Тимчасові робітники завжди потрібні

Тимчасові робітники завжди потрібні

Сєвєродонецький міський центр зайнятості продовжує проведення для безробітних осіб інформаційних семінарів з орієнтації на громадські та інші роботи тимчасового характеру.

27 липня на даному семінарі 19 особам, які шукають роботу та тимчасово не працюють, була надана інформація щодо організації та проведення оплачуваних громадських та тимчасових робіт. Ці роботи є суспільно корисними, організовуються  державними адміністраціями місцевих рад за участю державної служби зайнятості  та проводяться для додаткового стимулювання мотивації до праці, матеріальної підтримки безробітних та інших категорій, виконуються  ними на добровільних засадах.

Громадські  та тимчасові роботи мають тимчасовий характер, можуть виконуватися на умовах неповного робочого дня, надають можливість працювати на роботах на договірній основі, які не потребують додаткової кваліфікації строком 180 календарних днів на протязі року. Оплата праці здійснюється за фактично виконану роботу і не  може бути нижче мінімальної заробітної плати. На безробітних, які беруть участь у громадських та тимчасових роботах, поширюються соціальні гарантії - право на пенсійне забезпечення, виплати допомоги з тимчасової непрацездатності. Робота пропонується в першу чергу особам, які тривалий час не працюють та соціально незахищеним громадянам.

Сєвєродонецький міський центр зайнятості запрошує взяти участь у громадських  та тимчасових роботах в КП «Сєвєродонецьккомунсервіс» та КП «Сєвєродонецьке підприємство садово-паркового господарства та благоустрою», а саме: благоустрій, впорядкування озеленення міста, кладовищ, придорожніх смуг  та інші. Організовані тимчасові роботи у СК «АСКО-Донбас Північний» потрібні страхові агенти. 6 осіб дали згоду працювати на тимчасових роботах у  КП «Сєвєродонецьккомунсервіс» дорожними робітниками.

Інформація направлена Сєвєродонецьким міським центром зайнятості.

Последние комментарии