Трудові резерви

Трудові резерви

5 липня у Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості пройшов семінар для молоді під назвою «Трудові резерви».

Перш за все присутні шукачі роботи були проінформовані про місцевий ринок праці, про перелік найбільш затребуваних фахівців та робітників, про найбільш актуальні напрями навчання.

Заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями проаналізував ринок праці міста Севєродонецька, який на сьогодні складається з торгівлі, сфери послуг та будівництва. Тобто підтверджується наявність високого та стабільного попиту на спеціалістів у сфері продажів, висококваліфікованих робітників, працівників сфери послуг та страхування. Наприклад, компанії «Транссервіс» потрібні молоді та активні торгівельні агенти, менеджери з постачання, продавці продовольчих товарів, оператори комп’ютерного набору та інші робітники. З часом зростає потреба у працівниках, які суміщали б декілька спеціальностей.

Місцевий центр зайнятості надає змогу молоді бути конкурентоспроможними та придбати у найближчий час професію контролера-касира, продавця продовольчих товарів, перукаря, штукатура тощо. Крім цього є можливість придбання робітничої професії за межами міста в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. У липні-серпні  планується навчання на базі ДНЗ «Одеського ЦПТО» за професіями кухар, адміністратор, оператор верстатів з програмним керуванням Найбільш затребуваними напрямами є курси комп’ютерної грамотності, веб-дизайну, англійської мови та бухгалтерського обліку (з вивченням 1С). Перспективними напрямами навчання також є стимулювання самозайнятості.

Праця в житті людини займає значне місце. Тільки в ній формується і розвивається повноцінна особистість, яка здатна принести користь суспільству, а зараз це нагальна потреба. Можливості реалізації себе як професіонала та спеціаліста для молоді є, потрібно тільки шукати та бути наполегливим.

Тому особисті консультанти радять починати з профорієнтації: складання резюме, оволодіння навичками самопрезентації та ефективного пошуку роботи.

 

 

Інформація направлена Северодонецьким міським центром зайнятості

Последние комментарии