Підвищення рівня зайнятості населення району через створення нових робочих місць.

Підвищення рівня зайнятості  населення району через  створення нових робочих місць.

З метою підвищення рівня поінформованості громадськості про діяльність служби зайнятості, популяризації її послуг шляхом посилення співпраці між органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та навчальними закладами в частині професійного навчання в Новопсковському районному центрі зайнятості 8 грудня під головуванням заступника голови Новопсковської райради Олени Літвінової відбулося засідання Круглого столу на тему: «Вирішуємо проблеми зайнятості жителів району разом».

Учасниками соціального діалогу були – Гнута Л.І. начальника управління Пенсійного фонду України в Новопсковському районі; Гаркавченко І.М. - начальник управління соціального захисту населення Новопсковської райдержадміністрації, депутати, керівники сільськогосподарських підприємств, голови та секретарі сільських та селищних рад, Назаров Є.І. директор Державного навчального закладу «Луганський центр професійно – технічної освіти Державної служби зайнятості».

З вступним словом «круглий стіл» розпочав заступник голови Новопсковської райдержадміністрації Скороход О.О., який звернув увагу на те, що робота районного центру зайнятості базується на постійному розширенні взаємовідносин із соціальними партнерами, пошуку та впровадження нових форм та методів роботи, поліпшенні ефективності та якості надання соціальних послуг роботодавцям. «На виконання Програми зайнятості населення Новопсковського району на період до 2017 року в районі створюються нові робочі місця та забезпечуються європейські умови праці. Цьому сприяє порозуміння між владою, профспілками та роботодавцями, а також боротьба з тіньовою зайнятістю населення як запорука підвищення добробуту людей», – наголосив Скороход О.О.

Заступник директора районного центру зайнятості Валентина Пономаренко розповіла про стан ринку праці в районі, попит і пропозицію робочої сили, результати тісної співпраці роботодавців з службою зайнятості, виконання районної Програми зайнятості та про застосування нових інструментів підвищення ефективності зайнятості населення, регулювання ринку праці. Вона також  акцентувала увагу на проблемах, які виникають під час надання соціальних послуг, шляхи вирішення поставлених завдань перед службою зайнятості.

На засіданні виступила заступник голови Новопсковської райради Олена Літвінова, яка розповіла про співпрацю служби зайнятості з органами місцевого самоврядування з питань організації та проведення громадських робіт на території району та сприяння розвитку соціально відповідального бізнесу, зупинилась на важливості створення нових робочих місць, хоч і тимчасових.

Директор ТОВ «Агропродсервіс» Олександр Данілін зазначив, що попри очевидні нинішні зміни в діяльності місцевих підприємств проглядаються незадіяні внутрішні резерви, які б позитивно вплинули на соціально-економічний стан району. З-посеред них важливого значення набуває організація тимчасових робіт для осіб, які зосталися без роботи, та професійне навчання.

У своєму виступі Євген Назаров - директор Державного навчального закладу «Луганський центр професійно – технічної освіти Державної служби зайнятості» наголосив, що в навчального закладу, як і всіх переміщених організаціях, є одна загальна і велика проблема – матеріальна база, яка потребує оновлення. Обговорювались також можливості залучення роботодавців до професійної орієнтації молоді на актуальні професії шляхом організації презентацій професій безпосередньо на підприємствах, сприяння досягнення балансу між професійними якостями, уподобаннями та індивідуальними особливостями людини і потребами ринку праці у працівниках відповідних професій і кваліфікацій. Економічна криза не може тягнутися довго, через кілька років вона закінчиться і тоді Новопсковщина може відчути проблеми кадрового забезпечення. Тому вже зараз потрібно працювати на випередження і активізувати роботу щодо залучення незайнятого населення  до отримання  робітничих професій в навчальних закладах Державної служби зайнятості.

Начальник управління Пенсійного фонду України в Новопсковському районі Людмила Гнута звернула увагу на те, що своєчасність сплати роботодавцями району страхових внесків забезпечує фінансування пенсійних виплат, соціальних виплат по безробіттю та виплат малозабезпеченим верствам населення. Також вона наголосила, що спеціалісти Пенсійного фонду завжди дають кваліфіковані й актуальні консультації стосовно будь-яких питань пенсійного забезпечення, приділяючи певну увагу особливим категоріям громадян – інвалідам, ветеранам.

Наприкінці зустрічі Олександр Скороход переконливо зазначив, що співпраця всіх сторін діалогу буде тісною та плідною. А також зауважив, що буде підтримувати всі форми співпраці, які допоможуть у вирішенні важливих соціально-економічних питань регіону, у створенні нових робочих місць, наданні допомоги тим, хто опинився у скрутній ситуації пошуку роботи.

Усі пропозиції учасників круглого столу знайшли своє відображення в Угоді про співробітництво на 2017 рік.

Кращі роботодавці району, за співпрацю щодо організації громадських робіт, працевлаштування соціально незахищених верств населення, були нагороджені Грамотами та Подяками.

 

 

В.Пономаренко, заступник директора Новопсковського РЦЗ

Последние комментарии