Декабрь 2016

Итоги года в сфере здравоохранения Луганской области

2016 год стал прорывом в восстановлении сферы здравоохранения Луганской области. Об этом сообщает пресс-служба Луганской областной военно-гражданской администрации.

Изменения в работе РАГС, - что нужно знать о регистрации брака и его расторжения

Продолжаем тему изменений в сфере государственной регистрации актов гражданского состояния. Напомним, они утверждены приказом Министерства юстиции Украины от 02.12.2016 № 3447/5. Документ вступил в силу 16.12.2016 года. В предыдущей статьеюрист Всеукраинского благотворительного фонда "Горение" Алена Манько разобралась - что изменилось для переселенцев в сфере регистрации рождения и смерти. Сейчас рассказываем, что нового в регистрации брака и его расторжения.

С 16 декабря применение РРО при купле-продаже иностранной валюты является обязательным

Главное управление ГФС в Луганской области сообщает, что в соответствии с требованиями Закона о РРО и с учетом положений Инструкции о порядке организации и осуществления валютно-обменных операций на территории Украины, с 16.12.2016 г. субъекты хозяйствования, которые проводят операции по купле-продаже иностранной валюты, обязаны использовать в своей деятельности РРО.

Документы, которые должны находиться на месте торговли у предпринимателя - "общесистемщика"

В Главном управлении ГФС в Луганской области напомнили. Физические лица - предприниматели на общей системе налогообложения при осуществлении торговой деятельности обязаны осуществлять расчетные операции исключительно с применением РРО.

К сватовчанам перед Новым годом приехали волонтеры из Западной Украины

В канун  Нового года жители районного центра Сватово получили волонтерскую поддержку. Ярким событием стал визит Дмитрия Серова — бывшего командира воинской части,которая дислоцировалась  в этом районе Луганщины. Он вместе с сослуживцами  и в то время  участвовал  в местных программах.

Лисичанская прокуратура стала на защиту нарушенных прав детей-сирот и детей, лишенных родительской опеки

После изучения Лисичанской местной прокуратурой состояния законности по вопросам социальной защиты детей-сирот и детей, лишенных родительской опеки, перемещенных с временно не подконтрольной Украине территории, выяснилось, что Исполнительный комитет Лисичанского городского совета Луганской области нарушает конституционные прав таких детей, что касается  обеспечения их жильем.  Об этом Восточному партнерству сообщила  пресс-служба прокуратуры Луганской области.

До уваги платників податків!

Державна податкова інспекція у м. Сєвєродонецьку повідомляє про те, що Центр обслуговування платників працюватиме у святкові та вихідні дні за наступним графіком:

За невиплату «мінімалки» бізнес штрафуватимуть

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав бізнесменів забезпечити виплату своїм працівникам заробітної плати на рівні, не нижчому за мінімальну — 3,2 тис. грн

Нові умови сплати ЄСВ для ФОП

Президент Петро Порошенко 27 грудня підписав зміни до законодавства, ухвалені Верховною Радою 6 грудня, щодо роботи фізичних осіб — підприємців.

Платники єдиного податку Сєвєродонецька направили до місцевих бюджетів понад 29 млн грн

Як повідомив в.о. начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку Володимир Разумцев, з початку року платники міста сплатили 29,1 млн грн єдиного податку.

Щоденно ДФС опрацьовує понад 1000 запитів щодо доходів громадян, які звернулися за призначенням житлових субсидій

Як повідомили упрес-службі Державної фіскальної служби Українипротягом 2016 року ДФС надано понад 40 млн. відповідей на запити підрозділів соціального захисту населення щодо доходів близько 14 млн. фізичних осіб, які звернулись за призначенням житлових субсидій.

Які соцгарантії Верховною Радою України прийнято на 2017 рік

Верховною Радою України прийнято в цілому проект Закону № 5000 про Державний бюджет України на 2017 рік.

Необізнаність платника про зміну назви контролюючого органу не звільняє його від обов’язку сплати податкових зобов’язань

Податковий обов’язок виникає у платника податку з моменту настання обставин, з якими Податковий кодекс пов’язує сплату ним податку (п. 37.2 ст. 37 Кодексу), а виконанням податкового обов’язку визнається сплата у повному обсязі платником відповідних сум податкових зобов’язань у встановлений податковим законодавством строк (ст. 38 Кодексу), то незалежно від того чи був або не був поінформований платник податків про зміну назви контролюючого органу, його коду та реквізитів сплати, виконання податкового обов’язку у вигляді сплати у повному обсязі платником відповідних сум податкових зобов’язань повинно бути виконано у встановлений податковим законодавством строк.

Обмінники запрацюють прозоріше

Верховна Рада скасувала 2-процентний пенсійний збір з операцій купівлі іноземної валюти фізичними особами.

Суб’єкти ресторанного господарювання сплатять 38,1 млн. грн. за порушення податкового законодавства

Як повідомили упрес-службі Державної фіскальної служби України протягом січня-листопада 2016 року підрозділами контролю за проведенням розрахункових операцій проведено 3,5 тис. фактичних перевірок закладів ресторанного бізнесу. Про це повідомив заступник директора Департаменту аудиту ДФС Андрій Бондаренко.

Щодо проведеного всеукраїнського он-лайн опитування

За повідомленням прес-служби Державної фіскальної служби України з метою поліпшення якості обслуговування та підвищення рівня довіри громадян до фіскальних органів за ініціативи ДФС дослідницька компанія ГФК Юкрейн за підтримки Німецького товариства з міжнародного співробітництва (GIZ) наприкінці 2016 року провела опитування платників податків щодо якості обслуговування у службі. Про це розповіла заступник директора Департаменту обслуговування платників ДФС Наталія Сердюк.

Государственная помощь при рождении ребенка: На что обратить внимание жителям неподконтрольных территорий

Основным международным актом о правах детей является Конвенция о правах ребенка, ратифицированная Верховной Радой Украины в 1991 году. В ней говорится, что во всех действиях в отношении детей независимо от того, предпринимаются они государственными или частными учреждениями, судами, административными или законодательными органами, первоочередное внимание уделяется наилучшему обеспечению интересов ребенка.

У листопаді ДФС забезпечила рекордні надходження до зведеного бюджету

Як повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби України у результаті реформ і суттєвого покращення роботи фіскальної служби, досягнення конструктивного діалогу з підприємцями вдалося суттєво збільшити надходження до зведеного бюджету. Як результат, Державна фіскальна служба України фіксує рекордні надходження податків і зборів у листопаді поточного року – більше 80 млрд гривень. Про це повідомив Голова ДФС Роман Насіров.

Як уникнути помилок при заповненні нової форми декларації з акцизного податку

ДФС Українилистом від 09.12.2016 р. № 39423/6/99-99-15-03-03-17  надано роз’яснення щодо належного декларування податкових зобов’язань з акцизного податку у зв’язку з прийняттям Мінфіном України наказу від 26.09.2016 р. № 841 «Про внесення змін до форми декларації акцизного податку та Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку» (далі – наказ).

Україна та Фінляндія активізують співробітництво у сфері запобігання митним правопорушенням

Як повідомили упрес-службі Державної фіскальної служби України представники Митної адміністрації Фінляндії ознайомлять українських колег з досвідом співпраці між митниками і прикордонниками. Про це заявив Генеральний директор Митної адміністрації Фінляндії Анті Хартікайнен у рамках робочого візиту до Державної фіскальної служби України.

За направленими до суду кримінальними провадженнями бюджету вже відшкодовано 404 млн. гривень

За повідомленням  прес-служби Державної фіскальної служби України у провадженні слідчих фінансових розслідувань у січні-листопаді 2016 року перебувало 8361 кримінальне провадження. Про це повідомив в.о. начальника Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС Роман Татарінов.

Авансовий внесок при виплаті дивідендів: правильно відображаємо у податковій декларації

ДФС Українилистом від 07.12.2016 р. № 26467/6/99-95-42-01-15  повідомлено, що сума авансового внеску, яка має бути сплачена при виплаті дивідендів (прирівняних до них платежів) у звітному (податковому) періоді, відображається у рядку 6 додатка АВ до декларації з податку на прибуток підприємств, форма якої затверджена наказом Мінфіну України від 20.10.2015 р. № 897 (далі – Декларація), та переноситься до рядка 20 Декларації.

В Луганській службі зайнятості відбулись урочисті збори з нагоди 26-річчя створення Державної служби зайнятості

В Луганській службі зайнятості відбулись урочисті збори з нагоди 26-річчя створення Державної служби зайнятості

В Луганській обласній службі зайнятості відбулись урочисті збори з нагоди 26-річчя створення Державної служби зайнятості в Україні. В заході взяли участь керівництво Луганського обласного, базових центрів зайнятості та соціальні партнери.

Налоговые преференции аграрных расписок

Налоговые преференции аграрных расписок

Уже два года в Украине внедряется новый инструмент финансирования малых и средних сельхозпроизводителей при содействии Проекта «Аграрные расписки в Украине», который реализовывается Международной финансовой корпорацией (IFC, Группа Всемирного банка) в партнерстве со Швейцарской Конфедерацией. Речь идет об аграрных расписках. Ими уже могут пользоваться фермеры восьми областей. Предполагается, что в будущем они будут распространены и на другие регионы.

Між Громадською радою та ДФС триває конструктивний діалог

Як повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби України вчора відбулося засідання Громадської ради, яка діє при ДФС. Склад цього консультативно-дорадчого було оновлено у жовтні поточного року і він активно почав свою діяльність.

ЗІР доповнено новим розділом з митною інформацією

За повідомленнямпрес-служби Державної фіскальної служби України інформаційно-довідковий департамент ДФС продовжує вдосконалення Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу, в якому представлена офіційна позиція ДФС з питань щодо оподаткування, митної справи, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, електронного цифрового підпису та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на органи ДФС. Про це повідомив директор Інформаційно-довідкового департаменту ДФС Іван Романов.

Понад 16 млн. грн. спрямовано до зведеного бюджету за рахунок погашення податкового боргу.

Серед пріоритетних напрямів роботидержавної податкової служби у м. Сєвєродонецьку є вжиття заходів по скороченню податкового боргу.

Податковий календар

Державна податкова інспекція у м. Сєвєродонецьку нагадує платникам податків про те, що 30 грудня останній день сплати:

ДФС не буде штрафувати платників податків через можливі перебої у роботі «Приватбанку»

Як повідомили упрес-службі Державної фіскальної служби України Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров запевнив, що ДФС не буде штрафувати платників податків через можливі проблеми у роботі «Приватбанку».

Изменения в работе РАГС, - что нужно знать о регистрации рождения и смерти

Изменения в работе РАГС, - что нужно знать о регистрации рождения и смерти

Изменения в вопросах государственной регистрации актов гражданского состояния утверждены приказом Министерства юстиции Украины от 02.12.2016 № 3447/5. Документ вступил в силу 16.12.2016 года. Юрист Всеукраинского благотворительного фонда "Горение" Алена Манько разобралась - что изменилось в работе РАГС для переселенцев.

Оновлено Державний реєстр РРО

З 14.12.2016 р. набрав чинності наказ ДФС України № 1019, яким затверджено у новій редакції Державний реєстр РРО.

Керівники митних організацій ГУАМ відзначили співпрацю з ДФС

Як повідомили упрес-службі Державної фіскальної служби України керівники митних адміністрацій Організації за демократію та економічний розвиток ГУАМ під час зустрічі, яка нещодавно відбулася у Львові, відзначили важливість співпраці для побудови партнерських відносин між країнами-учасницями проекту.

