Під Мар’їнкою сили АТО відбили атаки двох ДРГ, – полковник Андрій Лисенко

Під Мар’їнкою сили АТО відбили атаки двох ДРГ, – полковник Андрій Лисенко

Вчора інтенсивність бойових дій у зоні АТО зросла, особливо на Донецькому напрямку. За добу там відбулося 39 обстрілів з боку незаконних збройних формувань, третина з них – під Авдіївкою. «У промзоні бойовики вдень обстрілюють наших військових з мінометів та гранатометів, а ввечері розпочинають артилерійські обстріли, що тривають до пізньої ночі. Вчора з 11-ї години вечора з південно-східного напрямку бойовики провели гарматний обстріл цих позицій тривалістю менше години. За цей порівняно короткий проміжок часу вони випустити більше 110 снарядів», - повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Адміністрації Президента України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.


Незаконні збройні формування також порушували режим тиші на Світлодарській дузі і північних околицях Горлівки, застосовуючи міномети і снайперів. У Пісках позиції українських військових обстріляли з артилерії. Полковник Лисенко додав, що бойовики почали частіше застосовувати міномети. «Кількість мін, випущених по позиціях сил АТО, за підрахунками військових, склала більше 220, що є абсолютним рекордом попередніх семи днів», - зазначив він.

На Маріупольському напрямку під Мар’їнкою українські військові відбили наступ двох диверсійно-розвідувальних груп. Атаки розпочалися близько 7 вечора. «Під прикриттям вогню з мінометів та гранатометів двома диверсійно-розвідувальними групами ворог атакував позиції наших військових з двох різних напрямків. За менш ніж дві години ворога було відкинуто», - розповів Андрій Лисенко. До того, вранці, позиції українських військових під Мар’їнкою обстріляли з міномета. У Красногорівці після 11-ї години вечора відбулися три мінометні обстріли. Ще низка провокацій, переважно без застосування важкого озброєння, відбувся у Талаківці, Водяному та Широкиному. Всього за добу на Маріупольському напрямку відбулося 25 обстрілів з боку незаконних збройних формувань.

На Луганському напрямку за добу бойовики 6 разів порушили режим тиші, переважно у темний час доби. На північ від Бахмутської траси відбулося декілька мінометних обстрілів, переважно неприцільних. Найбільше порушень режиму тиші відбулося під Попасною. «Так, із заходом сонця бандформування відкрили вогонь проти сил АТО з мінометів, озброєння на БМП, гранатометів та крупнокаліберних кулеметів. Обстріл тривав більше півтори години», - повідомив речник АПУ з питань АТО.

«За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, четверо бійців отримали поранення», - повідомив Андрій Лисенко. Серед бойовиків, за наявною інформацією, вчора загинув один і отримали поранення 12 бійців зі складу так званих «7-ї бригади» та «9-го полку» російсько-окупаційних військ.

Полковник Лисенко повідомив також, що на півдні України завершилися навчання  «Сі Бриз-2016». Навчання тривали 13 днів за участі військових із 16 країн. «Під час навчань війська з різних країн провели низку спільних операцій, які раніше не практикувалися на «Сі Бриз». Це спільна амфібійна операція, одночасне десантування особового складу парою літаків, передача вантажів вертольотами між кораблями на зовнішній підвісці, розгортання понтонних переправ тощо», - зазначив Андрій Лисенко.

Последние комментарии