Діалог про закупівлі в Сєвєродонецьку

Діалог про закупівлі в Сєвєродонецьку

20 липня в Сєвєродонецьку інформаційний круглий стіл на тему: «Діалог про закупівлі. Що ми знаємо та ще потрібно вивчити про нову систему PROZORRO».

Ініціатива щодо його проведення виникла під час обговорення на Координаційній раді сприяння розвитку громадянського суспільства при Луганській облдержадміністрації плану заходів щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства у Луганській області на 2016 рік, як сумісна ініціатива представників влади, громадськості та бізнесу.

Захід пройшов в дружній обстановці при підтримці департаменту комунікацій ОДА, досвідчених впроваджувачів системи прозорих закупівель в районах області та при підтримці громадських експертів та експертів ПРООН й журналістів.

На круглому столів виступили всі бажаючи, подискутували та обмінялись досвідом.

Андрій Мітяєв розповів про ініціативу щодо заходу та наголосив на необхідності такими заходами створювати діалогові майданчики для обговорень, таким чином активізувати громадськість до діалогів із владою, бізнесом, журналістами та таким чином бути один другому корисними.

Ганна Борова, нагадала про саму систему та методи її адміністрування, різницю між старими підходами та новими. Зауважила, що кроки, які тепер необхідно робити користувачам PROZORRO, аналогічні тим, що вже не один рік робить ПРООН при реалізації проектів та проведенні закупівель за кошти ЄС. Наголосила, що це конкретний крок до гармонізації законодавства відповідно до Угоди з ЄС та СОТ.

Вікторія Демченко, представник Попаснянської районної державної адміністрації з практичної точки зору розповіла всім про те, як дійсно працювати в PROZORRO та зробила налогоси на що зробити увагу, яким чином організувати процес використання системи на місцях. Відповіла на практичні запитання учасників круглого столу з інших міст та районів, сіл області.

Дмитро Курочка висловив деякі рекомендації щодо використання системи громадськими організаціями-партнерами Проекту ЄС/ПРООН МРГ 3 в Луганській області, наголосив на переліку українського законодавства в сфері закупівель.

Загалом всі отримали відповіді щодо організації процесу та контакти самого центру PROZORRO для організації спеціальних професійних тренінгових програм для працівників на місцях.

Особливо свої прагнення щодо детального навчання висловили журналісти-представники комунальних ЗМІ. Тетяна Вергун, представникНаціональної спілки журналістів України, зазначила, що в найближчий час вони спробують звернутись до центру PROZORRO з питань організації таких професійних навчань спеціалістами цього центру.

Последние комментарии