З початку року до митного реєстру внесено 380 об’єктів інтелектуальної власності

За повідомленнямпрес-служби Державної фіскальної служби Українистаном на 1 грудня поточного року у митний реєстр за заявами правовласників внесено 3296 об’єктів інтелектуальної власності. З них 380 ­– внесено з початку цього року. Про це повідомив директор Департаменту організації митного контролю ДФС Олексій Василенко.

Вартість поїздок, не пов’язаних із службовими відрядженнями, вважається додатковим благом

ДФС Українилистом від 07.12.2016 р. № 26504/6/99-99-13-02-03-15 повідомлено, що якщо підприємство за свій рахунок оплачує послуги з організації поїздок фізичних осіб, які не пов'язані з виконанням ними обов'язків трудового найму або за цивільно-правовими договорами (угодами), укладеними з цими особами, то вартість наданих послуг включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу таких осіб як додаткове благо та оподатковується  податком на доходи фізичних осіб на загальних підставах.

Розвиток освіти Луганщини – один з пріоритетних напрямів діяльності облдержадміністрації

У 2016 році в сфері освіти Луганщини досягнуто значних успіхів. На території області відкриваються дошкільні навчальні заклади, створюються опорні школи та зміцнюється матеріально-технічна база учбових установ. 

Зокрема, у закладах дошкільної освіти відкрито сім навчально-виховних комплексів та три дошкільних навчальних заклади. Про це повідомляє ЛОДА.

В Рубежном радиостанция поздравила детей-переселенцев с Новым годом

В Рубежном радиостанция поздравила детей-переселенцев с Новым годом

В Рубежанской специализированной школе №7 состоялся фольклорный новогодний праздник для детей-переселенцев Луганской области. Организатором мероприятия выступил областной центр народного творчества. Малышей, которые вынуждены были покинуть родные дома, порадовал своей рождественской постановкой театральный коллектив школьников. Ребята-луганчане окунулись в атмосферу приближающегося Нового года. И судя по всему, эта атмосфера им пришлась по душе.

В Рубежном разоблачили центр для отмывания денег

Служба безопасности Украины совместно с ГФС прекратила в зоне АТО деятельность межрегионального конвертационного центра.

Как сообщили в спецслужбе, его офис находился в Рубежном Луганской области. Годовой оборот составлял более 600 млн гривен.

В январе в Лисичанске демонтируют печально известную многоэтажку №17

В январе в Лисичанске демонтируют печально известную многоэтажку №17

На Луганщине приступят к демонтажу печально известного дома №17 в квартале «Восточный» (бывший Октябрьской революции).

В январе начнется демонтаж дома № 17 в Лисичанске, который боевики так называемой «ЛНР» обстреляли из «Града» летом 2014 года, передает ИА «Вчасно».

В Северодонецке иномарка врезалась в дерево

ДТП с участием BMW-318 произошло 28 декабря на ул. Партизанская в Северодонецке. Об этом сообщает ГУ Национальной полиции в Луганской области.

Что произошло в ночному клубе Шале?

 

Видео телеканала ЛОТ

В Лисичанске продолжаются работы по укладке резервного водовода

26 декабря в Кременной КСП "Лисичанскводоканал" и представители Международного Комитета Красного Креста подписали документы о выполнении Меморандума на 2016 год. Об этом сообщается на сайте КСП "Лисичанскводоканал".

В Лисичанске водитель "Богдана" сбил пешехода

Дорожно-транспортное происшествие с участием пешехода произошло в Лисичанске. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Луганской области.

Жена замначальника северодонецкой полиции избила девушку в ночном клубе

В Северодонецке произошел скандал с участием жены заместителя начальника полиции города Дмитрия Иголкина. Об этом сообщает prav-da.

В Северодонецке откроют новый мурал

Общественная организация «Дрим Таун» в рамках проекта «Комфортный город» заканчивает работу над рисунком северодонецкого художника, на доме 23а по Шоссе Строителей.

Громадськість відзначила сєвєродонецьких поліцейських за відданість служінню українському народові

Громадськість відзначила сєвєродонецьких поліцейських за відданість служінню українському народові

27 грудня у міському палаці культури Андрій Зібран - представник громадської організації «Народні Герої» урочисто вручив сєвєродончанам відомчі відзнаки – нагрудні знаки «Народний герой України». 

48-е засідання виконкому

27 грудня відбулося 48-е засідання виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради VII скликання.

Перемещенные вузы: проблемы решаются

Содержательным было предновогоднее заседание Совета ректоров высших учебных заведений, временно перемещенных из зоны проведения АТО.Вместе с председателем Совета, ректором Восточноукраинского национального университета имени Владимира Даля, профессором  Ольгой Поркуян его вела министр образования и науки Лилия Гриневич. Подключились и народные депутаты Украины.

Новорічна композиція

Новорічна композиція

Традиційно в грудні, напередодні Новорічних свят Сєвєродонецький  екологічний  Центр  проводить міський етап Всеукраїнського конкурсу-виставки “Новорічна композиція”.

В Северодонецке прошла матчевая встреча по хоккею

На базе детской юношеской школы №2 Северодонецка прошла предновогодняя матчевая встреча за кубок города между ветеранами и молодыми спортсменами Северодонецкой команды "Химик". Об этом сообщается в сюжете телеканала ЛОТ.

Житель Лисичанска погиб, пытаясь разобрать разрушенное здание на дрова

Случай внезапной смерти зафиксирован в Лисичанске. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Луганской области.

В Лисичанске сгорел дом

Случай внезапной смерти зафиксирован в Лисичанске. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Луганской области.

В Северодонецке открыли городскую елку

В Северодонецке открыли главную елку города. На площади Победы для  жителей и гостей работники дворца культуры провели не большой концерт с конкурсами и подарками. Кроме самой новогодней красавицы, на площади есть стилизованная детская площадка. Изюминкой нынешней елки является обновленная праздничная иллюминация.

Які виплати засновникам неприбуткової організації можуть вважатися витратами не за цільовим призначенням

Виплати, спрямовані неприбутковою організацією на оплату праці засновникам (учасникам), працівникам, членам такої організації (у т.ч. оплата лікарняних) інші виплати, що входять до витрат на оплату праці вважаються витратами в межах статутної діяльності.

Оновлено Державний реєстр РРО

З 14.12.2016 р. набрав чинності наказ ДФС України № 1019, яким затверджено у новій редакції Державний реєстр РРО.

Керівники митних організацій ГУАМ відзначили співпрацю з ДФС

Як повідомили упрес-службі Державної фіскальної служби України керівники митних адміністрацій Організації за демократію та економічний розвиток ГУАМ під час зустрічі, яка нещодавно відбулася у Львові, відзначили важливість співпраці для побудови партнерських відносин між країнами-учасницями проекту.

З початку року до митного реєстру внесено 380 об’єктів інтелектуальної власності

За повідомленнямпрес-служби Державної фіскальної служби Українистаном на 1 грудня поточного року у митний реєстр за заявами правовласників внесено 3296 об’єктів інтелектуальної власності. З них 380 ­– внесено з початку цього року. Про це повідомив директор Департаменту організації митного контролю ДФС Олексій Василенко.

Вартість поїздок, не пов’язаних із службовими відрядженнями, вважається додатковим благом

ДФС Українилистом від 07.12.2016 р. № 26504/6/99-99-13-02-03-15 повідомлено, що якщо підприємство за свій рахунок оплачує послуги з організації поїздок фізичних осіб, які не пов'язані з виконанням ними обов'язків трудового найму або за цивільно-правовими договорами (угодами), укладеними з цими особами, то вартість наданих послуг включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу таких осіб як додаткове благо та оподатковується  податком на доходи фізичних осіб на загальних підставах.

Дев’ять медалей привезли наші плавці з Чемпіонату України серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями

 Дев’ять медалей привезли наші плавці з Чемпіонату України серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями

Днями в Дніпропетровській області завершився чемпіонат України з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, вадами зору, розумового та фізичного розвитку.

Две бронзы привезли наши спортсменки с Мирового первенства по самбо

Две бронзы привезли наши спортсменки с Мирового первенства по самбо

14 декабря городе Лимассол (Кипр) завершился чемпионат Мира по самбо среди кадетов.

Кікбоксер луганщини став срібним призером Всеукраїнського турніру «Wizard open – 2016»

Кікбоксер луганщини став срібним призером Всеукраїнського турніру «Wizard open – 2016»

Минулого тижня у столиці проходив відкритий Всеукраїнський турнір з кікбоксингу WAKO «Wizard Open – 2016».

Переваги користування сервісом «Електронний кабінет платника»

Переваги користування сервісом «Електронний кабінет платника»

Електронні сервіси Державної фіскальної служби визначені як напрям діяльності відомства, який передбачає за рахунок використання сучасних інформаційних технологій можливість задовольнити запити платників з найвіддаленіших куточків України.

На Всеукраїнській першості з боксу наш спортсмен став чемпіоном

На Всеукраїнській першості з боксу наш спортсмен став чемпіоном

З 11 по 18 грудня у місті Одеса проходив чемпіонат України з боксу серед юніорів.

У грудні молодь луганщини долучилась до Всеукраїнських заходів, спрямованих на національно-патріотичне виховання

 У грудні молодь луганщини долучилась до Всеукраїнських заходів, спрямованих на національно-патріотичне виховання

Перший місяць зими видався насиченим на масштабні заходи з національно-патріотичного виховання, до яких активно приэднались і луганчани.

Незважаючи на люті морозі, працівники дорожники забезпечують проїзд по всім дорогам

Незважаючи на люті морозі,  працівники  дорожники забезпечують  проїзд по всім дорогам

21 грудня в Луганській області відбулося значне похолодання. Вночі температура повітря знизилася до -10-15, місцями -16-20 градусів. Вдень температура була 10-12 градусів морозу.

Результати обласної першості з класичного жиму лежачи

Днями у Сєвєродонецьку пройшов чемпіонат Луганської області з класичного жиму лежачи серед чоловіків та жінок, юніорів та юніорок, юнаків та дівчат.

Три кроки до справедливості на Донбасі, які може зробити кожен

Три кроки до справедливості на Донбасі, які може зробити кожен

Всього за 2,5 роки, що триває війна на Донбасі, світу стало відомо про тисячі загиблих і тих, хто меншою мірою постраждав від конфлікту. Тепер ми знаємо, що аби на власному досвіді пережити полон під час війни, не обов’язково носити уніформу: офіційна статистика свідчить про понад 3000 звільнених полонених, серед яких були не тільки військові, а й цивільні.

Задля чистого довкілля

Задля чистого довкілля

Сєвєродонецький міський Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді переможець Конкурсу з підтримки молодіжних громад задля чистого довкілля.

Хомутов із когорти мрійників

Хомутов із когорти мрійників

Спецпроект: ТАКЕ БУЛО / записки краєзнавця

Чи знають сєверодончани тих перших, хто мріяв побудувати на піщаній лівобережній терасі Сіверського Дінця, навпроти Лисичанська, велетня соціндустрії –хімкомбінат і при ньому соціалістичне “місто з розкішними будинками, місто посеред моря зелені, місто культури”? Ми нічого не знаємо про тих перших керівників будівництва, які ще в 1932 році, вибирали місце реалізації планів і до 1941 року встигли побудувати перші цехи хімкомбінату та заснувати селище, яке ще не мало свого імені, а так і називалося Лисхімстрой –“Лисичанское химическое строительство”.

ЛНУ им. Шевченко не собирается переезжать в Северодонецк, - Виталий Курило

Луганский национальный университет им. Шевченко не собирается переезжать из Старобельска в Северодонецк. Об этом сказал бывший ректор вуза и народный депутат Виталий Курило в интервью «Восточному фарватеру».

Військові медики безкоштовно надають допомогу цивільному населенню

Військові медики безкоштовно надають допомогу цивільному населенню

Офіцери Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва (ОЦЦВС) оперативно-тактичного угрупування (ОТУ) “Луганськ” вкотре завітали до 59 окремого військового госпіталю. Приємно те, що не с порожніми руками) Завдяки плідній співпраці з Сєвєродонецькою міською радою, було виготовлено рекламний банер про надання безкоштовних медичних послуг військовими лікарями.  У свою чергу керівництво госпіталю висловило щирі слова вдячності за підтримку та взаємодопомогу.

Бібліотекарі ЛОУНБ імені О. М. Горького стали учасниками Фестивалю культурних та освітніх ініціатив у Києві

Бібліотекарі ЛОУНБ імені О. М. Горького стали учасниками Фестивалю культурних та освітніх ініціатив у Києві

Працівники Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки імені  О. М. Горького  взяли участь у Фестивалі культурних та освітніх ініціатив, що проходив у м. Київ протягом 15 – 16 грудня.  Організаторами Фестивалю виступили Інститут з міжнародного співробітництва Німецької асоціації народних університетів та Громадська організація «Інформаційно-дослідний центр «Інтеграція та розвиток»

Дитяча феєрія в бібліотеці: у ЛОУНБ імені О. М. Горького відсвяткували День святого Миколая

Дитяча феєрія в бібліотеці:  у ЛОУНБ імені О. М. Горького відсвяткували День святого Миколая

18 грудня в Луганській обласній універсальній науковій бібліотеці імені О. М. Горького відбулося казкове святкування Дня святого Миколая. Свято проводилося для дітей з інвалідністю та дітей групи ризику, а також для їхніх батьків.  В організації новорічного дійства бібліотеці допомагали багато різних представників міської громади, зокрема ГО «Дієва громада»,  Відділення соціальної реабілітації дітей з інвалідністю та дітей групи ризику, старобільські підприємці. Також до святкування Дня святого Миколая долучилося цивільно-військове співробітництво «ОТУ Луганськ».

Реєстрація на пробне ЗНО 2017 – це просто

Вже 10 січня 2017 року на сайті Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти www.test.dn.ua можна буде заповнити реєстраційну формуучасника пробного ЗНО.

Зміни в Умовах прийому

Радикальних змін в умовах прийому до вищих навчальних закладів (ВНЗ) в 2017 році не передбачається. УДонецькому регіональному центрі оцінювання якості освіти пояснили, що абітурієнтів відбиратимуть на основі результатів ЗНО, середнього бала атестата, вступних іспитів чи творчого конкурсу (у випадках, передбачених законодавством), бала за успішне закінчення підготовчих курсів (для окремих спеціальностей) і коефіцієнтівпредметів, визначених у правилах прийому ВНЗ. Також наступного року продовжать працювати освітні центри і «Донбас­Україна»і «Крим­Україна». МОН максимально сприятиме вступу до наших вишів громадян, які проживають на тимчасово окупованій і непідконтрольній Україні території.

Сєвєродонецький міський військовий комісаріат запрошує на військову службу за контрактом

Сєвєродонецький міський військовий комісаріат запрошує на військову службу за контрактом

Проводиться набір на військову службу за контрактом у Збройні Сили України чоловіків віком від 18 до 57 років.

Основні вимоги до кандидатів: задовільний стан здоров’я, середня освіта, відсутність судимостей.

Финал сезона 2016 года Северодонецкой Лиги КВН

Финал сезона 2016 года Северодонецкой Лиги КВН

28 декабря 2016 года в 18.00 ч. в Городском Дворце Культуры (ДК Строителей) состоится ФИНАЛ «ОТКРЫТОЙ СЕВЕРОДОНЕЦКОЙ ЛИГИ КВН «ОСЛИК»

ТЕМА ИГРЫ: «КВН – моё увлечение!».

В Лисичанске прикрыли два борделя

Полицейские прекратили в Луганской области деятельность сети заведений, оказывающих сексуальные услуги. В общей сложности прикрыли два борделя. 

В Северодонецке решают проблемы с освещением

Горсовет решил давнюю проблему с освещением в районе дома 77 а по проспекту Гвардейскому.  

В медучреждениях Северодонецка проводится масштабный ремонт

Управление  здравоохранения Северодонецка на исходе года познакомило журналистов и общественников с реализацией программы городского совета, направленной на поддержку медицинских учреждений. Начальник управления Роман Водяник показал итоги масштабных ремонтных работ в корпусах городской многопрофильной больницы.

Мороз не остановил автобусы на Луганщине

21 декабря в Луганской области произошло значительное и резкое похолодание. Ночью температура воздуха местами понизилась до минус 20 градусов. Но несмотря на сильные морозы, сотрудники структурных подразделений ГП «Луганский облавтодор» успещно работали и проезд по автодорогам был обеспечен в полной мере во всех районах области.

Власти Луганщины решают, что делать с увольнениями на "Азоте". Пока пишут письма

Заместитель председателя Луганской областной государственной администрации Юрий Клименко провел совещание по проблемам и перспективам работы предприятий химической отрасли в 2017 году. Об этом сообщает пресс-служба Луганской облгосадминистрации.

Верховная Рада не стала рассматривать вопрос о внеочередных выборах в Северодонецкий горсовет

Верховная Рада не стала рассматривать проект Постановления №5247 о назначении внеочередных выборов Северодонецкого городского совета Луганской области, включенный в повестку дня пленарного заседания на 22 декабря.

В Северодонецке из-за ремонта коллектора изменены маршруты троллейбусов

В Северодонецке в связи с проведением аварийных работ канализационного коллектора на улице Курчатова (район "Сільпо") движение троллейбусов маршрутами №1, 5 временно изменено.

Об этом сообщил начальник КП "Северодонецкое троллейбусное управление" Алексей Постильга.

В Луганской области шесть женщин получили почетное звание "Мать-героиня"

Шесть женщин-жительниц Луганской области в соответствии с Указом Президента Украины от 8 декабря 2016 № 548/2016 награждены почетным званием "Мать-героиня".

Об этом сообщили в Департаменте соцзащиты населения Луганской облгосадминистрации.

Северодонецк получил градостроительные полномочия

22 декабря Северодонецк, который на данный момент является административным центром Луганской области, получил градостроительные полномочия.

Об этом сообщает Государственная архитектурно-строительная инспекция Украины, передает "Сxid.info".

77 мастеров народного творчества показали свои работы в Северодонецке

Предновогодняя выставка-ярмарка хенд-мейд «Сделано с любовью», прошла в Северодонецке. В городской дворец приехало больше 70 мастеров народного творчества, из Северодонецка, Лисичанска, Рубежного, Кременной и Старобельска. 

Предновогодняя выставка-ярмарка прошла в городском Дворце культуры.

Пункты пропуска в Донбассе из-за обстрелов не могут работать круглосуточно

Контрольные пункты въезда/выезда в зоне АТО могли бы работать в круглосуточном режиме, если бы не угроза обстрелов в темное время суток

В Госпогранслужбе рекомендуют украинцам воздержаться от поездок в РФ

Украинцы, которые вынуждены часто посещать РФ, жалуются на психологическое и физическое давление со стороны правоохранительных органов страны-агрессора. Об этом сообщает помощник председателя Госпогранслужбы Олег Слободян на своей странице в Фейсбуке.

В Станице завершают строительство новой линии электропередач

Строительство линии электропередачи возле Станицы Луганской находится в стадии завершения. Пробный запуск линии был успешно проведен 21 декабря, накануне Дня энергетика.

В Луганской области шесть женщин получили почетное звание "Мать-героиня"

Шесть женщин-жительниц Луганской области в соответствии с Указом Президента Украины от 8 декабря 2016 № 548/2016 награждены почетным званием "Мать-героиня".

На Луганщине перевернулся автобус. Много пострадавших

Пять пассажиров травмированы в результате опрокидывания автобуса в Беловодском районе Луганской области. Об этом сообщают в Управлении безопасности дорожного движения Национальной полиции Украины.

На всеукраїнській першості з боксу спортсмен з Луганщини став чемпіоном

З 11 по 18 грудня у місті Одеса проходив чемпіонат України з боксу серед юніорів.

Сколько госпитальных округов будет нa Луганщине?

До 1 января 2017 года по проекту Минздрава Украины в области должна пройти реформа здравоохранения в плане организации госпитальных округов. Сейчас ведутся согласования о том, какой будет «география» предоставления медицинских услуг с учетом особенностей ситуации в прифронтовой зоне. 

В Северодонецке появился «Ледовый городок»

В предновогодние выходные активисты из действующей в нынешнем административном центре Луганщины общественной организации «Город мечты» в многолюдных местах, забравшись на крыши автомобилей, громогласно и весело созывали земляков на необычную народную стройку. В сквере на самом широком проспекте Гвардейском решили поставить чудесный «Ледовый городок».

Троллейбусы Северодонецка перешли на зимний график работы

В Северодонецке Луганской области троллейбусы перевели на зимний график работы. Об этом сообщает пресс-служба Северодонецкого горсовета.

В Рубежном наградили лучших спортсменов 2016 года

16 декабря в малом зале Рубежанского городского ДК прошел традиционный ежегодный праздник, посвященной спортивным достижениям рубежан  и итогам ХІV городской Спартакиады. Об этом сообщает сайт Рубежанского горсовета.

В Лисичанске совершено разбойное нападение на магазин

Спецназовцы совместно с оперативниками ГУНП в Луганской области задержали ранее судимого жителя Лисичанска, который с оружием совершил разбойное нападение на магазин.

ДТП в Северодонецке: иномарка выехала на встречную, есть пострадавшие

ДТП произошло на автодороге в направлении от Северодонецка к населенному пункту Метелкино. Об этом сообщает ГУНП в Луганской области.

Более 20 тыс. человек пересекли КПВВ в зоне АТО за минувшие сутки

За прошедшие сутки через контрольно-пропускные пункты въезда-выезда линию разграничения пересекли 21,3 тысячи человек.

Об этом во вторник, 20 декабря, сообщили в пресс-службе Государственной пограничной службы Украины.

В Северодонецке отремонтировали последний неисправный лифт

Единственный неисправный в Северодонецке лифт — в доме номер 5-б по улице Лисичанской — заработал. Деньги на восстановление лифтовой кабины выделили местные власти. Это обошлось городскому бюджету в 417 тысяч гривен. И, как говорят сотрудники лифтового хозяйства, лифт прослужит жильцам дома как минимум еще сорок лет.

Северодонецкая публичная библиотека отметила юбилей

Северодонецкая публичная библиотека отметила 55-й юбилей. За эти годы библиотека собрала более 160 тысяч экземпляров книг, а ряды читателей насчитывают больше 11 тысяч. 2016 год стал особенным, в библиотеку приобрели новую мебель и десятки экземпляров книг современной литературы. В честь праздника, творческие коллективы городского дворца культуры поздравили библиотекарей небольшим концертом. 

Бомбоубежища в Северодонецке переоборудуют

15 декабря 2016 года в студии «ЛОТ наживо» Ольга Лишик, заместитель председателя ЛОГА, рассказала о планах реконструкции бомбоубежищ Северодонецка.

В Северодонецке прошел турнир по футзалу

Подростки в возрасте от 10-ти до 12-ти лет стали участниками социального проекта «Играй в гостях, играй везде». Четыре команды детско-юношеских спортивных школ Лисичанска, Рубежного и Северодонецка боролись за победу в однодневном турнире по футзалу на площадке Ледового дворца спорта. Победила северодонецкая команда КДЮСШ№2. Всем участникам вручили сладкие призы.

Боевики 30 раз обстреляли украинские позиции в Донбассе за день

По состоянию на 18:00 зафиксировано 30 обстрелов украинских позиций со стороны российско-террористических сил.

Пожар на Луганщине унес жизни двух человек

17 декабря, в селе Курячевка Белокуракинского района по улице Василькова горел частный дом.

Податковий календар на грудень 2016 року

Податковий календар на грудень 2016 року

20.12.2016. Останній день сплати:

Переваги користування сервісом «Електронний кабінет платника»

Переваги користування сервісом «Електронний кабінет платника»

Електронні сервіси Державної фіскальної служби визначені як напрям діяльності відомства, який передбачає за рахунок використання сучасних інформаційних технологій можливість задовольнити запити платників з найвіддаленіших куточків України.

В українців хочуть украсти землю, не відкриваючи ринок земель, - Віталій Скоцик

В Україні не припиняються спроби вкрасти землю у народу. Якщо державну землю намагаються просто привласнити задарма, то розпайовані землі – «віджати» або видурити за копійки. Про це заявив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик в ефірі телеканалу «ЗІК» у програмі Остапа Дроздова 13 грудня.

Презентація малюнка від Луганщини до картини миру акції «За мир і щастя в Україні»

Презентація малюнка від Луганщини до картини миру акції «За мир і щастя в Україні»

Вкотре відбулось творче зібрання в Музеї етнографії “Світлиця” Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості! Цього разу на поважних гостей та глядачів чекала зустріч з витоками нашого народу, з власною причетністю та світосприйняттям джерел рідного краю в край-незвичними засобами.

IT-брейн-ринг Spalah 2016: как в Северодонецке развивают IT-культуру среди школьников

IT-брейн-ринг Spalah 2016: как в Северодонецке развивают IT-культуру среди школьников

В ноябре в арт-кафе "Арена" прошел "IT-брейн-ринг Spalah 2016", на котором школьники Северодонецка продемонстрировали свои знания в области информатики, IT-технологий и общей эрудиции. Этот юниорский турнир состоялся благодаря инициативе команды образовательного хаба Spalah при поддержке USAID, агентства США по международному развитию.

В Северодонецке собралась Арт-тусовка

В Северодонецке собралась Арт-тусовка

Арт-тусовка - неформальная неполитическая акция, объединившая творческих людей, прошла в Северодонецке.

Добро пожаловать в наш клинико-диагностический центр «Фармбиотест»

Добро пожаловать в наш клинико-диагностический центр «Фармбиотест». Мы предлагаем нашим клиентам весь спектр клинико-диагностических услуг на высоком уровне, качественно, быстро, в удобное для вас время.

Презентація послуг студії "Бізне$тарт" відбулася у Лисичанському міському центрі зайнятості

Презентація послуг студії "Бізне$тарт" відбулася у Лисичанському міському центрі зайнятості

Економічна ситуація сьогодення в нашій державі докорінно змінила погляди значної частини наших громадян на такі поняття як власність, приватна справа, підприємництво. Багато хто з них планує вирішити питання працевлаштування, організувавши власну справу. 

У наступному році ЄС запускає нову програму, спрямовану на соціальний та економічний розвиток Донецької та Луганської областей

У наступному році ЄС запускає нову програму, спрямовану на соціальний та економічний розвиток Донецької та Луганської областей

15 грудня керівник Луганської обласної служби зайнятості Сергій Болотський взяв участь в засіданні Круглого столу, що відбувся в Агентстві регіонального розвитку Східного Донбасу.

Тиждень Всеукраїнського права

Тиждень Всеукраїнського права

Згідно з Конституцією України: людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність визнаються найвищою соціальною цінністю. Кожна людина має право на працю, тобто можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Кожна людина має та повинна захищати свої права.

Спасатели обещают чай

Услугами пунктов обогрева на Луганщине уже воспользовались более двух тысяч людей

Став свідком злочину під час конфлікту на Донбасі? Дізнайся, куди звернутися

Став свідком злочину під час конфлікту на Донбасі? Дізнайся, куди звернутися

Від початку військового конфлікту на Донбасі представники обох сторін скоїли значну кількість тяжких злочинів, більша частина яких і досі залишається нерозслідуваною. Постраждалі та свідки таких злодіянь бояться повідомляти про пережите правоохоронцям. Це і зрозуміло: після того, як частина міліціонерів та представників спецслужб перейшла на бік проросійських сепаратистів, українці не можуть повністю довіряти їм.

Про це повідомляє Кризовий медіа-центр "Сіверський Донець".

Нарада в Луганському обласному управлінні Лісомислівського господарства

13 грудня у приміщенні Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулася нарада  керівників структурних підрозділів підприємства.

Прес-конференція міського голови Валентина Казакова

Прес-конференція міського голови Валентина Казакова

У Сєвєродонецькому кризовому медіа-центрі «Сіверський Донець» відбулася прес-конференція міського голови Валентина Казакова, на якій чинний голова міста розповів про поточну ситуацію у Сєвєродонецьку. Слід відзначити, що це перша зустріч мера у відкритому форматі, що відбулася на незалежному майданчику після обрання його на посаду голови, яку він особисто ініціював. 

Переселенцам дали возможность встать на квартирный учет

Переселенцам дали возможность встать на квартирный учет

Соответственные изменения в Законодательство вносит Постановление Кабинета Министров Украины №861. Постановление принято и вступило в силу. Юрист ВБФ «Горение» Алена Манько разложила по полочкам – кому, куда идти и что сделать, чтобы встать в очередь на квартиру.

Замість Атомного проекту – Азотний

Замість Атомного проекту –  Азотний

Спецпроект: ТАКЕ БУЛО / записки краєзнавця

В кінці 1940-х на Лисичанському хімкомбінаті монтували обладнання, вивезене з Німеччини. А в самому селищі жила і працювала група німецьких учених-хіміків, розробників сірководневого методу виробництва “важкої води”. Селище вважалося “закритим” і охоронялося підрозділами МВС. Велика група німецьких учених і спеціалістів жила і працювала у сусідньому Рубіжному, де ще під час Першої світової війни були побудовані виробництва вибухових речовин. Американці запідозрили, що тут ведуться якісь роботи з виробництва ядерної зброї, і у 1952 році послали в Сєверодонецьк навіть “атомних шпигунів”.

В Северодонецке начали строить Ледяной город мечты

В Северодонецке начали строить Ледяной город мечты

17 декабря в Северодонецке представители общественной организации Dream Town начали строительство Ледяного города мечты в районе ТЦ "Мода" на Гвардейском проспекте.

"Своей акцией мы хотим показать всей Украине, что в Северодонецке, Лисичанске и Рубежном, в городах, которые находится в зоне проведения АТО, несмотря на все трудности, есть место творчеству и стремлению подарить радость. Мы хотим объединить всех вокруг идеи мира и созидания", - рассказал в комментарии для Первой полосы представитель Dream Town Александр Красношлыков. 

18 декабря - Арт-тусовка

18 декабря - Арт-тусовка

Луганский пресс-клуб приглашает на Арт-тусовку в воскресенье 18 декабря в 16.00.

Цель - объединение творческих людей для создания интересных культурно-социальных проектов, веселый и полезный досуг.

Собираем музыкантов, художников, поэтов, писателей, журналистов, и всех творческих людей.

Будем общаться, слушать друг друга, слушать музыку, строить планы на 2017-й.
Приходите.

Адрес: Северодонецк, пр. Центральный, 46, ТРЦ "Джаз", 2 этаж

Футбольный фестиваль прошел в Северодонецке

Футбольный фестиваль прошел в Северодонецке

"Еще пять лет назад руководство Футбольной ассоциации женщин Луганской области предлагало организовать в городе Северодонецке Фестиваль женского футбола. Но ответ тогдашнего зама городского головы поверг в недоумение:"В Северодонецке женский футбол не развивается и развиваться не будет". Подобную писульку мы получили и спустя год. А потом была война, " - вспоминает на своей странице в Фейсбук Николай Фажло.

У Гарбуза пытаются спасти «Азот» от массовых увольнений

У Гарбуза пытаются спасти «Азот» от массовых увольнений

На ЧАО «Северодонецкое объединение «Азот» возникла угроза массового увольнения работников. В ситуацию вынужден вмешаться губернатор Луганщины Юрий Гарбуз.

Как передают «Донбасс. Комментарии» со ссылкой на пресс-службу Луганской областной военно-гражданской администрации, Юрий Гарбуз обеспокоен угрозой увольнения работников северодонецкого «Азота».

Мэра города сняли третий раз за год

Депутаты горсовета Северодонецка в третий раз за год приняли решение о досрочном прекращении полномочий мэра Валентина Казакова. На внеочередной сессии голосование за такое решение поддержали депутаты от Оппозиционного блока, "Батькивщины" и Радикальной партии.

Центральный рынок Лисичанска проверили на продажу пиротехники

Накануне новогодних праздников сотрудники ГСЧС и полиции провели профилактический рейд на Центральном рынке Лисичанска по выявлению фактов продажи запрещенной пиротехники.

В Рубежном в ДТП погибла женщина-пешеход

Дорожно-транспортное происшествие с участием пешехода произошло в Рубежном. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Луганской области.

В Луганской области загорелся грузовой автомобиль

Возгорание кабины грузовика DAF произошло 15 декабря в Старобельске на ул. 1 мая. Об этом сообщает ГУ ГСЧС Украины в Луганской области.

Карантин закончится 20 декабря

В Северодонецких школах проблем карантин по 19 декабря. Занятия в школах начнутся 20 декабря.

В Рубежном мошенник под видом работника банка украл 26 тыс. грн.

Злоумышленник по телефону представился начальником службы безопасности банка и, выяснив реквизиты, снял с банковской карты жительницы города Рубежное 26 774 грн. Об этом сообщает ГУ Национальной полиции.

Мэр Северодонецка заявил о недееспособности городской власти

Политический кризис в Северодонецке достиг точки невозврата. Мэр города Валентин Казаков на своей пресс-конференции рассказал о недееспособности городской власти. Он также обратился к государственной фининспекции с просьбой провести детальную проверку использования бюджетных средств, пишут "Українські новини".

В Северодонецке устанавливают пандусы в подъездах

В Северодонецке устанавливают пандусы в подъездах

Специальные конструкции для возможности более комфортного передвижения инвалидных колясок установят в подъездах по девяти адресам в Северодонецке.

Украинцы будут учиться в школе 12 лет

Правительство одобрило Концепцию реализации государственной политики в сфере реформирования среднего образования Новая украинская школа, согласно которой длительность полного общего среднего образования увеличится до 12 лет.

"Страшно не було, ми не думали про наслідки. Ми рятували майбутнє наших дітей"

"Страшно не було, ми не думали про наслідки. Ми рятували майбутнє наших дітей"

"Страшно не було, ми не думали про наслідки. Ми рятували майбутнє наших дітей", – ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС.

На Луганщине начало вещание «Громадське радіо»

«Громадське радіо» начало свое вещание в Лисичанске и Попаснянском районе в FM-диапазоне на частоте 87,7, передает ИА «Вчасно» со ссылкой на Луганскую ОГА.

Северодончане требовали снижения налога на коммерческую недвижимость

В Северодонецке комитет по планированию бюджета и финансов обсудил вопрос понижения налога на коммерческую недвижимость. Члены комитета решили создать рабочую группу по данному вопросу, лоббировать понижение налога на ближайшей сессии горсовета, а также создать список предприятий, для которых будут введены льготы.

Лисичанский судья Горбатенко ушел в отставку

Высший совет юстиции принял решение об отставке судьи Лисичанского городского суда Олега Горбатенко, удовлетворив его заявление об увольнении.

Об этом пишет Bigus.info.

Казакова подозревают в коррупции

Прокуратура города Северодонецк Луганской области направила в суд обвинительный акт против городского головы Валентина Казакова. Его подозревают в коррупции.

Об этом сообщает Ура-Информ.

Мэр Северодонецка отменил 47 решений депутатского корпуса

Северодонецкий городской голова Валентин Казаков отменил 47 решений депутатского корпуса, которые приняли в его отсутствие. Он считает, что депутаты необоснованно выделили деньги на их реализацию. Поэтому предложил обсудить эти вопросы на внеочередной сессии горсовета. Но она так и не состояласьзарегистрировались восемь депутатов.

В Северодонецке растет спортивная надежда Украины

Девятилетний Александр Загайнов в спорте с трёх лет и занимает только первые места. Недавно Саша завоевал ещё одну золотую медаль. Участвовал в Кубке Украины по черлидингу в городе Каменском Днепропетровской области. Тренер мальчика по черлидингу Ольга Коломейцева — живет в Киеве, поэтому тренируется Саша непосредственно перед соревнованиями. Чтобы не терять сноровку в прыжках юный спортсмен занимается в Северодонецке на акробатической дорожке. 

Как ФЛП с 1 января перейти на «упрощенку?

В Главном управлении ГФС в Луганской области рассказали о правилах перехода на упрощенную систему налогообложения с 1 января следующего года.

Почти 1,2 млрд грн перечислила в госбюджет Луганская таможня ГФС за 11 месяцев текущего года

Об этом сообщили в Главном управлении ГФС в Луганской области. Это на 73,9 млн грн, или 7% больше индикативного показателя и на 272,7 млн грн больше, чем за аналогичный период прошлого года.

Единщик второй группы не может предоставлять услуги юрлицам

В Главном управлении ГФС в Луганской области сообщили, что одним из условий пребывания физических лиц-предпринимателей на второй группе плательщиков единого налога является осуществление хозяйственной деятельности по предоставлению услуг, в том числе бытовых, плательщикам единого налога и/или населению (п. 291.4 НКУ).

Почти 8 млн грн доначислили нарушителям законодательства аудиторы фискальной службы Луганщины

За январь-ноябрь 2016 года аудиторы фискальной службы Луганской области доначислили к уплате в бюджет 7 млн 880 тыс. грн предпринимателям, которые нарушили действующее налоговое законодательство.

Підвищення рівня зайнятості населення району через створення нових робочих місць.

Підвищення рівня зайнятості  населення району через  створення нових робочих місць.

З метою підвищення рівня поінформованості громадськості про діяльність служби зайнятості, популяризації її послуг шляхом посилення співпраці між органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та навчальними закладами в частині професійного навчання в Новопсковському районному центрі зайнятості 8 грудня під головуванням заступника голови Новопсковської райради Олени Літвінової відбулося засідання Круглого столу на тему: «Вирішуємо проблеми зайнятості жителів району разом».

У зв'язку з погіршенням погодних умов необхідно утриматися від поїздок без зайвої потреби

У зв'язку з погіршенням погодних умов необхідно утриматися від поїздок без зайвої потреби

За даними синоптиків, 13 та 14 грудня на Сході України очікується похолодання. Вночі стовпчики термометрів опустяться до 10-15 градусів морозу. Вдень очікується -8-12 градусів.  Вночі можливо випадатиме сніг, вдень переважно без опадів. На дорогах ожеледиця,  пориви вітру 15-20  м/с.

Кикбоксинг: традиционный предновогодний «Турнир Силы и Добра» в Северодонецке

Кикбоксинг: традиционный предновогодний «Турнир Силы и Добра» в Северодонецке

11 декабря 2016 года в Северодонецке состоялся традиционный предновогодний «Турнир Силы и Добра».

Его организатором, уже без малого пятнадцать лет, дважды в год, становится Городской клуб восточных боевых и оздоровительных систем. А участниками – воспитанники Школы гун-фу "Дракон и Тигр" Северодонецка и Лисичанска. Самым юным спортсменам в турнире едва исполнилось пять лет, самым старшим – шестнадцать. Всего – 138 человек из тринадцати спортивных коллективов.

За 10 часов турнира на ринге и татами было проведено 160 спортивных поединков по правилам кикбоксинга версий ISKA и WPKA.

В северодонецких школах продлен карантин

Ограничение учебного процесса продлено в Северодонецке. Об этом сообщает пресс-служба Северодонецкого горсовета.

Северодонецкие власти уже год бездействуют после зимней трагедии на озере Чистое, - спасатель

Северодонецкие власти бездействуют на протяжении года после смертельного происшествия на озере Чистое. Об этом сегодня, 13 декабря, сообщил начальник Управления Госслужбы по чрезвычайным ситуациям в Луганской области Игорь Савельев, передает "ОстроВ".

УТиСЗН Северодонецка получило новую оргтехнику

Управление труда и социальной защиты населения нуждалось в дополнительном оборудовании в связи с увеличением объемов работы (значительно возросло количество обращений вынужденных переселенцев, обращений по назначению субсидий и различных видов соцпомощи).

Сессия горсовета в Северодонецке не состоялась

Сегодня, 13 декабря в 11:00, должно было состояться внеочердное заседание сессии Северодонецкого городского совета, сообщает tribun.com.ua.

У Луганській області продовжуються роботи з розмінування

У Луганській області продовжуються роботи з розмінування

За минулий тиждень піротехнічних розрахунками ДСНС України було обстежено 9,91 га місцевості у Сватовому, на місці зруйнованих пожежею складів ракетно-артилерійського озброєння, Станично-Луганському та Новоайдарському районах, де виявлено та вилучено 437 боєприпаси, а саме: 128 артилерійських снарядів, чотири реактивних снаряди, 27 мінометних мін, чотири ручних гранати, один інженерний боєприпас, 33 підривників та 28 інших вибухонебезпечних предметів.

Террористы на Донбассе используют новое неизвестное оружие, – бойцы АТО

Террористы на Донбассе используют новое неизвестное оружие, – бойцы АТО

Подконтрольные России боевики на Донбассе начали использовать новое беззвучное оружие.

Об этом рассказали украинские бойцы АТО, сообщает "ТСН".

Пьяный водитель в Северодонецке едва не задавил человека и "заработал" административный материал за хулиганство

Патрульные составили административные материалы на нетрезвого водителя, который чуть не наехал на пешехода.
Об этом сообщает пресс-служба патрульной полиции Северодонецка, Лисичанска и Рубежного.

В Северодонецке завершился областной чемпионат по футзалу

Областной чемпионат по футзалу завершен. Финальные игры прошли в северодонецком Ледовом дворце спорта. В них участвовали 10 команд из пяти городов Луганской области: Северодонецка, Лисичанска, Рубежного, Старобельска и Кременной.

В Лисичанске прошла благотворительная ярмарка

Благотворительная ярмарка в поддержку воспитанников Лисичанского Центра социально-психологической реабилитации детей. Волонтеры организации «Адреса милосердия» сегодня продавали изделия ручной работы в горном техникуме Лисичанска. На вырученные деньги они закупят для воспитанников детского дома продукты, игрушки и одежду. 

В школах Лисичанска продлили каникулы

В школах Лисичанска Луганской области в связи с осложнением эпидемической ситуации по заболеваемости гриппом и ОРВИ приняли решение продлить дополнительные каникулы.

Об этом сообщает пресс-служба Лисичанского городского совета, передает "Сxid.info".

На Луганщине частично введен усиленный противоэпидемический режим

Усиленный противоэпидемический режим введен в городах Лисичанск, Новодружеск и Приволье. Об этом сказано в сообщении пресс-службы Лисичанской мэрии.

Украина отмечает День Сухопутных войск

Украина отмечает День Сухопутных войск

Военнослужащие Сухопутных войск – образец отваги, силы духа, воли к победе, основа боевого потенциала Вооруженных сил Украины. Об этом говорится в поздравлении секретаря СНБО Александра Турчинова по случаю Дня Сухопутных войск Украины. 

На Луганщине запускается чрезвычайная кредитная программа восстановления

Чрезвычайная кредитная программа для восстановления Украины начинает действовать в Луганской области, передает пресс-служба Луганской облгосадминистрации.

За день боевики 27 раз обстреляли украинские позиции

В течение дня боевики продолжили обстрелы наших позиций на всех направлениях. В целом, по состоянию на 18 часов произошло 27 обстрелов.

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії виступив з концертом світової класичної музики

10 грудня в Сєвєродонецьку академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії дав великий концерт «Шедеври світової класики», в якому також взяли участь й запрошені гості.

Відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Сьогодні, 12 грудня, у м. Сєвєродонецьку за участю заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик відбулися обласні заходи, присвячені Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

На ліквідацію наслідків негоди задіяно 104 одиниці спеціальної техніки

На ліквідацію наслідків негоди задіяно 104 одиниці спеціальної техніки

Сьогодні, 12 грудня, на ліквідацію наслідків снігопаду та ожеледиці вийшли 364 працівника комунальних установ області. У цьому їм допомагали 104 одиниці спеціальної техніки, серед яких: 58 – комунальні та 46 – з інших відповідних служб.

На Луганщині визначено чемпіона області з футзалу

У Сєвєродонецькому Льодовому палаці спорту відбувся фінальний матч обласної першості з футзалу. У фіналі змагались дві команди – «ІВТ» (місто Сєвєродонецьк) та «Чайка» (місто Кремінна).

Спортмены-подводники луганщины – на пьедестале Международного турнира

Спортмены-подводники луганщины – на пьедестале Международного турнира
С 1 по 6 декабря в Берлине (Германия) проходил международный турнир по плаванию в ластах BECO CUP 2016.

Для неприбуткових організацій залишилось трохи більше місяця

ДФС Українилистом від 11.11.2016 р. № 24344/6/99-99-15-02-02-15 повідомлено, що якщо неприбуткові організації не привели установчі документи у відповідність до вимог п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу, такі неприбуткові організації після 01.01.2017 р. виключаються контролюючим органом з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Визначення фінрезультату при зміні системи оподаткування

ДФС Українилистом від 11.11.2016 р. № 24342/6/99-99-15-02-02-15роз’яснено, що при декларуванні податку на прибуток за 2016 р., у разі переходу на загальну систему оподаткування з IV кварталу 2016 р., фінансовий результат до оподаткування, визначається за правилами бухгалтерського обліку за IV квартал 2016 р.

За 10 місяців поточного року платниками сплачено 9,1 млрд. грн. військового збору

За повідомленнямпрес-служби Державної фіскальної служби України з початку адміністрування фіскальною службою військового збору до державного бюджету було сплачено майже 21 млрд. грн. військового збору. Про це повідомила заступник директора департаменту – начальник управління адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб Департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС Тетяна Федченко.

Оскарження ППР тепер може проводиться у відкритому засіданні

З 25.11.2016 р. набрав чинності наказ Мінфіну України від28.09.2016 р. № 849, яким затверджено зміни до Порядку оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду контролюючими органами, затвердженого власним наказом від 21.10.2015 р. № 916.

Працівники Міжрегіональної митниці ДФС спільно з львівськими митниками упередили незаконне ввезення майже 3,7 тис. пляшок колекційного італійського вина

Як повідомили упрес-службі Державної фіскальної служби України у пункті пропуску «Шегіні» Львівської митниці ДФС співробітники Міжрегіональної митниці ДФС спільно з працівниками митного поста «Мостиська» в ході огляду двох вантажних мікроавтобусів виявили 3659 пляшок (3005 літрів) колекційного вина італійського виробника, не внесених до декларації.

Центр зайнятості – надійний партнер підприємця!

Центр зайнятості – надійний партнер підприємця!

Один з перспективних напрямків створення конкурентно-ринкового середовища  на сьогодні залишається - розвиток малого підприємництва.

«Не стань жертвою мовчання».

«Не стань жертвою мовчання».

З 1991 року у світі проходить міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», що закликає людство до припинення усіх форм насильства. Україна приєдналася до цієї кампанії у 2000 році. Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

«16 днів проти насильства»

«16 днів проти насильства»

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня відзначається Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». 25 листопада  ця  акція  стартувала і в Луганській області, в якій прийняла участь представник обласної служби зайнятості.

Робочі будні СІМІС

Робочі будні СІМІС
Робота офіцерів цивільно-військового співробітництва має одну яскраво виражену особливість – кожен день абсолютно не подібний на інший.
Адже в процесі виконання завдань ми контактуємо з різними людьми, кожного дня отримуємо різноманітні завдання вищого командування, вирішуємо питання взаємодії з представниками міжнародних організацій та іноземних держав, тощо.

З днем благодійництва!

З днем благодійництва!

Шановні мешканці Луганщини! Вітаю вас с днем благодійництва!

Безкорислива практична допомога своєму ближньому, або кому б то не було, в усі часи являла собою фундамент доброти і людяності в усьому світі. Благодійність є однією з форм цієї безкорисливої допомоги і часто стає тим «рятівним колом», яке дозволяє потрапившим у ту чи іншу біду людям, справлятися з непростою ситуацією, або хоча б не допускати розвитку ще більш згубних наслідків.

Вітаю зі працівників благодійних фондів, та всіх тих, хто з ними співпрацює.

Новини АТО: На Луганщині, внаслідок ворожого обстрілу поранено двох наших бійців

Протягом минулої доби ворог 23 рази порушував «режим тиші», про це повідомив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

В Лисичанске изъят арсенал оружия

В Лисичанске сотрудники правоохранительных органов предотвратили вывоз на мирную территорию «арсенала» оружия.

Об этом сообщает информационно-аналитический центр национальной безопасности Украины.

"Липовая" налоговая декларация может обернуться тюремным сроком и штрафами для директора северодонецкой фирмы

Директора одного из предприятий региона, который уклонился от уплаты налогов, что привело к непоступлению средств в бюджет на сумму более 3 миллионов гривен будут судить на Луганщине.
Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Луганской области.

В Лисичанске к праздникам откроют пять новогодних елок

Главная елка города, на площади Победы, установлена 5 декабря. Об этом сообщает издание НП.

В больницах Северодонецка продолжаются ремонтные работы

В больницах Северодонецка продолжаются ремонтные работы

Ремонтные работы в учреждениях здравоохранения Северодонецка начались летом 2016 года. Сегодня идет капитальный ремонт во внутренних помещениях инфекционного, родильного, хирургического отделения, а также в поликлинике №1, где ремонт находится на завершающей стадии.

На восток Украины пойдет больше поездов

В графике движения на 2016/2017 гг., который начнет действовать с 11 декабря, в направлении востока Украины будут курсировать 14 поездов. Среди них железнодорожники назначили три новых поезда: № 184 Киев – Мариуполь, № 788/787 Харьков – Константиновка и № 234/233 Хмельницкий, Киев – Лисичанск.

Об этом в ходе брифинга рассказал заместитель начальника департамента пассажирских перевозок дальнего сообщения ПАО "Укрзализныця" Александр Красноштан.

В северодонецкой больнице завершили первый этап ремонта офтальмологического отделения

Завершился первый этап ремонта в офтальмологическом отделении Северодонецкой городской многопрофильной больницы по адресу улица Егорова 2б.

Об этом на своей странице в ФБ сообщил заместитель мэра Андрей Гавриленко.

Відсьогодні новий розмір мінімальної зарплати

З 1 грудня 2016 року в Україні підвищено розмір мінімальної заробітної плати і прожиткового мінімуму.

Налоговики "накрыли" в Северодонецке нелегальное игорное заведение

Налоговая милиция вместе со Службой безопасности Украины в городе Северодонецке разоблачили нелегальное игорное заведение, где за деньги можно было принять участие в азартных играх. Об этом сообщили в пресс-службе Главного управления Государственной фискальной службы в Луганской области.

Підняття рівня мінімальної заробітної плати – крок до детінізації економіки

Як повідомили упрес-службі Державної фіскальної служби України необхідно підвищити рівень заробітних плат, адже від цього значною мірою залежать доходи держави. На цьому наголосив Голова ДФС Роман Насіров у інтерв’ю виданню «Деловая столица».

Прибуток нерезидента розраховується за правилами бухобліку

ДФС Українилистом від 15.11.2016 р. № 24549/6/99-99-15-02-02-15 роз’яснено, що прибуток нерезидента від здійснення операцій з продажу або іншого відчуження цінних паперів, деривативів або інших корпоративних прав розраховується згідно з правилами бухгалтерського обліку.

Спрощену систему потрібно зробити привабливою для чесного малого бізнесу

За повідомленням прес-служби Державної фіскальної служби України спрощена система оподаткування має функціонувати в іншій формі. Про це заявив Голова ДФС Роман Насіров в інтерв’ю виданню «Деловая столица».

«Дивись на нас, як на рівних»

 «Дивись на нас, як на рівних»

2 грудня на базі  Новопсковського відділення ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів та дітей групи ризику відбулася пізнавально – розважальна програма для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку «Дивись на нас, як на рівних». Захід проводився громадською організацією «Моя Новопсковщина» за фінансової підтримки  міжнародної організації «Mercy Corps».

В текущем году налоговики изъяли из незаконного оборота подакцизных товаров почти на 700 млн грн.

С начала года сотрудники налоговой милиции в рамках операции "Акциз-2016" изъяли из незаконного оборота подакцизных товаров на сумму 691,9 миллиона гривен.

Переплата з податку на прибуток автоматично враховується у сплату авансового внеску

ДФС України листом від 30.11.2016 р. № 25825/6/99-95-42-01-15повідомлено, що перерахування сум авансових внесків з податку на прибуток підприємств повинно здійснюватися платниками на бюджетні рахунки за кодами бюджетної класифікації, передбаченими для обліку податку на прибуток підприємств.

Сеанс «гарячої лінії»

Державна податкова інспекція у м. Сєвєродонецьку Головного управління ДФС у Луганській області 9 грудня 2016 року проводить телефонний сеанс «гаряча лінія» для учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб.

Сєвєродонецькі підприємці перерахували до бюджету 3,9 млн грн плати за ліцензії

З початку 2016 року підприємцями м. Сєвєродонецька до бюджету спрямовано 3891,6 тис. грн платежів за ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, що на 1 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Якщо 365 дні не минуло, податковий кредит не втрачено

ДФС Українилистом від 30.11.2016 р. № 25826/6/99-95-42-01-15повідомлено, що сума ПДВ за своєчасно зареєстрованою в ЄРПН податковою накладною, яка не включена до складу податкового кредиту протягом 365 календарних днів з дати її складання, може бути віднесена до складу податкового кредиту шляхом подання уточнюючого розрахунку до податкової декларації з ПДВ за звітний (податковий) період, в якому таку податкову накладну складено (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 Податкового кодексу).

Не забуваймо дотримуватися касової дисципліни!

ДФС України повідомлено, що оскільки останнім часом почастішали випадки порушення дотримання касової дисципліни щодо своєчасності оприбуткування виручки, відповідно до п. 2.6 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Нацбанку України від 15.12.2004 р. № 637, уся готівка, що надходить до кас, має своєчасно (у день одержання готівкових коштів) та в повній сумі оприбутковуватися.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку за 11 місяців поточного року надано понад11 тис. адміністративних послуг

Зокрема, видано 6 тис. 642 реєстраційних номерів облікової картки платника податків, 541 довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, здійснено реєстрацію понад 662 платників податків, надано 962 витягів з реєстру платників єдиного податку, 2208 послуг, пов’язаних з реєстрацією РРО тощо.

ПДФО не нараховується на відшкодовані витрати у відрядженні

ДФС України листом від 28.11.2016 р. № 25705/6/99-99-13-02-03-15 роз’яснено: якщо підприємство за наявності підтвердних документів (в оригіналі) відшкодовує працівнику, який перебував у відрядженні в межах України, витрати на найм житлового приміщення у розрахунку вартості одного місця (номера з ліжком, незалежно від його типу) у готелі за кожну добу такого проживання в межах граничних сум, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 р. № 98, такі витрати не є об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб.

У 2016 році митницями ДФС видано майже 48 тисяч сертифікатів EUR.1

Як повідомили упрес-службі Державної фіскальної служби України Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров взяв участь у зустрічі з делегацією Митної адміністрації Фінляндії на чолі з Генеральним директором Анті Хартікайненом.

ДФС розпочато співпрацю з Офісом технічної допомоги МВФ у сфері управління персоналом

За повідомленнямпрес-служби Державної фіскальної служби Україниу рамках реалізації Програми технічної допомоги МВФ (США) для Державної фіскальної служби України на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації керівних кадрів Департаментом кадрової політики та роботи з персоналом організовано проведення з 6 по 14 грудня 2016 року навчального тренінгу з управління персоналом (HR).

В Сєвєродонецькому міському Палаці культури ройшов фестиваль вокально-хореографічного мистецтва «Крила надії»

В Сєвєродонецькому міському Палаці культури ройшов фестиваль вокально-хореографічного мистецтва «Крила надії»

2-3 грудня в Сєвєродонецькому міському Палаці культури пройшов фестиваль вокально-хореографічного мистецтва «Крила надії». В ньому прийняло участь близько трьох сотень учасників з Луганської, Харківської, Донецької та Сумської областей. Протягом двох днів вони в близько сорока номінаціях в залежності від віку та жанру виступу проходили відбір: демонстрували свої таланти компетентному журі з авторитетних творчих діячів з усієї області.

Новини АТО: на Луганщині не вщухає вогонь бойовиків

Протягом минулої доби зафіксовано 9 ворожих обстрілів, про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

“Атомні шпигуни” в Сєверодонецьку

“Атомні шпигуни” в Сєверодонецьку

Спецпроект: ТАКЕ БУЛО / записки краєзнавця

З кінця 1940-х настала так звана “холодна війна”, коли і США, і СРСР готувалися до можливої “гарячої війни”. В обох державах шла робота над “Атомним проектом”, який мав завершитись отриманням ядерної зброї. До проекту були залучені не лише учені і виробничники, а й розвідки. У той час навіть появився термін –“атомний шпигун”. На початку 1950-х такі “атомні шпигуни” добралися навіть до Сєверодонецька.

За сприянням Сєвєродонецького міського центру зайнятості працевлаштовано майже 2000 безробітних

Служба зайнятості – сервісна установа, яка виконує вкрай важливу соціальну функцію - допомагати людям, щоб кожен українець мав достойну роботу з гідною заробітною платою, а кожен роботодавець був забезпечений кваліфікованими кадрами, які працюють на розвиток країни.

Луганщина приняла международный джазовый фестиваль

Луганщина приняла международный джазовый фестиваль

В начале зимы в различных городах Украины — от Запада до Востока проходит  ХVІ международный джазовый фестиваль «Jazz Bez». Его участники  побывали и в нынешнем административном центре Луганской области Северодонцке. 

Культура и спорт: «Золотой фонд Луганщины»

Культура и спорт: «Золотой фонд Луганщины»

Как стало известно Восточному партнерству, Футбольная ассоциация женщин Луганской области совместно с полиграфическим предприятием «Глобус» начинают уникальный проект «Золотой фонд Луганщины».

Его задача – выпуск серии книг известных писателей, журналистов, деятелей культуры, оставивших свой яркий след в истории нашего края. Девиз проекта: «Луганщина – это Украина».

В Северодонецке резкий рост числа ОСMД

В Северодонецке резкий рост числа ОСMД

В городе уже охвачено ОСМД 10% домов. Из 53 объединений совладельцев многоквартирных домов, тридцать созданы в этом году. Большая помощь оказывается в рамках проекта ЕС-ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»: в этом году  реализовано пять проектов – ремонты в многоквартирных домах. Представители ОСМД получили софинансирование до 200 тысяч гривен, на паритетных условиях.

В прифронтовых больницах Донбасса нет половины «гражданских» врачей, — МОЗ

На 10% этот дефицит покрывают добровольцы, говорит представитель МОЗ Александр Данилюк.

Информация об особых условиях дорожного движения в пределах пограничной полосы

На участках дорог в пределах пограничной полосы и контролируемого пограничного района действуют особые условия дорожного движения, информирует Луганский пограничный отряд.

Студенты восточно-украинского национального университета удивляли IT-идеями

В нашем регионе можно и нужно развивать не только аграрный сектор, но и сферу информационных технологий. В этом уверены преподаватели восточно-украинского национального университета имени Владимира Даля. На тематическом форуме студенты вуза представили собственные современные разработки в сфере экологии, медицины и игровой индустрии.

В Северодонецке проведут первые операции на сердце

Первые операции на сердце в Северодонецке проведут на следующей неделе.

Об этом стало известно после совещания руководителя области Юрия Гарбуза со специалистами Департамента здравоохранения Луганской облгосадминистрации и управления здравоохранения Северодонецкого горсовета.

По пути из Станицы Луганской в Рубежное маршрутка врезалась в дерево

По пути из Станицы Луганской в Рубежное маршрутка врезалась в дерево

В результате ДТП пострадало 10 человек. Один пострадавший находится в тяжелом состоянии, девять - средней тяжести (среди них - двухлетний ребенок).

Об этом сообщает ГУ ГСЧС Украины в Луганской области.

Патрульные показали боевые «сувениры», найденные у пассажиров в Лисичанске на ж/д вокзале

Патрульные показали боевые «сувениры», найденные у пассажиров в Лисичанске на ж/д вокзале

В Лисичанске на железнодорожном вокзале бойцы батальона патрульной службы полиции особого назначения «Скиф» ГУНП в Запорожской области во время личного досмотра троих мужчин обнаружили целый арсенал боеприпасов.

Как сообщают в ГУ НП Луганской области, все трое мужчины пояснили, что боеприпасы хранили в качестве «сувениров».

СБУ затримала у Рубіжному трьох інформаторів «ЛНР»

Співробітники Служби безпеки України затримали у Рубіжному на Луганщині трьох учасників мережі інформаторів терористичної організації "ЛНР".

Северодонецкие волонтеры выполнили поручение коллег из Англии

Северодонецкие волонтеры выполнили поручение коллег из Англии

В Бристоле (Англия) теперь живет бывшая северодончанка Ольга Радецкая, которая так и осталась неравнодушной к судьбе людей из родного города. Тем более, что здесь у нее остался отец Анатолий Григорьевич, активный человек, всеми силами помогающий одиноким пожилым людям. Но каковы возможности украинского пенсионера? Так вот, чтобы иметь возможность сделать больше для подопечных своего отца, Ольга обратилась за помощью к волонтерским организациям в Англии, ей ответилa Татьяна Вовнянко из фонда British-Ukrainian Aid в Лондоне.

В Северодонецке официально запретили сбор денег на нужды образовательных учреждений

5 декабря, заместитель городского головы Сергей Зарецкий инициировал и подписал документ, в котором сообщается о запрете принудительно собирать деньги в дошкольных, общеобразовательных и внешкольных учреждениях города.

Колапсу на дорогах Луганщини вдалося уникнути. Проїзд забезпечено

Колапсу на дорогах Луганщини вдалося уникнути. Проїзд забезпечено

Активний рух циклону над територією України, особливо над Сході України, призвів до утворення снігових переметів, ожеледиці на автомобільних дорогах загального користування.

У ніч з 8 на 9 грудня на дорогах Луганщини утворилися надскладні погодні умови -  сніг із дощем, зниження температури, сильний вітер. Проте шляховикам вдалося не допустити колапсу на дорогах Луганщини. У ніч працювало 93 одиниці техніки, були задіяні 110 співробітників, вдень роботи продовжилися. Під час  ліквідації наслідків негоди тільки за ніч було використано 9 тон дизельного пального, 1,5 тони бензину.  

У Києві відбувся десятий з’їзд Аграрної партії України

У Києві відбувся десятий з’їзд Аграрної партії України

У Києві відбувся десятий з’їзд Аграрної партії України, присвячений 20-річчю її створення. Перед початком з’їзду всім присутнім була представлена оновлена символіка партії та новий склад керівників.   Однією із обговорюваних тем, були пріоритети партії.На з’їзді оновлено склад керівних органів Аграрної партії України - Президії, Політичної ради та заступників Голови партії.

МЭРская история в Северодонецке: как обнальщик сам себя назначил головой и умыкнул миллионы

МЭРская история в Северодонецке: как обнальщик сам себя назначил головой и умыкнул миллионы

Сделавшись городским головой в обход выборов, бизнесмен из «Оппоблока» Игорь Бутков менее чем за год выдоил из бюджета несколько десятков миллионов.

Об этом говорят материалы, которые сайт «ОРД» получил от северодонецких предпринимателей. Местные активисты собрали сведения о бизнесе нынешнего и.о. Северодонецкого градоначальника (не только из открытых реестров) и выяснили с помощью каких каналов и схем происходит незаконное обогащение.

Сколько будет стоить Новый год в Северодонецке

Рождественские праздники не за горами и украинцы уже начали готовиться к Новому году. Как жители Северодонецка планируют встречать 2017-й и в какую сумму им обойдется торжество, узнали корреспонденты "Ирта FAX".

ГосЧС предупреждает украинцев о сильном ветре и гололеде

Сегодня, 9 декабря, в большинстве областей Украины ожидаются порывы ветра 15-20 м/с, на дорогах гололедица, местами сильные осадки и метели, сообщает пресс-служба ГосЧС.

Двое украинских бойцов получили ранения на Луганщине

Двое бойцов ВСУ получили ранения в результате обстрела вблизи пгт. Новотошковское Попаснянского района.

В Рубежном задержали информатора террористов

Житель Рубежного, который сообщал террористам "ЛНР" информацию по загрузке-разгрузке военной техники, взят под стражу. 

У Сєвєродонецьку триває протистояння: мер і депутати оголосили "свої" сесії

У Сєверодонецьку триває запекла боротьба між мером і депутатською більшістю в міськраді.

Наразі кожна сторона оголосила про проведення "своєї" сесії міськради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

В Северодонецкий Центр реабилитации детей-инвалидов поступило новое оборудование

В Северодонецкий Центр реабилитации детей-инвалидов поступило новое оборудование

В октябре на сессии Северодонецкого горсовета депутаты приняли решение о выделении денег на реабилитационное игровое оборудование для Центра. Об этом сообщил заместитель городского головы Северодонецка Андрей Гавриленко.

На "Азоте" могут сократить 1,7 тыс. рабочих, - федерация профсоюзов

ПАО Северодонецкое объединение Азот сократит 1,7 тыс. работников. Об этом глава Федерации профсоюзов Украины (ФПУ) Григорий Осовый сообщил на заседании Кабмина, передает БизнесЦензор.

В Рубежном при пожаре на предприятии сгорело почти три тонны семян

Возгорание технологического оборудования - сушилки для семян - на ул. Коцюбинского (ЧАО "Химпроект") произошло 7 декабря. Об этом сообщает ГУ ГСЧС Украины в Луганской области.

Северодонецк готовится к встрече Нового года

Северодонецкий горсовет 23 ноября принял постановление о проведении новогодних праздников. Одним из пунктов были выделены деньги на приобретение новых елочных игрушек и гирлянды для двух городских елок на сумму 140 тысяч гривень.

На Луганщине двое военнослужащих получили ранения в результате вражеского обстрела

На Луганщине двое военнослужащих получили ранения в результате вражеского обстрела. Об этом сообщил заместитель председателя облгосадминистрации Юрий Клименко, передают в пресс-службе Луганской ОГА.

Согласно сообщению, боевики шесть раз открывали огонь в направлении населенных пунктов вдоль линии разграничения.

Тренинг для предпринимателей

Тренинг для предпринимателей

Шановні мешканці Луганської та Донецької областей,
відповідаючи на сучасні виклики та враховуючи економічну ситуацію на Донбасі, Міжнародна неприбуткова, неурядова організація Mercy Corps разом з партнером Державним підприємством поштового зв’язку “Укрпошта” організовує проведення тренінгу у м. Краматорськ у рамках проекту Школа E-Export School для українських підприємців http://e-school.ukrposhta.ua/

В Северодонецке снова попытаются отстранить от должности мэра

Депутаты Северодонецкого городского совета 16 декабря 2016 года на внеочередной сессии попытаются третий раз за год отстранить от должности городского голову Валентина Казакова. Об этом сообщает пресс-служба Северодонецкого горсовета.

В Северодонецке наблюдается сезонное увеличение травматизма

С наступлением холодов и снегопадов в Северодонецкую многопрофильную больницу обратилось 16 травмированных горожан. Сильного гололеда еще не было, а число пострадавших растет с каждым днем.

В Северодонецке прекратились грабежи

Грабежи в Северодонецке прекратились: в местном отделе полиции сообщают, что с 28 ноября и по 5 декабря к ним не поступило ни одного заявления о грабежах.

В школах Северодонецка приостановили учебный процесс в связи с высокой заболеваемостью детей гриппом и ОРВИ

В школах Северодонецка приостановили учебный процесс в связи с высокой заболеваемостью детей гриппом и ОРВИ. Соответствующее решение было принято сегодня, 7 декабря, чрезвычайной противоэпидемической комиссии при Северодонецком горсовете, передают в пресс-службе. 

В Северодонецке и Рубежном частично нет света

В городах Луганщины Северодонецке и Рубежном частично нет света. 

Сегодня возобновляется работа автодорожного моста через реку Северский Донец

Сегодня возобновляется работа автодорожного моста через реку Северский Донец

Сегодня, 6 декабря 2016 года, местные власти наконец-то открывают автодорожный мост через реку Северский Донец, который был разрушен во время боевых действий летом 2014 года. 

Боевики обстреляли позиции ВСУ вблизи Станицы Луганской из гранатометов различных типов

За прошедшие сутки зафиксировано 6 вражеских обстрелов в направлении населенных пунктов Луганщины вдоль линии разграничения. 

До уваги перетинаючим лінію зіткнення!

Згідно наказу Першого заступника керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України від 12 червня 2015 року № 415ог про «Тимчасовий порядок контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів через лінію зіткнення » для громадян, які перетинають лінію зіткнення внесено наступні зміни:

В Северодонецке прошел фестиваль «Крылья надежды»

2-3 декабря в Северодонецком городском Дворце культуры прошел фестиваль вокально-хореографического искусства «Крылья надежды», в котором приняли участие около трех сотен исполнителей из Луганской, Харьковской, Донецкой и Сумской областей.

