Підтримка ЄС скорочує відстані

Підтримка ЄС скорочує відстані

20 травня 2015 р. в приміщенні Сєвєродонецької міської ради в рамках спільного проекту з ЄС «Капітальний ремонт автомобільного мосту через річку Сіверський Донець» відбулось урочисте оформлення документів грантового контракту на надання коштів для відновлення мосту через р. Сіверський Донець та розкриття тендерної пропозиції на визначення переможця з розробки проектної документації. 

Присутній на урочистому заході міський голова Валентин Казаков спочатку відповів на запитання журналістів та стисло окреслив нагальні питання, які стоять сьогодні перед міською владою. «Перш за все – це ремонт доріг, покрівель та реконструкція 43-го дитсадка, - повідомив мер. Висловлюю подяку губернатору та уряду, що виділяють на ці роботи кошти. Так майже 4,5 млн грн виділено на ремонт доріг з обласного бюджету.

Міська рада тісно співпрацює з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО), результатом якої буде відновлення освітлення 6 вулиць міста». Також Валентин Казаков торкнувся теми адміністративного устрою. Він підкреслив, що сьогодні вже розглянуто перелік населених пунктів, які будуть приєднані до міської громади, а саме селища Єпіфанівка, Боровеньки, Смолянинове тощо. Звичайно це буде зроблено за згодою з місцевими мешканцями. 

Відповівши на запитання журналістів, Валентин Казаков перейшов до головного. Він повідомив присутнім, що в 2014 році Європейським союзом запропонований конкурс на підтримку проектів розвитку громад, які пізнали вплив конфлікту в Україні. Як відомо, під час бойових дій у Сєвєродонецьку було пошкоджено 2 моста, один з якого відновлювався за кошти міського бюджету.

Тож міська рада підготувала та надіслала до Представництва ЄС в Україні проект під назвою «Капітальний ремонт автомобільного мосту через річку Сіверський Донець». Ця споруда, довжиною майже 288 м та шириною 7 м. не знала ремонту вже понад 50 років. Тому завдяки підтримці ЄС ми зробимо не тільки капітальний ремонт моста, але й відновимо його за європейською якістю. Буде оновлено дорожнє покриття, огорожа, освітлення, телекомунікаційне сполучення з Лисичанськом та установлено відео спостереження. Крім цього, відремонтують ще 4 заплавних моста, які розташовані на протоках річки. Це робитиметься завдяки субвенції, яку надала обласна адміністрація та уряд. 

На відновлювальні роботи Європейський Союз виділяє понад 1,5 млн. євро, що становить 97% від вартості проекту. З нашого боку створена робоча група, яка буде супроводжувати даний проект та тендерний комітет, який працюватиме згідно з європейським законодавством. 

Після урочистого підписання міським головою додаткових документів на отримання коштів, почалась процедура розкриття тендерної пропозиції. Треба зауважити, що для того, щоб брати участь у відновленні мосту, необхідно мати відповідну ліцензію. Тому з великої кількості присутніх на будівельному ринку компаній, такі роботи можуть проводити не всі. Згідно з правилами ЄС пропозиції надіслані трьом проектним організаціям. Відповідь надійшла лише тільки від ПрАТ «Харківметропроект». Сума проектних робот складатиме 250 тис 795 грн. Далі комісія почала працювати вже в закритому режимі та перевіряти правильність оформлення та наявність всіх необхідних документів. 
Так завдяки всебічної допомоги від ЄС потягом майже півтора року буде відновлений безпечний рух між Сєвєродонецьком та Лисичанськом. Тож можна з упевненістю сказати, що підтримка ЄС скорочує відстані.

 

Інформація відділу внутрішньої політики та зв´язків з громадськістю міськради

Последние комментарии