Спрощенці збільшили сплату єдиного податку на 58 відсотків

Як повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби України протягом січня-червня поточного року платниками єдиного податку сплачено понад 7,1 млрд. гривень. Порівняно з минулим роком надходження податку зросли на 58%. За І півріччя 2015 року від платників на спрощеній системі оподаткування надійшло понад 4,5 млрд. гривень.

У переважній більшості спрощену систему оподаткування використовують фізичні особи-підприємці. З початку року вони спрямували до місцевих бюджетів понад 4,7 млрд. грн. Порівняно з січнем-червнем минулого року сплата податку фізособами зросла майже на 1,7 млрд. грн.

Юридичні особи, які перебувають на спрощеній системі, сплатили майже 2,4 млрд. грн., що більш, ніж на 946 тис. грн. більше минулорічного показника. Від платників єдиного податку третьої групи бюджет отримав майже 1,6 млрд. грн., четвертої групи – 805,1 млн. гривень.

Загалом на спрощеній системі оподаткування перебуває 1028 тис. фізичних осіб-підприємців та 188,6 тис. суб’єктів господарювання - юридичних осіб.

 

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии