Не забуваймо дотримуватися касової дисципліни!

ДФС України повідомлено, що оскільки останнім часом почастішали випадки порушення дотримання касової дисципліни щодо своєчасності оприбуткування виручки, відповідно до п. 2.6 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Нацбанку України від 15.12.2004 р. № 637, уся готівка, що надходить до кас, має своєчасно (у день одержання готівкових коштів) та в повній сумі оприбутковуватися.

У разі проведення готівкових розрахунків із застосуванням РРО або використанням розрахункової книжки (далі — РК) оприбуткуванням готівки є здійснення обліку зазначених готівкових коштів у повній сумі їх фактичних надходжень у книзі обліку розрахункових операцій (далі — КОРО) на підставі фіскальних звітних чеків РРО (даних РК). Тобто щоденно суб’єкт господарювання повинен оприбутковувати у КОРО виручку на підставі фіскальних звітних чеків РРО (Z-звітів).

Зауважено, що за несвоєчасне (через день і більше) оприбуткування передбачено штрафну санкцію у п’ятикратному розмірі неоприбуткованої та/або несвоєчасно оприбуткованої суми коштів згідно зі ст. 1 Указу Президента України від 12.06.95 р. № 436/95 «Про застосування штрафних санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки».

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии