Працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

Служба зайнятості одним із своїх пріоритетних завдань ставить сприяння працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб. Оперативність, індивідуальний підхід, сприяння в отриманні постійної та тимчасової зайнятості внутрішньо переміщеним особам, які бажають закріпитися на новому місці проживання, – нагальні питання, які з успіхом вирішують фахівці Кремінського районного центру зайнятості.

25 вересня 2015 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 08.09.2015 №696 «Про затвердження Порядку здійснення заходів сприяння зайнятості, повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб». Порядок визначає умови, механізм здійснення заходів сприяння зайнятості, до яких належить, зокрема, компенсація витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб.

З початку 2016 року за направленням Кремінського РЦЗ працевлаштовано 24 безробітних з числа внутрішньо переміщених. Укладено 5 договорів з роботодавцями, яким компенсуються витрати на оплату праці за працевлаштування осіб даної категорії. Робота в цьому напрямку постійно продовжується, тому очікується, що не менш ніж 8 договорів буде укладено протягом найближчого часу.

Багато підприємств співпрацюють з Кремінським РЦЗ. Яскравим прикладом успішної співпраці є взаємодія з УП ТОВ «Віко-Україна». Впродовж 2016 року до підприємства були працевлаштовані 3 безробітні внутрішньо переміщені особи, з яких один до того ж є особою з обмеженими фізичними можливостями. За двох осіб підприємство вже отримує компенсацію та планує звернутися до центру зайнятості за отриманням компенсації за ще одного працевлаштованого з числа внутрішньо переміщених.

Завдяки фінансовій підтримці роботодавців та оперативній роботі фахівців центру зайнятості внутрішньо переміщеним особам вдається в найкоротший термін отримати стабільний заробіток, а роботодавцю – кваліфікованих працівників.

                                           

Л.Токарєва, провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Кремінського РЦЗ

Последние комментарии