайнятість  в період пошуку постійної роботи

6 липня у Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості проведено «Інформаційний  семінар  з орієнтації на громадські та інші роботи тимчасового характеру» для 18 осіб з числа безробітних громадян.

Бей, столетний барабан!

Бей, столетний барабан!

На Луганщине стартовал новый областной фестиваль «Украинской игры и грушки». И сразу превратился в праздник. Все районы и города подконтрольной Украине территории области представили своих народных мастеров и их изделия. А народные умельцы к тому же и предложили всем желающим принять участие в работе мастер-классов по изготовлению украинских игрушек и сувениров.

Молодые журналисты-переселенцы организовали первое на Луганщине интернет-радио

Год назад на Луганщине появилось первое региональное интернет-радио. Создатели дали ему название «Без меж». А организовали это необычное.пока средство массовой информации вынужденные переселенки Виктория Луганская и Марина Семенчук.

ДФС є лідером по оприлюдненню наборів даних на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних

Як повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби Україниза результатами громадського моніторингу щодо стану виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у форматі відкритих даних» Державна фіскальна служба України займає першу позицію в ТОП-11 органів центральної влади, які повністю виконали зазначену Постанову.

В Електронному кабінеті платника з’явилися нові сервіси

Прес-служба Державної фіскальної служби Україниповідомила, що  1 липня поточного року для платників єдиного внеску розширено функціонал електронного сервісу «Електронний кабінет платника» (cabinet.sfs.gov.ua). Так, платники мають можливість  підготувати, заповнити та надіслати звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за новими формами.

Доходы сводного бюджета Украины в первом полугодии выросли на 29,4%, - ГФС

Доходы сводного бюджета Украины за январь-июнь 2016 года составили 307,1 млрд грн, что на 69,8 млрд грн, или на 29,4% больше, чем за аналогичный период прошлого года.

Делегація ДФС візьме участь у 20-й Генеральній Асамблеї ІОТА

За повідомленням прес-служби Державної фіскальної служби України делегація ДФС на чолі з Головою ДФС Романом Насіровим візьме участь у 20-ій Генеральній Асамблеї Внутрішньо-європейської організації податкових адміністрацій (ІОТА), яка проходитиме 7-8 липня у м. Бухарест (Румунія).

Понад 20 млн. грн. акцизного податку надійшло до місцевого бюджету м. Сєвєродонецька з початку 2016 року.

У першому півріччі 2016 року платниками податків міста Сєвєродонецька перераховано до місцевого бюджету 20,96 млн. грн. акцизного податку, що на   777  тис. гривень більше від очікуваного. Такі дані озвучив начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Михайло Болібок.

Окупаційні війська вели вогонь по Станиці Луганській

Незважаючи на Мінські домовленості про суворе дотримання режиму припинення вогню, російські окупанти продовжують обстрілювати позиції сил АТО. Упродовж сьогоднішнього дня зафіксовано 17 обстрілів українських опорних пунктів. Про це повідомляє штаб АТО на сво\й сторінці в Фейсбук.

В Северодонецке сегодня «фестивалят»

В Северодонецке сегодня «фестивалят»

В Северодонецке проходит фестиваль «Із країни в Україну».

Северодонецкий клуб аквариумистов отметил юбилей

10 лет исполняется клубу любителей-аквариумистов, который работает при северодонецком Азоте. Посмотреть экзотических рыб приходят школьники и просто жители города, сообщает ЛОТ.

Участники клуба говорят, что подобных некоммерческих проектов нет не только в области, но и в Украине. Сегодня трудно представить, что обитатели этих аквариумов раньше жили в квартирах работников Азота. Постепенно увлечение нескольких человек вышло за рамки домашнего: их инициативу поддержали руководители Азота – выделили помещение и помогли оборудовать выставочный зал.

Трьом ОСББ в Сєвєродонецьку передано функції з управління багатоквартирними будинками

Трьом ОСББ в Сєвєродонецьку передано функції з управління багатоквартирними будинками

6 липня пройшло 22-ге засідання виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради. Порядок денний містив 13 питань, повідомляє відділ внутрішньої політики міськради.

Международный Красный Крест помогает восстанавливать аварийные участки водопровода в Луганской области

Работы по восстановлению аварийных участков водоснабжения, которые были повреждены во время боевых действий, продолжаются в Луганской области. Об этом сообщает Департамент массовых коммуникаций Луганской областной военно-гражданской администрации.

Клеймо «прописки» для предприятия

Попаснянский вагоноремонтный завод способен ежедневно восстанавливать до полутораста грузовых вагонов и производить ежемесячно новеньких — до полутысячи. Но сегодня заказов почти нет на ремонт, а на строительство — и подавно. Заказчики и инвесторы элементарно боятся ехать в зону АТО и отправлять сюда вагоны на ремонт.

Сотрудники КПВВ не имеют права требовать справки с переселенцев

Такое заявление сделала начальник пресс-службы ГУ НП в Луганской области Татьяна Погукай на пресс-конференции ГУ НП В Луганской области в 7 июля в Северодонецке. Об этом сообщает tribun.com.ua.

Меморандум подписан: взаимодействие на благо людей, во имя мира

Понятие «земляки» очень емкое. Встретить земляка вдали от дома – это все равно, что встретить родственника: всегда есть общие темы для разговора. Есть о чем рассказать и расспросить, есть о чем поспорить, а при необходимости есть к кому обратиться за помощью. Вероятно, именно поэтому по всей территории Украины и даже за ее пределами создавались Луганские землячества – как островки малой родины, с которой связь настолько сильна, что это притяжение невозможно преодолеть до конца жизни. Луганское землячество в Киеве имеет долгую и яркую историю, возможно, неоднозначную, но то, что сегодня его деятельность выходит на качественно новый уровень – неоспоримый факт. По инициативе Землячества в марте нынешнего года была создана Ассоциация «Восточное партнерство», которую возглавил Вадим Горан.

Тренінг «Як співпрацювати з народним депутатом для вирішення проблем округу?»

Депутати під контролем громадян: у місті Северодонецьк відбудеться перший тренінг, який допоможе місцевим активістам впливати на діяльність народних депутатів та оцінювати їх внесок у вирішенні проблем округу.

Субсидії. Як уряд «кинув» підприємців - платників єдиного податку

У минулому році Прем'єр-Міністр України Арсеній Яценюк «красиво презентував» розроблену його урядом систему субсидування українських громадян, завдяки якій, за його словами, всі нужденні українці можуть отримати державну допомогу в оплаті комунальних послуг.
Головний антирезультат цих дій уряду - це знищення стимулу чесно працювати і платити податки, так як тоді і субсидію не отримаєш і на комуналку всі гроші витратиш. Тільки тіньова економіка процвітає в такому абсурді.

На Луганському напрямку вчора відбувся 1 мінометний обстріл українських позицій

На Луганському напрямку вчора відбувся 1 мінометний обстріл українських позицій

Бойовики здійснюють обстріли на усіх напрямках у зоні АТО. Найбільше бойових активностей – на Донецькому напрямку. «Противник активно застосовує міномети, зокрема у світлу пору доби. Найпотужніший обстріл з мінометів відбувся на Світлодарській дузі: поблизу Луганського протягом 50 хвилин ворог випустив 70 мін по наших позиціях», – повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під  час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Фестиваль "Із країни в Украину"

Фестиваль "Із країни в Украину"

9 Июля 2016 года на площади Победы. Программа фестиваля.

Прокурор Закарпатья назначен прокурором Луганской области

Прокурор Закарпатья Владимир Янко назначен прокурором Луганской области.

Соответствующий приказ уже подписал генеральный прокурор Юрий Луценко.

Об этом сообщают источники Закарпатью онлайн в Генеральной прокуратуре Украины.

Луганского главаря объявили в розыск

Главарю террористической организации «ЛНР» сообщено о подозрении в совершении террористического акта по делу сбитого самолета Ил-76. Такая информация опубликована на сайте прокуратуры Днепропетровской области.

Луганские животноводы и рынки сбыта

Луганские животноводы и рынки сбыта

Потеря рынков сбыта – отдельная проблемы аграриев Луганщины.  Если ранее считали только ущерб от потери рынков, которые остались на оккупированной территории, то теперь производители, например, молочной продукции теряют еще и покупателей в Харьковской области, отказавшихся от закупки с 1 июня. Причина их отказа – избыток собственной продукции.

Мост между Лисичанском и Северодонецком начали бетонировать

Ремонтные работы на Павлоградском мосту между Лисичанском и Северодонецком продолжаются, сообщает ЛОТ.

Для детей из Луганской и Донецкой областей открылся выездной языковой лагерь

В Украине стартовал языковой лагерь GoCamp – уникальный в своем роде лагерь для детей, призванный устранить одну из основных проблем при изучении английского языка – языковой барьер.

Об этом было сказано на презентации проекта во время пресс-конференции «Начало работы выездного языкового лагеря GoCamp для детей из Луганской и Донецкой областей».

Северодончане уже могут начинать оформление новых субсидий

В связи с окончанием отопительного периода Управлением труда и социальной защиты населения выполнен перерасчет действующих в апреле 2016 и мае 2016 субсидий.

Ситуація в районі проведення АТО залишається не стабільною

З початку доби та упродовж дня зафіксовано 20 обстрілів наших позицій з боку російських окупаційних військ.

На Луганщині суди виносять обвинувальні вироки учасникам незаконних збройних формувань

З початку 2016 року суди Луганської області за матеріалами СБУ винесли понад півтора десятки обвинувальних вироків учасникам незаконних збройних формувань, інформаторам терористів, організаторам та активним учасникам сепаратистського референдуму 2014 року.

Что нужно знать о машинах-двойниках?

РСЦ МВД в Луганской области предостерегает: в последнее время в Украине возросло количество автомобилей сомнительного происхождения, среди которых и так называемые "двойники".

«Вопросов много, но руки опускать не нужно, все проблемы решаются», - Алексей Малеванец

«Вопросов много, но руки опускать не нужно, все  проблемы решаются», - Алексей Малеванец

Сельское хозяйство Луганщины на сегодня только восстанавливается после тяжелых потерь, связанных с войной. На территории области было более 1,1 миллиона гектаров пахотной земли, а сейчас на подконтрольной Украине территории осталось 989 тыс. га земли. Не только уменьшение территории, но и отделение боевиками части области сказалось на работе всего агропромышленного комплекса: на неподконтрольной Украине территории остались цеха для работы животноводческих комплексов, мясокомбинаты, заводы по переработке крупы.

Но аграрии не опускают руки, считая, что именно сейчас необходимо объединение фермеров в кооперативы, переход на европейские стандарты качества, поиск доноров, привлечение инвестиций в сельское хозяйство.

Юрій Клименко: «Ліквідований ще один канал контрабанди на Луганщині»

У рамках операції «Акциз» спецпідрозділом ДФС «Фантом» були отримані оперативні данні щодо незаконної торгівлі бензином російського походження в смт Біловодськ. Про це повідомляє прес-служба Луганської облдержадміністрації.

Северодонецкие депутаты обратились к Президенту (текст)

Мы, депутаты демократических сил Свередонецкого городского совета, обращаемся к Президенту Украины, главе СБУ, Генеральному прокурору Украины и Министру внутренних дел Украины, с просьбой обеспечить демократичность, честность и прозрачность избирательного процесса в 114 округе!

На Луганщині винесено вирок ще одному адміністратору антиукраїнської групи в соцмережі

Кремінський районний суд Луганської області засудив місцевого мешканця, який адміністрував антиукраїнську онлайн-спільноту в соціальній мережі та вів антидержавну пропаганду.

"Водные бои" в парке "Фиеста"

"Водные бои" в парке "Фиеста"

В каждой стране, городе, семье есть свои традиции. Парк активного семейного отдыха «Фиеста», хоть и открылся совсем недавно, но решил внести свою лепту в появление новых городских традиций.   В прошедшее воскресенье, 3 июля, на территории парка прошли «Водные бои».

Літній табір відпочинку для дітей стартував

Літній табір відпочинку для дітей стартував

Розпочав свою роботу табір відпочинку „Зоря”. 5 липня двері гостинно відчинились для спеціалістів Рубіжанського міського центру зайнятості.

Свіже повітря, літнє лагідне сонечко сприяли відвертій щирій розмові, дружньому спілкуванню.

Увага, новий вид шахрайства!

Увага, новий вид шахрайства!

Все нові шахрайські схеми вигадують злочинці для того, щоб виманити у довірливих громадян гроші. За останні три доби до Сєвєродонецького відділу поліції надійшло два повідомлення про вчинення злочину за однаковою схемою.

Определился 1-й чемпион по Дворовому волейболу!

Определился 1-й чемпион по Дворовому волейболу!

Впервые в нашем городе в воскресенье 3 июля на площадке Nika (ш.Строителей, 11-Б) в 14:00 состоялся 1-й Открытый городской турнир по Дворовому  волейболу "Sever Street Volley - 2016"!

9 июля в Северодонецке состоится турнир «Nika Streetball Challenge»

9 июля в Северодонецке состоится турнир «Nika Streetball Challenge»

9 июля большой стритбол возвращается в Северодонецк! На легендарной площадке «Nika» пройдёт рейтинговый турнир УСЛ 3х3 FIBA Endorsed «Nika Streetball Challenge»

Турнир проходит при поддержке Северодонецкой Ассоциации Молодёжных Инициатив «САМИ».

Бойовики продовжують обстріли контрольованої українською владою території Луганщини

Про це повідомляє прес-служба Луганської облдержадміністрації.

