ДФС разом з європейськими колегами впроваджує елементи інтегрованого управління кордонами.

У прес-службіДержавної фіскальної служби України повідомили, що 19 липня відбулася 2-га зустріч керівного комітету проекту Twinning за участю Голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова. Під час зустрічі сторони презентували результати проекту, а також заходи, проведені протягом другого кварталу 2016 року.

«Обмін інформацією та досвідом стоїть на порядку денному роботи фіскальної служби. Проект Twinning дозволяє реалізувати це завдання. Наразі у рамках проекту ми спільно з європейськими колегами впроваджуємо елементи інтегрованого управління кордонами», - зазначив Роман Насіров.

«Також велика увага сфокусована на впровадженні IT-заходів на митниці, імплементації інституту Уповноваженого економічного оператора та приєднанні до NCTS. У цих питаннях, багато в чому завдяки співпраці з європейськими колегами, Україна постійно рухається вперед», - додав Голова ДФС.

Проект Twinning «Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері» передбачає довгострокові консультації на щоденній основі між представниками ДФС та експертами проекту, навчальні візити до країн-членів ЄС з метою ознайомлення на практиці з аспектами впровадження елементів інтегрованого управління кордонами та  нормотворчу роботу у сфері боротьби з корупцією.

Проект охоплює наступні 3 компоненти: 1) модернізація законодавства у сфері інтегрованого управління кордонами; 2) оперативні аспекти співробітництва у сфері інтегрованого управління кордонами; 3) розвиток системи боротьби з корупцією.

Крім того, проект спрямований на виконання Україною зобов’язань у митній сфері відповідно до Угоди про асоціацію Україна - ЄС, зокрема, встановлення інституту уповноваженого економічного оператора, приєднання до Конвенції про спільну транзитну процедуру, повноцінне функціонування комплексу «Електронна митниця», розробка ефективної антикорупційної стратегії тощо.

«З початку проекту реалізовано багато ініціатив, проведено безліч заходів та консультацій для впровадження інтегрованого управління кордону та виконання зобов’язань України відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС. Тільки за другий квартал цього року реалізовано 11 заходів, здійснено 23 місії, у тому числі чотири навчальних поїздки. Всього до роботи було залучено 24 експерти!»,- повідомив Роман Насіров.

Також під час зустрічі учасники проекту обговорили подальші заходи та плани на наступну зустріч керівного комітету. 

 

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии