Тимчасова зайнятість в період пошуку постійної роботи

Тимчасова зайнятість  в період пошуку постійної роботи

6 липня у Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості проведено «Інформаційний  семінар  з орієнтації на громадські та інші роботи тимчасового характеру» для 18 осіб з числа безробітних громадян.

Заступник начальника відділу активної підтримки безробітних, Світлана Малік, розповіла про те, що громадські роботи проводяться для додаткового стимулювання мотивації до праці, матеріальної підтримки безробітних та інших категорій, виконуються  ними на добровільних засадах.

Тимчасові роботи є суспільно корисними, організовуються місцевими державними адміністраціями, виконавчими комітетами сільських, місцевих рад за участю державної служби зайнятості.

Громадські роботи мають тимчасовий характер, можуть виконуватися на умовах неповного робочого дня, надають можливість працювати на роботах на договірній основі, які не потребують додаткової кваліфікації строком 180 календарних днів на протязі року. Оплата праці здійснюється за фактично виконану роботу і не  може бути нижче мінімальної заробітної плати. На безробітних, які беруть участь у громадських та тимчасових роботах, поширюються соціальні гарантії передбачені Законом України «Про зайнятість населення».

Сєвєродонецький міський центр зайнятості пропонує громадські роботи у КП «Сєвєродонецьккомунсервіс» та КП «Сєвєродонецьке підприємство садово-паркового господарства  та благоустрою», а саме: благоустрій, впорядкування озеленення міста, кладовищ, придорожніх смуг та інші. 5 осіб зацікавилися громадськими роботами, дві особи дали згоду працювати у КП «Сєвєродонецьке підприємство садово-паркового господарства  та благоустрою.

 

 

 

Інформація направлена Сєвєродонецьким міським центром зайнятості.

Последние комментарии