В Сєвєродонецьку пройшла виставка сувенірів та предметів побутового вжитку з національною символікою

В Сєвєродонецьку пройшла виставка сувенірів та предметів побутового вжитку з національною символікою

Останнім часом у нашій країні спостерігається зростання національної самосвідомості і патріотизму. Все більше громадян ідентифікують себе з незалежною Україною, вивчають історію і традиції свого народу. У зв'язку з цим зростає попит на предмети, прикрашені національною і патріотичною символікою.

Сєвєродонецьк: пункт обігріву для вимушених переселенців працює цілодобово

Сєвєродонецьк: пункт обігріву для вимушених переселенців працює цілодобово

З кожним днем морози посилюються, а в період низьких температур особливої турботи потребують тимчасово переміщенні особи з зони АТО.

З Днем Збройних Сил України!

З Днем Збройних Сил України!

Аграрна партія Луганщини вітає дорогих захисників Вітчизни з Днем Збройних Сил України!

Дякуємо кожному захиснику, хто ризикуючи власним життям, з честю і гідністю виконує свій громадянський і військовий обов'язок, мужньо протистоїть агресорам. Ми - Українці, ми - підтримуємо українське військо, підтримуємо свою власну країну - своє майбутнє. Ми віримо в мирне майбутнє України!

В Северодонецке прошел воркшоп для волонтеров

Сейчас волонтерство на Донбассе связано, прежде всего, с поддержкой военных и переселенцев. Поэтому и решили проинформировать и обучить этой работе активную  молодежь Луганской области.

В Северодонецке наградили военнослужащих

Вооруженным силам Украины исполняется 25 лет. В канун праздника председатель Луганской облгосадминистрации вручил военнослужащим грамоты и медали. 

Долг за газ. Платить или не платить?

2 декабря 2016 Юлия Машута, депутат Лисичанского городского совета, в студии телепрограммы "ЛОТ. Наживо" прояснила ситуацию по поводу долга за газ для тех, у кого нет газовых счетчиков. Также был поднят вопрос в отношении программы по их бесплатной установке.

На Луганщині зарезервовано 600 ділянок загальною площею 695,9 га для учасників АТО

На Луганщині зарезервовано 600 ділянок загальною площею 695,9 га для учасників АТО

У Луганській області для військовослужбовців Збройних сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України та інших військових формувань, які беруть участь у АТО зарезервовано 600 ділянок загальною площею 695,9 га.

С Днем волонтера!

С Днем волонтера!

Сегодня праздник людей, которые продолжают творить добро на Земле. Спасибо вам за ваш труд. С международным днем волонтера!

Офіцери СІМІС перевірили обладнання класу патріотичного виховання у Лисичанську

Офіцери СІМІС перевірили обладнання класу патріотичного виховання у Лисичанську

Напередодні відзначення 25 річниці створення Збройних сил України офіцери Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва (ОЦЦВС) оперативно-тактичного угрупування (ОТУ) “Луганськ” проводять комплекс заходів з популяризації армії, роз’яснення ролі і місця ЗСУ в системі забезпечення держави.

Дорожники Луганщини впоралися з негодою

Дорожники Луганщини впоралися з негодою

Минулими вихідними на Луганщині різко погіршилися погодні умови: сніг, зниження температури, сильний вітер. Проте, дорожники Луганської області зробили все, щоб це не призвело до важких наслідків. Проїзд було забезпечено на всіх автодорогах. Для ліквідації наслідків снігопадів працювало 90 одиниць техніки, були задіяні 140 співробітників ДП «Луганський облавтодор».

Про стан справ розповів директор ДП «Луганський облавтодор» Олександр Коротун.

Возвращение Казакова в свой кабинет

2 декабря, не дождавшись открытия своего кабинета, восстановленный судом мэр В.Казаков решил взломать дверь. Об этом сообщает Восточный репортер.

Новини АТО: вздовж всієї лінії розмежування не вщухають ворожі обстріли

У напрямку населених пунктів вздовж лінії розмежування противник дев’ять разів відкривав вогонь.

Битва за воду: как луганские сепаратисты разорили водоканал на украинской территории

Битва за воду: как луганские сепаратисты разорили водоканал на украинской территории

Сепаратисты так называемой "ЛНР" почти два года не платили за воду поставщикам с территории, контролируемой украинским правительством. Из-за долгов предприятие просто прекратило работу, оставив без воды два десятка сел и городов.

У ДФС відбувся тренінг за участі Консультативної місії ЄС з питань управління людськими ресурсами

Як повідомили упрес-службі Державної фіскальної служби Україниза підтримки Консультативної місії Європейського союзу «Консультація заради довіри» Департаментом кадрової політики та роботи з персоналом ДФС було проведено навчальний тренінг з питань підбору, оцінки персоналу, управління людськими ресурсами для співробітників кадрових підрозділів центрального апарату, територіальних органів ДФС м. Києва та Київської області. Також у заході взяли участь представники Міністерства фінансів України.

Понад 532 млн грн ЄСВ сплатили сєверодонецькі працедавці

Як повідомив в. о. начальника ДПІ у м. Сєвєродонецьку Володимир Разумцев, впродовж 11 місяців поточного року сєвєродонецькі платники перерахували 532,1 млн грн єдиного соціального внеску.

Податковий календар

Державна податкова інспекція у м. Сєвєродонецьку нагадує платникам податків про те, що 9 грудня останній день подання:

Обчислюємо середню зарплату нещодавно прийнятого на роботу працівника

Мінсоцполітики України листом від 08.11.2016 р. № 1537/13/84-16 роз’яснено, що працівникам, які пропрацювали на підприємстві, в установі, організації менше двох календарних місяців, середня заробітна плата у всіх випадках її збереження (крім оплати часу відпусток і виплати компенсації за невикористані відпустки) обчислюється виходячи з виплат за фактично відпрацьований час.

День відкритих дверей

Університет державної фіскальної служби України проводить День відкритих дверей, який відбудеться 17 грудня 2016 року об 11 годині за адресою: Київська область, м. Ірпінь, вул. Університетська, 31. Реєстрація відвідувачів з 09 год. 30 хв.

В следующем году в Рубежное могут приехать волонтеры со всей страны

2 декабря активисты движения «Будуємо Україну разом!» рассказали о своем проекте в Рубежном. О шансах города попасть в проект участники рассказали на пресс-конференции в малом сессионном зале Рубежанского горсовета.

На одном из блокпостов задержали женщину-наркокурьера

Гражданку Украины, которая перевозила сильнодействующие наркотики, задержали пограничники Луганского отряда совместно с представителями Нацполиции.

"Азов" откроет в Северодонецке волонтерский центр

Представители полка «Азов» в Луганской области заявляют о формировании в регионе партии «Национальный корпус» и создании волонтерского центра.

В Северодонецке прошел конкурс украинской музыки

Невідомий директор Садовський

Невідомий директор Садовський

Спецпроект: ТАКЕ БУЛО / записки краєзнавця

З початку будівництва Лисичанського азотно-тукового заводу у 1934 і до сучасного ПрАТ “СЄВЄРОДОНЕЦЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ АЗОТ” за 82 роки на підприємстві змінилося 15 керівників. Але навіть старожили назвуть не більше десяти прізвищ. Це післявоєнні керівники та ще “довоєнний” Ілля Барський, який довів завод майже до пуску, але у 1941 йому ж довелося займатися евакуацією підприємства. В історії “Азоту” і міста лишився невідомим Садовський Степан Васильович.

Северодонецк стал одним из партнеров USAID по энергетической реформе

Славянск, Мариуполь, Доброполье, Северодонецк и Бахмут стали победителями конкурса – проекта USAID «Муниципальная энергетическая реформа в Украине».

Об этом сообщается на официальном сайте «USAID», передает  DNEWS.DN.UA.

Опорные школы Луганщины продолжают получать новое оборудование

Новая техника для опорных школ Луганщины. Горская многопрофильная гимназия получила лабораторное оборудование и оргтехнику для кабинетов биологии, физики, химии и компьютерного класса. 

7 дней работы нового сервисного центра МВД в Северодонецке

7 дней работы нового сервисного центра МВД в Северодонецке

Уже неделю в Северодонецке работает новый сервисный центр МВД.

Здесь можно быстро, комфортно и качественно зарегистрировать авто, получить или заменить водительское удостоверение, а также обратиться за другими услугами сервисных центров МВД.

Зв'язок зі стаціонарних телефонів подорожчав

В Україні з 1 грудня набуває чинності рішення Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРСІ) про підвищення тарифів на послуги місцевого телефонного зв’язку.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Новогодние елки от луганских лесников

С 1 декабря на Луганщине начинается реализация новогодних елок, заготовка которых планируется на специальных плантациях или в ходе выполнения лесохозяйственных мероприятий по уходу за насаждениями, об этом докладывает пресс-служба Луганского ОУЛОХ.

Святкування 25-ї річниці Збройних Сил України

Святкування 25-ї річниці Збройних Сил України

Сєвєродонецький міський військовий комісаріат запрошує жителів та гостей міста на святково-патріотичний захід з нагоди святкування 25-ї річниці Збройних Сил України.
 

Вас очікує розважальна програма за участю вихованців спортивних та художніх колективів міста, зустріч з ветеранами АТО, військовослужбовцями ЗСУ, волонтерами.
 

Захід відбудеться 6 грудня 2016 року о 14.00 у міському Палаці Культури.

В Северодонецке прошел марш достоинства

Студенти проти насильства

Студенти проти насильства

«Студенти Сєвєродонецького інституту МАУП проти насильства, за права дитини» -  під таким гаслом пройшов захід, присвячений Всесвітньому дню дитини та щорічній акції «16 днів проти насильства».

Спортсменка Луганщини стала срібною призеркою світової першості зі стрибків у воду серед юніорів

Спортсменка Луганщини стала срібною призеркою світової першості зі стрибків у воду серед юніорів

На Світових змаганнях, які проходять у місті Казань, луганчанка Софія Лискун здобула першу медаль для юнацької збірної України.

Сервисные центры МВД Луганщины присоединились к Всемирному дню борьбы со СПИДом

Сервисные центры МВД Луганщины присоединились к Всемирному дню борьбы со СПИДом

Ежегодно 1 декабря во всем мире отмечается День толерантности к больным СПИДом и ВИЧ-инфицированным. В этот день акцентируется внимание на том, какую серьезную угрозу для жизни людей составляет эта глобальная проблема.

В СБУ назвали список самых популярных товаров, которые незаконно везут в «Л/ДНР»

141 машина с незаконными грузами на сумму более 10 млн. грн была задержана правоохранителями в ноябре в районе проведения АТО, сообщают в пресс-службе СБУ.

Налоговики Луганщины разоблачили в Северодонецке нелегальное игорное заведение

Налоговая милиция вместе со Службой безопасности Украины в городе Северодонецке разоблачили нелегальное игорное заведение, где за деньги можно было принять участие в азартных играх.

Об этом сообщили в Главном управлении ГФС в Луганской области.

В Северодонецке прошел турнир по бильярду

В Северодонецке сегодня состоялся Кубок Луганской области по бильярду среди спортсменов с ограниченными физическими возможностями. Играли участники ликвидации аварии на ЧАЭС и слабослышащие люди. Соревнования приурочили к Международному дню инвалидов, который отмечают 3 декабря.

В Северодонецке, Лисичанске и Рубежном произошло 5 аварий

Снег выпал в срок. Но не все к нему оказались готовы. Машины на дорогах заносит. Как следствие: ДТП и пробки. По словам инспекторов патрульной полиции, сегодня утром в Северодонецке, Лисичанске и Рубежном произошло три аварии. 

Последние комментарии