Податковий календар

Державна податкова інспекція у м. Сєвєродонецьку нагадує платникам податків про те, що 8 липня закінчується строк подання:

Щодо оподаткування доходів, отриманих нерезидентом за договором про надання резиденту послуг з транспортного експедирування за межами території України

Державна фіскальна служба України розглянула лист щодо оподаткування доходів, отриманих нерезидентом за договором про надання резиденту послуг з транспортного експедирування за межами території України, та, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України у своєму листі від 31.05.2016 р. № 11818/6/99-99-15-02-02-15, повідомляє таке.

Викрито схему незаконного ввезення промислових товарів. Вилучено ТМЦ на 4,2 млн. грн.

За повідомленням прес-служби Державної фіскальної служби Українипрацівниками податкової міліції в рамках проведення операції „Рубіж-2016” та розслідування кримінального провадження за ч.1 ст.28 і ч.3 ст.212 КК України спільно з прокуратурою  викрито групу осіб, які організували масштабну схему по незаконному переміщенню товарів народного споживання в Україну без сплати митних платежів.

Зміни в оподаткуванні пенсії

Відповідно до пп. 164.2.19 п. 164.2 ст. 164 Податкового кодексу оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб підлягають суми пенсій (включаючи суму їх індексації, нараховану відповідно до закону) або щомісячного довічного грошового утримання, отримуваних платником податку з Пенсійного фонду України чи бюджету згідно із законом, якщо їх розмір перевищує три розміри мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року (у 2016 р. — 4134 грн.), у частині такого перевищення, а також пенсій з іноземних джерел, якщо згідно з міжнародними договорами, згоду на обов’язковість яких надано Верховною Радою України, такі пенсії підлягають оподаткуванню чи не оподатковуються в країні їх виплати.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку упершому півріччіпоточного року надано понад 6,7тис. адміністративних послуг

Зокрема, видано 3 тис. 312 реєстраційні номери облікової картки платника податків, 296 довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, здійснено реєстрацію понад 436 платниківєдиного податку, надано 640 витягів з реєстру платників єдиного податку, надано 1303 послуги, пов’язаних з реєстрацією РРО.

Успішне навчання на підставі виданого ваучера

 Успішне навчання на підставі виданого ваучера

30 червня у Сєвєродонецькому хіміко-механічному технікуму Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля було завершено навчання на підставі виданого ваучера для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці. 

Фестиваль «З країни в Україну» завітає до м.Сєвєродонецьк

9 липня в м.Сєвєродонецьк відбудеться масштабна подія цього літа-Мандрівний фестиваль «З країни в Україну» . Фестиваль буде проходити у декільках місцях одночасно : на площі Перемоги та еко-сквері по вул.Космонавтів,25.

Зміни до Порядку заповнення податкової накладної

Зміни до Порядку заповнення податкової накладної

СДПІ з ОВП у м. Луганську МГУ ДФС звертає увагу платників податків, що 01.07.2016 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 25.05.2016 № 503 «Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України» (далі – Наказ № 503), яким внесено зміни, зокрема, до Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 № 1307 (далі – Порядок № 1307).

Зміни в оподаткуванні пенсій

Зміни в оподаткуванні пенсій

СДПІ з ОВП у м. Луганську МГУ ДФСзвертає увагу, що 01.07.2016 набрав чинності Закон України від 28 квітнят2016 року № 1411-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій».

Крупные плательщики Луганщины уплатили в бюджет более 718 миллионов гривен

Крупные плательщики Луганщины уплатили в бюджет более 718 миллионов гривен

В течение января-июня 2016 года  предприятия, которые находятся на обслуживании в Специализированной государственной налоговой инспекции в г. Луганске, направили в бюджеты всех уровней 718  миллионов гривен.

Дети из Мелового едут в Яремчу

Дети из Мелового едут в Яремчу

Меловская гимназия каждый год отправляет детей в Западную Украину 1-2 раза в год. Часто дети отправляются на каникулах, на осенних, зимних, весенних. Сейчас 25 школьников отправятся в Яремчу на 5 дней. Для детей предусмотрены экскурсии, питание, проживание.

Крим під час окупації

Події березня 2014 року сколихнули весь світ. У шкільних підручниках все частіше можна зустріти поняття «анексія». Проте цей термін став застосовуватися не тільки у правовій, а й в історичній сфері. 16 березня 2014 року в Криму був проведений незаконний референдум щодо виходу зі складу України.
 
Ці події спричинили жахливі наслідки. Націоналізація українських підприємств, що знаходяться на території Криму, втрата кримських морських портів, погіршення стану в енергетичному секторі країни – усе це дуже погано вплинуло на життя населення Криму та України в цілому. 
 

Для подпитки водоемов необходимы скважины, - начальник УЖКХ Северодонецкого горсовета

В Северодонецке искали решение проблемы обмеления и згразнения городских водоемов.

«Для возможности урегулирования уровня воды в озере Чистом нужно пробить вторую скважину. С парковым озером ситуация другая, там скважины нет, водоснабжение происходит за счет коммунального предприятия, и граждане вынуждены платить за воду. Разработан проект по пробитию скважины на озере Парковом. Этому озеру достаточно одной скважины для того, чтобы контролировать уровень воды»,- рассказал заместитель городского главы по ЖКХ Олег Кузьминов.

Порошенко: Мы должны обеспечить восстановление инфраструктуры Донбасса

Президент Украины Петр Порошенко, находясь с рабочим визитом в Славянске, который сегодня отмечает вторую годовщину освобождения от "ДНР", заявил, что власть должна обеспечить восстановление инфраструктуры Донбасса.

Трансляцию выступления президента вел "112 Украина".

В Северодонецке прошел матч в рамках чемпионата Донбасса по футболу

Футбольный матч 9-го тура Чемпионата Донбасса прошел в Северодонецке. Местная команда «Химик» сыграла с краснолиманским «Локомотивом».

В Северодонецке на стадионе «Химик» прошел матч 9-го тура Чемпионата Донбасса. Местная команда «Химик» на своём поле встретилась с «Локомотивом» из Красного Лимана Донецкой области. Тренеры обеих команд говорят, подготовка к игре была серьезной. Сыграли вничью 2:2.

Луганский областной детский дом получил в подарок детский городок

Луганский областной дом ребенка №2, расположенный в Северодонецке, получил в подарок детский городок от фонда «Украина-Словакия СОС». Также благодаря фонду дети обеспечены наборами личной гигиены на год.

В Северодонецке прошли первые областные соревнования по пляжному волейболу среди женщин

Для этого возле озера Чистого оборудовали спортивную площадку. Участвовало 12 команд – из Беловодска, Северодонецка и Старобельска.

Підписано тристоронню угоду між Луганською ВЦА, профспілками та роботодавцями області

5 липня між Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією, Федерацією профспілок Луганської області та Громадською організацією «Об’єднання організацій роботодавців Луганської області» було підписано угоду про співпрацю. 

Про це повідомляє Департамент масових комунікації Луганської облдержадміністрації.

Фестиваль «З країни в Україну» завітає до Сєвєродонецька

9 липня в м.Сєвєродонецьк відбудеться масштабна подія цього літа - Мандрівний фестиваль «З країни в Україну». Фестиваль буде проходити у декільках місцях одночасно: на площі Перемоги та еко-сквері по вул.Космонавтів, 25.

Засуджено крадія

Вироком Сєвєродонецького міського суду засуджено до 4 років 8 місяців позбавлення волі мешканця міста Сєвєродонецька за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище).

О детском отдыхе заботится полиция

О детском отдыхе заботится полиция

Интересно действует в Старобельском районе Луганской области загородное детское заведение оздоровления и отдыха "Джура". Это - ведомственный лагерь Министерства внутренних дел Украины, оно находится под опекой  Главного управления Национальной полиции в Луганской области.

Тука считает избиение Байрамова "закономерным финалом безнаказанности действий Шлакоблока"

Бывший губернатор Луганщины Георгий Тука, который в настоящее время является заместителем министра по вопросам временно оккупированных территорий, считает избиение председателя окружной избирательной комиссии в Северодонецке Евгения Байрамова закономерным следствием безнаказанности людей, которые разрушали украинское государство на Донбассе.

Об этом Тука написал в Фейсбуке.

Сєвєродонецькі депутати звертаються до вищих органів влади через побиття голови ОВК на 114-му виборчому окрузі

Депутати Сєвєродонецької міської ради написали звернення до Президента України, Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ України, голови СБУ з приводу побиття голови ОВК на 114-му виборчому окрузі Євгена Байрамова в Сєвєродонецьку.

Абітурієнтам із зони АТО дозволено вступ до СНУ Даля без сертифікатів ЗНО

Абітурієнти із зони АТО та населених пунктів на лінії зіткнення мають можливість вступати до СНУ ім. В. Даля за результатами вступних випробувань без сертифікатів ЗНО.

Верховна Рада України 19.04.2016 р. прийняла Закон, яким регламентовано умови вступу до вищих навчальних закладів осіб, місцем проживання яких є територія проведення АТО: http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/1114-19. Відповідний порядок вже розроблений Міністерством освіти і науки України і проходить узгодження в Міністерстві юстиції.

