Два срібла завоювала луганчанка на чемпіонаті Світу з плавання в ластах

Два срібла завоювала луганчанка на чемпіонаті Світу з плавання в ластах

З 4 по 11 липня у французькому Анмасі відбувся юнацький чемпіонат Світу 2016 року з плавання в ластах. У змаганнях взяли участь понад 400 атлетів із 29 країн, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Збірну України представляли 16 спортсменів, двоє з яких представники Сєвєродонецької школи підводного спорту – майстер спорту України міжнародного класу Валентина Резнік і майстер спорту України Єлизавета Зубко, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Свій внесок в успішний виступ нашої збірної внесла Валентина Резнік, завоювавши дві срібні медалі в естафетному плаванні на 4х100 м і 4х200 м серед дівчат з новими рекордами України на цих дистанціях. Причому, в фіналі запливу естафети на 200 м наші дівчата перевищили світовий рекорд на цій дистанції.

Також Валентина виступала на своїх особистих дистанціях – 400 м і 200 м плавання в ластах. Лише частки секунди поділяли спортсменів у фінальних запливах, в результаті у представниці Луганщини два четвертих місця.

Варто відзначити і успішний виступ Єлизавети Зубко на дистанціях плавання з аквалангом.

Вона показала свої найкращі результати, але спортсменці трохи не вистачило, щоб потрапити в призери на дистанції 400 м плавання з аквалангом, встановивши новий рекорд України на цій дистанції - 3.13.81. На дистанції 100 м з підводного плавання Єлизавета зайняла 12 місце.

У медальному заліку збірна команда України посіла 4 місце, пропустивши вперед спортсменів з Росії, Кореї та Греції.

На цьому спортивний сезон 2016 року з плавання в ластах закінчений, але він триває у підводних орієнтувальників, які готуються зараз до чергових стартів – кубку України та юнацького чемпіонату України, який буде проходити в Харкові наприкінці липня.

Последние комментарии