На Луганщини стартував проміжний етап програми "Студентська республіка"

На Луганщини стартував проміжний етап програми "Студентська республіка"

15 липня у Сєвєродонецьку на базі Східноукраїнського національного університету ім. В.Даля розпочала свою роботу дводенна програма для студентської молоді «Студреспубліка 2016», повідомили організатори.

Організаторами заходу є управління молоді та спорту ОДА, Луганський обласний центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень та громадська організація «САМІ».

На урочистому відкритті учасників привітали заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, начальник управління молоді та спорту ОДА Антон Волохов, директор Луганського обласного центру підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень Інна Осипенко.

Вітаючи учасників Ольга Лішик розповіла про те, з чого починала свою кар’єру. Вона зазначила, що саме такі заходи допомагають молоді розкрити свій потенціал, свої лідерські якості.

– Обираючи шлях лідера кожен з вас має усвідомлювати ту відповідальність, яку він бере на себе. Будуть і перешкоди, будуть і перемоги. Але ви повинні навчитися йти вперед та не здаватися. Бажаю, вам вдалих виборів та нехай переможе сильніший, – сказала Ольга Лішик.

У свою чергу Антон Волохов подякував всім присутнім за те, що долучились до роботи та наголосив на необхідності співпраці з активною молоддю області. Для цього в регіоні планується створення Студентської ради, де ідеї молодих будуть не тільки вислухані, а й почуті. Також він закликав учасників не стояти осторонь, а долучатися до молодіжного руху в області.

Після цього представники громадської організації «САМІ» розповіли, що чекає на молодь за два дні проведення «Студреспубліки» та розпочали роботу.

Всього у заході беруть участь понад 50 осіб. Це студенти вишів, аспіранти та викладача віком від 16 до 35 років.

Сьогодні на молодих «республіканців» чекає напружена робота по підготовці та презентації власних партій, розробка концепцій та захопливе спілкування на політичну тематику. Завтра учасники буде проходити квест та обирати Студентського мера та депутатів, які поїдуть на Всеукраїнський рівень та представлятимуть нашу область.

Для довідки:

Мата заходу – зміцнення громадського суспільства через розвиток у молоді культури громадської участі та демократичних цінностей.

Основними завданнями є:

  • формування у студентської молоді навичок громадської участі через моделювання політичних та соціальних процесів;
  • залучення нових активістів до організованого молодіжного руху;
  • активізація впливу молоді на процеси прийняття рішень;
  • сприяння розвитку студентського самоврядування;
  • популяризація сучасних форм змістовного дозвілля молоді, профілактика негативних явищ у молодіжному середовищі;
  • підготовка студентів до участі у регіональному та всеукраїнському етапах Міжнародної програми «Студентська республіка».

Захід проходить у чотири етапи:

  • вишівський (квітень-початок червня 2016 року);
  • регіональний (наприкінці травня – початок липня 2016 року);
  • всеукраїнський (орієнтовно 24-27 серпня 2016 року);
  • міжнародний (уточнюється).

Последние комментарии