«Дивись на нас, як на рівних»

 «Дивись на нас, як на рівних»

2 грудня на базі  Новопсковського відділення ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів та дітей групи ризику відбулася пізнавально – розважальна програма для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку «Дивись на нас, як на рівних». Захід проводився громадською організацією «Моя Новопсковщина» за фінансової підтримки  міжнародної організації «Mercy Corps».

Вже декілька років поспіль Новопсковський районний центр зайнятості є бажаним гостем та активним учасником подібних заходів. Участь центру зайнятості у цьому заході цілком передбачувана, бо провідною ідеєю заходу стала тема праці, формування інтересів, захоплень, нахилів всебічно розвиненої особистості, вміння й бажання працювати власними руками, виховання працелюбності, самостійності та поваги до людей праці.

Спочатку, запрошені діти разом з батьками увірвалися у чарівний світ казок. Завдяки артистизму співробітників Новопсковської дитячої бібліотеки та Новопсковського РЦЗ, які зіграли ролі казкових героїв, вони відгадували загадки про професії, під музичний супровід імітували казкових тварин, розважалися та малювали на повітряних кульках.

На завершення, дітям було запропоновано власноруч виготовити подарунок для найріднішої людини або сувенір на згадку про зустріч. Разом з батьками на спеціальних, завчасно підготовлених ескізах, діти з чудо-пластиліну малювали своїх улюблених героїв сучасних мультиків. Це і Губка Боб, і Патрік Стар, і Містер Крабс, і Свинка Пеппа. Завдання було настільки цікавим та захоплюючим, що присутні дорослі не втрималися і долучилися до дітей. На якусь мить, здалося, що вони самі стали дітьми: світлими, щирими, безпосередніми. Всі майстри із задоволенням виконували свій витвір, який був оформлений в рамку та залишився на згадку.

На завершення заходу, голова громадської організації «Моя Новопсковщина» Потоцький Є.В. всіх дітей пригостив солодощами та фруктами. Якщо раніше в суспільстві говорили, що «Світ врятує краса», то на сьогодні ми впевнені, що «Світ врятує доброта».

 

 

 

І.Федорова, заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Новопсковського РЦЗ

  • img_9183.jpg
  • img_9204.jpg
  • img_9191.jpg
  • img_9200.jpg
  • dscn0089.jpg
  • dscn0192.jpg

Последние комментарии