В Лисичанске пройдет кинопоказ работ режиссеров Киевского университета имени И. К. Карпенко–Карого

8 июля в Лисичанске в рамках фестиваля «З країни в Україну» пройдет кинопоказ работ режиссеров Киевского университета театра, кино и телевидения имени И. К. Карпенко – Карого.

Вибори мають відбутися чесно та прозоро! - Гарбуз про 114 округ

Шановні громадяни, українці, земляки!

Виборчий процес у 114-му одномандатному окрузі виходить на «фінішну пряму» - до дня голосування лишається менше двох тижнів.

В Боровеньках виявили наркотики та зброю

В Боровеньках виявили наркотики та зброю

Під час проведення профілактичного відпрацювання під умовною назвою «Мак» працівники поліції у ході санкціонованого обшуку у приватному будинку виявили 15 кг марихуани, обріз мисливської рушниці, ручну гранату Ф-1, напівавтоматичну нарізну рушницю, мисливську рушницю та 500 набоїв. 

Поліція закликає всіх учасників виборного процесу до дотримання законності в ході виборчої кампанії

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ!

У зв'язку з проведенням виборів народного депутата України по 114 виборчому округу (Біловодський, Марківський, Міловський, Новопсковський і Станично-Луганський райони), які відбудуться 17 липня 2016 року, закликаємо всіх учасників виборного процесу до дотримання законності в ході виборчої кампанії.

Безкоштовна телефонна «гаряча лінія» голови Луганської обласної держадміністрації

0 800 505 107 – безкоштовна телефонна «гаряча лінія» голови Луганської обласної держадміністрації

Невідомі побили голову окружної виборчої комісії по одномандатному виборчому округу № 114

4 липня о 21.30 до чергової частини Сєвєродонецького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що біля під’їзду будинку № 43 по проспекту Гвардійському м. Сєвєродонецька лежить чоловік. Повідомляє відділ комунікації з громадськістю управління Національної поліції в Луганській області.

У Попаснянському районі бойовики ведуть вогонь у напрямку позицій українських військовослужбовців

Вчора, 4 липня, вночі терористи з кулеметів вели неприцільний вогонь по позиціях наших військових біля села Новозванівка Попаснянського району. А вже сьогодні, 5 липня, вранці бойовики з великокаліберних кулеметів здійснювали обстріл у напрямку південних околиць міста Попасна. 

На Луганщині у прифронтовій зоні почало роботу радіо «Голос Донбасу»

З 3 липня у місті Щастя на частоті 88,0 у FM-діапазоні за сприяння Луганської військово-цивільної адміністрації та Міністерства інформаційної політики України розпочала свою роботу радіостанція «Голос Донбасу». Про це повідомляє Департамент масових комунікацій Луганської облдержадміністрації.

Обережно: Африканська чума свиней!

Обережно: Африканська чума свиней!

Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській областіповідомляє що, в Україні склалась дуже напружена епізоотична ситуація щодо африканської чуми свиней - АЧС.

З кожним роком розповсюдження АЧС в Україні набирає все більше обертів, з серпня 2012 року у вигляді поодиноких  випадків та у 2014-2016 роках набуло глобальних масштабів. 

Фестиваль української народної іграшки та гри

Шановні жителі та гості Луганщини!

6 липня у місті Кремінна на березі річки Красна відбудеться Фестиваль української народної іграшки та гри.

До уваги населення!

До уваги населення!

У випадку застосування безпілотних літальних апаратів громадянами міста Сєвєродонецька, вони повинні інформувати про свій намір у відділ національної поліції міста Сєвєродонецька та у «Об’єднаний центр цивільного співробітництва оперативно-тактичного угруповання «Луганськ»» за адресою: м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, будинок №12;  телефон: (06452) 4-44-00, моб. тел. 063-514-35-81.

На Луганщине женщину-организатора «референдума» будут судить

Жительницу Луганской области будут судить за участие в организации так называемого «референдума по поддержке независимости «ЛНР». Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Луганской области.

В Северодонецке водолазы на озере обнаружили тело утонувшей девушки

В Северодонецке сотрудники спасательно-водолазной службы два дня искали на озере Чистое тело утонувшей девушки. Вечером второго дня тело погибшей было поднято на поверхность.

Эту новость передает "Час Пик" со ссылкой на ГУ ГСЧС Украины в Луганской области.

Силы АТО ликвидировали 5 боевиков и 6 ранили

Силы антитеррора 3 июля уничтожили пятерых и ранили шестерых боевиков из трех группировок оккупационных войск РФ на востоке Украины.

Об этом сообщает Главное управление разведки Минобороны на своей странице в Facebook.

За сутки боевики 61 раз открывали огонь по силам АТО

За минувшие сутки оккупационные войска гибридной армии РФ 61 раз открывали огонь по позициям украинских войск на востоке страны.

Об этом сообщает пресс-центр штаба АТО в Facebook.

Мост у Станиці Луганській планують реконструювати

Мост у Станиці Луганській планують реконструювати

1 липня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів виїзну нараду у Станиці Луганській щодо реконструкції пішохідного мосту на КПВВ. До заходу долучилися представники міжнародних організацій (Норвезька рада у справах біженців та ОБСЄ), військових та правоохоронних відомств та райдержадміністрації.

В Беловодске прошли «Богатырские игры»

В Беловодске прошли «Богатырские игры»

В Беловодске прошёл второй этап командного кубка Украины по силовому экстриму при поддержке Алексея Малеванца.

В нем приняли участие спортсмены из Донецкой, Харьковской и Луганской областей, чтобы померяться силой и выиграть путевку на участие в финале командного  Кубка Украины по силовому экстриму.

«На них держится наш завод»

«На них держится наш завод»

Надо сразу отметить: эта заметка не имеет ничего общего с рекламой пенного напитка и предприятия, где его изготавливают, да и нужды в том нет. Завод действует уже несколько десятилетий. И уверенно держится  сейчас – при жесткой конкуренции, при том, что по соседству «легло» немало промышленных гигантов.

На довыборах в Раду рекордное количество кандидатов в прифронтовом округе

Среди семи окургов, в которых 17 июля пройдут промежуточные выборы депутата Верховной Рады, наибольшее количество кандидатов зарегистрировано в прифронтовом округе №114 (Луганская область). Об этом говорится в публикации Українських Новин "Округ №114. Луганская область. Анализ списка кандидатов на довыборах в Раду-2016". 

На озере Чистое утонул человек

2 июля в Северодонецке на озере Чистое утонул человек. Об этом сообщает сайт УНН.

В Луганской области сохранялась относительная тишина

За прошедшие сутки ситуация в районе проведения АТО обострилась. Российские оккупационные войска и боевики 69 раз открывали огонь по позициям подразделений сил АТО. Об этом сообщается на странице пресс-центра штаба АТО в соцсети.

Женщины во времена конфликтов

Один из парадоксов вооруженных конфликтов – в них преимущественно участвуют мужчины, а больше всего страдают женщины и дети. И это доказывают нынешние события на востоке Украины. О том, как они сказались на судьбах многих  наших соотечественниц, шла речь во время недавней учебно-консультативной встречи «Женщины во времена конфликтов: действия и надежды». Мероприятие при поддержке Программы МATRA Европейское партнерство Министерства иностранных дел Королевства Нидерландов провел Информационно-консультационный женский центр. Его целью было обсудить роль женщин в установлении устойчивого мира в Украине.

Акция в поддержку "айдаровца" "Бати" в Северодонецке

Акция в поддержку "айдаровца" "Бати" в Северодонецке. Видео "Луганский фронт".

Юрій Гарбуз: «2 млн грн буде виділено додатково на оздоровлення дітей з прифронтових територій»

«2 млн грн буде виділено додатково на оздоровлення дітей з прифронтових територій», – про це заявив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час зустрічі з журналістами. Про це повідомляє Департамент масових комунікації Луганської облдержадміністрації.

8 июля в Лисичанске состоится масштабный фестиваль

8 июля в Лисичанске состоится масштабный фестиваль

8 июля 2016 г. в Лисичанске состоится фестиваль "З країни в Україну", на выходных пройдет он и в Северодонецке, Старобельске. Это - третье по счету мероприятие и в этом году оно пройдет в 11 городах на востоке и юге страны в новом формате.

У Кременському районі на блокпосту правоохоронці виявили в автомобілі тротил та детонатор

У Кременському районі на блокпосту правоохоронці виявили в автомобілі тротил та детонатор

Цілодобово на блокпостах правоохоронці та бійці приданих сил здійснюють перевірку громадян та транспортних засобів. Такі перевірки необхідні для недопущення незаконного переміщення зброї, вибухівки, попередження терактів, захисту мирного населення в рамках контрдиверсійних заходів, розроблених і скоординованих зі штабом АТО. І ця робота дає реальні результати.

Про це повідомляє прес-служба Нацбональної поліції у Луганській області.

