Діти з окупованого Луганська на запрошення Юрія Гарбуза відпочили на Івано-Франківщині

20 червня повернулась група дітей та їх супроводжувальні, що відпочивали в таборі «Прикарпатські зорі» у селищі Слобода Коломийського району Івано-Франківської області.

На залізничному вокзалі міста Лисичанська їх зустрічали заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик та директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Нагадаємо, що два тижні тому, Злучений Український Американський Допомоговий Комітет в Україні запросив понад 90 дітей з Троїцького, Біловодського, Білокуракинського, Кремінського, Новопсковського, Старобільського, Марківського районів, Чмирівської ОТГ та міста Сєвєродонецька.

Це діти з вимушено переселених сімей, учасників АТО, переможці обласних та Всеукраїнських етапів предметних учнівських олімпіад і творчих конкурсів.

Також до них приєдналися троє дітей з окупованого міста Луганська. Вони стали першими, хто відгукнувся на особисте запрошення  голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, щодо участі у проекті «Луганщина у нас одна».

Під час відпочинку дітям були забезпечені комфортні умови проживання, чотириразове харчування, організовані пізнавальні екскурсії до Львова та Івано-Франківська, туристичні походи та різноманітні виховні й розважальні заходи.

Діти наперебій ділилися своїми враженнями та емоціями. Особливо незабутніми для них стали походи у гори, дивовижна закарпатська природа та знайомство з новими друзями.

 «Саме головне, що діти знайшли спільну мову, подружилися з товаришами із Західної України, – зазначила  заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик. – Та найголовніше, завдяки голові облдержадміністрації Юрію Гарбузу, побачили що Україна - велика, а Луганщина у нас одна».

 

Последние комментарии