Луганщину відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в України

Луганщину відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в України

14 липня голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в України Марюсом Януконісом, який з робочим візитом відвідав Луганщину. 

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

У зустрічі також взяли участь колишній Посол Литви в Україні Пятрас Вайтєкунас, заступник Аташе оборони Посольства Литовської Республіки Міндаугас Бабонас та заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Юрій Гарбуз подякував Послу і всьому литовському народу за неоціненну допомогу, надану Луганщині: за гуманітарну допомогу, організацію відпочинку луганських дітей, а особливо – за надане медичне обладнання та техніку.

«Ми плануємо обговорити «дорожню карту» нашого подальшого співробітництва в різних сферах. Наприклад, енергобезпеці, підприємництві, охороні здоров’я. Вже є домовленість, що фахівці облдержадміністрації відправляться до Литви для вивчення успішного досвіду розвитку медицини. Моя ціль не відродити медицину області, а побудувати нову модель, на кшталт сучасної європейської», – підкреслив Юрій Гарбуз.

Посол поцікавився у Юрія Гарбуза його баченням розвитку військово-політичної ситуації в області. Голова облдержадміністрації наголосив:

«Я нещодавно відвідав КПВВ Станиця Луганська та поспілкувався з жителями області з обох боків лінії розмежування. Висновок один: люди втомилися. Від обстрілів, від складних умов перетину лінії розмежування. Я зроблю максимум можливого для покращення умов у КПВВ Станиця Луганська та відкриття переходу у м. Золоте. Свою місію бачу в тому, щоб зламати нав’язаний нам сценарій довгого протистояння та непорозуміння».

Последние комментарии