Викрито схему незаконного ввезення промислових товарів. Вилучено ТМЦ на 4,2 млн. грн.

За повідомленням прес-служби Державної фіскальної служби Українипрацівниками податкової міліції в рамках проведення операції „Рубіж-2016” та розслідування кримінального провадження за ч.1 ст.28 і ч.3 ст.212 КК України спільно з прокуратурою  викрито групу осіб, які організували масштабну схему по незаконному переміщенню товарів народного споживання в Україну без сплати митних платежів.

Встановлено, що учасники угрупування ввозили товари в Україну як "в чорну", так і з використанням схеми "піджаків". Ввезені товари накопичували та реалізовували на території декількох областей України без сплати належних платежів.

Зокрема, організатори створили схему, відповідно до якої група осіб на власних мікроавтобусах переміщувала товари з Польщі через "зелений" коридор Волинської митниці. При цьому товари декларували виключно для власних потреб і перевозили їх партіями вагою до 50 кілограмів і вартістю до 500 євро (що дозволяє не сплачувати митні платежі).

Друга група осіб, користуючись заступництвом співробітників Львівської митниці, ввозила товари в Україну з використанням мікроавтобусів, які за документами були порожні. Після цього товари потрапляли на склади в Києві, Київській області та Одесі. Із складів товари реалізовували дрібнооптовими партіями в різні області країни.

Під час розслідування кримінального провадження проведено обшуки за місцями проживання, в транспортних засобах і складських приміщеннях, які належать організаторам вказаної схеми.

За результатами обшуків виявлено і вилучено велику партію товарів, ввезених на територію України з порушенням митного законодавства, підготовлених до відправки замовникам в різні регіони країни. Серед таких товарів: автозапчастини, комплектуючі до комп'ютерної техніки, радіолокаційні системи, медичне устаткування, електронні системи сигналізації, парфумерія тощо. Орієнтовна вартість вилучених товарів складає 4,2 млн. грн.

Постановою Луцького міського суду на вилучений товар накладено арешт.

Крім того, було проведено три обшуки в складських приміщеннях, розташованих в Києві, Київській області та Одесі, за результатами яких було виявлено відеоносії інформації про факти відвантаження товарів, вантажні митні декларації, інвойси, чорнові записи.

Також було проведено обшук у посадовця Львівської митниці. В результаті обшуку за місцем його проживання виявлено і вилучено 104,5 тисячі гривень, майже 39,5 тисяч доларів США, 10,3 тисячі злотих, 815 євро, а також золоті прикраси вагою близько 50 грам та каміння бурштину великої фракції.

Слідчі дії тривають.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии