Співпраця – запорука успіху

Співпраця – запорука успіху

Одним із видів послуг, які надає Державна служба зайнятості, є  організація громадських та інших робіт тимчасового характеру. Завдяки таким роботам незайняте населення може бути суспільно корисним а також має можливість отримати додаткову заробітну плату, в свою чергу  підприємства отримують можливість за короткий термін виконати більші об’єми робіт.

У зв’язку з цим все більше і більше роботодавців звертаються до центрів зайнятості за таким видом послуг, а також збільшується кількість учасників у громадських та інших роботах тимчасового характеру. Так у січні – червні 2016 року у Кремінському районному центрі зайнятості до участі у громадських роботах та роботах тимчасового характеру було залучено 356 осіб, що на 148 осіб більше ніж минулого року, 123 особи були залучені до робіт з благоустрою. Для проведення громадських робіт було витрачено 80 тис. грн., з них 45 тис. грн. – кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Було укладено 112 договорів між центром зайнятості та підприємствами, фізичними особами, міською, селищною та сільськими радами. Особливо плідною була співпраця з КП «Креміннакомунсервіс», ДП «Санаторій «Озерний», УП ТОВ «Віко - Україна» ТОВ «Татиус», ПП «Каут», ФОП Побєрєй Л.М., Кремінською міською радою, Красноріченською селищною радою.

Також завдяки участі у роботах з благоустрою міста спільно з міжнародною організацією Mercy Corps було упорядковано 5 дитячих майданчиків та встановлено 1 дитячий майданчик.

Завдяки такій співпраці  безробітні одержали додаткову заробітну плату, а території міста, селища та сіл були упорядковані.

 

І.Зьома, провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Кремінського районного центру зайнятості 

Последние комментарии