В Рубежном мужчине раздробило голову сорвавшейся с эстакады металлической балкой

36-ти летний работник одного из предприятий Рубежного пострадал в процессе демонтажа эстакады. Об этом сообщает отдел коммуникации Главного управления Национальной полиции в Луганской области.

Юрий Гарбуз планирует открыть КПВВ "Золотое" в течение одного-двух месяцев

Юрий Гарбуз планирует открыть КПВВ "Золотое" в течение одного-двух месяцев
"Я надеюсь, что мы все-таки найдем алгоритм решения, и мы его откроем", - заявил Юрий Гарбуз

За подрыв моста «Лисичанск – Северодонецк» диверсанту "ЛНР" грозит 15 лет тюрьмы с конфискацией

Прокуратурой Луганской области в суд направлено обвинительное заключение в отношении жителя города Лисичанска по факту совершения диверсии, передает пресс-служба ведомства. 

Вызовов патрульной полиции стало в семь раз больше

В Лисичанске состоялась пресс-конференция с руководством Управления патрульной полиции в Северодонецке, Лисичанске и Рубежном. Работники службы отчитались о работе за июнь. И пообещали, такие встречи будут проходить ежемесячно. 

На Луганщине продолжаются работы по восстановлению надежности энергоснабжения

Департамент регионального развития, промышленности, инфраструктуры и энергосбережения, специалисты «НЭК« Укрененерго», местных органов власти и госгеокадастра обследовали Попаснянского и Кременского района.

Поступление без ВНО

Верховная Рада Украины приняла закон, который позволяет лицам, проживающим в зоне АТО, поступать в ЛНУ имени Тараса Шевченко без ВНО.

В школе Северодонецка хотят открыть спецклассы для детей с особенными учебными потребностями

С 1 сентября 2016 года в Северодонецкой СОШ №11 планируют создать специальные классы для обучения детей с особенными потребностями.

Внаслідок негоди зазнало значного руйнування місце для тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб

Внаслідок негоди зазнало значного руйнування місце для тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб

Сьогодні, 30 червня 2016 року, приблизно о 15:45 раптово відбулося значне погіршення погодних умов. Різке підвищення швидкості вітру, випадіння великої кількості опадів у вигляді дощу створили ураган, що завдав значної шкоди наметевому містечку для внутрішньо переміщених осіб. Необхідно зазначити що майже все обладнання для облаштування містечка було надано GIZ за дорученням Федерального Уряду Німеччини. 

Северодонецк получил 36 млн грн. на реализацию 6 проектов

В июне Кабинет Министров Украины выделил Луганской области 182 миллиона гривен из Фонда регионального развития на реализацию 34 проектов. Северодонецку выделено 36 миллионов на реализацию 6 проектов. Об этом сообщает пресс-служба Северодонецкого городского совета.

Государство не должно лишать выплат переселенцев, вернувшихся домой - омбудсмен

Уполномоченный Верховной Рады Украины по правам человека Валерия Лутковская посетила Северодонецк, где приняла участие в семинаре для судей, сообщают «Донбасс. Комментарии».

Чернобыльцы митинговали против отмены льгот

Чернобыльцы провели митинг под Луганской облгосадминистрацией. Более ста человек со всей области возмущены резким уменьшением социальных выплат, ухудшением медицинского обеспечения. А главное требование к властям — возвратить законные льготы.

Северодончане завоевали девять медалей на шестом Кубке Мира по плаванию в ластах

Воспитанники Северодонецкой детско-юношеской спортивной школы «Садко» завоевали девять медалей и второе командное место на Шестом Кубке Мира по плаванию в ластах. Сразу же после успешного выступления на Чемпионате Украины в Киеве северодонецкие пловцы отправились в Турцию — на Шестой этап Кубка Мира по плаванию в ластах.

С Международным днем кооперации!

С Международным днем кооперации!

Уважаемые кооператоры Луганщины!

Примите искренние поздравления с Международным днем ​​кооперации!

В рыночных условиях потребительская кооперация пытается выполнять свою главную задачу, исторически присущую ей социальную миссию.

Своей деятельностью вы эффективно способствуете внедрению экономических и социальных реформ, развитию предпринимательской инициативы, удовлетворению потребностей людей в качественных товарах и услугах, создаете условия для повышения благосостояния населения.

В Северодонецке состоится 1-й Открытый городской турнир по дворовому волейболу

В Северодонецке состоится 1-й Открытый городской турнир по дворовому  волейболу

Вниманию любителей волейбола!

Впервые, в это воскресенье, 3 июля на площадке Nika (ш.Строителей, 11-Б) в 14:00 состоится 1-й Открытый городской турнир по Дворовому  волейболу "Sever StreetVolley - 2016"!

Последние комментарии