ПРООН оголосила конкурс бізнес-грантів серед ВПО та місцевого населення Донецької і Луганської областей

ПРООН оголосила конкурс бізнес-грантів серед ВПО та місцевого населення Донецької і Луганської областей

Програма розвитку ООН запрошує внутрішньо переміщених осіб та місцеве населення Донбасу взяти участь у конкурсі на здобуття бізнес-грантів, надіславши свої бізнес-плани до 15 серпня 2016 р.

Київ, 20 липня 2016 – Програма розвитку ООН сьогодні оголосила конкурс серед внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та місцевого населення Донбасу на здобуття грантів для започаткування, відновлення або розвитку підприємницької діяльності.

Мета конкурсу – поліпшити життя ВПО та місцевого населення Донецької та Луганської областей шляхом підтримки підприємницької діяльності та малого бізнесу.

У конкурсі можуть взяти участь ВПО, які проживають у Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Одеській, Полтавській, Харківській, Луганській, Донецькій областях, місті Київ та місцеве населення Донецької та Луганської областей.

Грантова підтримка надається на започаткування та/чи відновлення, розширення підприємницької діяльності та малого бізнесу. Подані на конкурс бізнес-плани мають демонструвати високий потенціал та довгострокові перспективи отримання прибутку та мати реалістичні ринкові показники, передбачати створення умов для самозайнятості та/або створення додаткових робочих місць, включаючи й для членів сімей.

Максимальний розмір гранту на реалізацію одного бізнес-проекту становить: 

-          до 200 000 грн. зможуть отримати особи, які в рамках запропонованого бізнес-плану планують створити не менше 4-х робочих місць;

-          до 150 000 грн. зможуть отримати ті, хто створюватиме не менше 3-х робочих місць;

-          до 100 000 грн. зможуть отримати ті, хто створюватиме не менше 2-х робочих місць;

-          до 50 000 грн. буде виділено для підприємців, що створюватимуть щонайменше 1 робоче місце (власне сам підприємець).       

Підприємці, які отримають грант, мають зробити власний внесок у реалізацію проекту в розмірі не менше 25%  вартості проекту.

"Малий бізнес та підприємництво – це рушій прогресу та розвитку суспільства в Україні. Поки українські державні установи не можуть знову забезпечувати ВПО і жителів Донбасу доступом до кредитних ліній для розвитку бізнесу, ми дуже раді допомагати достойним жінкам і чоловікам створювати нові робочі місця та розвивати місцеву економіку, незважаючи на несприятливі для цього умови,” – сказав директор представництва ПРООН в Україні Янтомас Хімстра.

Конкурс бізнес-грантів реалізується Програмою розвитку ООН за фінансової підтримки урядів Великобританії, Польщі, Чехії та Японії. 

Последние комментарии