Керівники митних організацій ГУАМ відзначили співпрацю з ДФС

Як повідомили упрес-службі Державної фіскальної служби України керівники митних адміністрацій Організації за демократію та економічний розвиток ГУАМ під час зустрічі, яка нещодавно відбулася у Львові, відзначили важливість співпраці для побудови партнерських відносин між країнами-учасницями проекту.

Так, зокрема, заступник Генерального директора, начальник Департаменту доходів і митного контролю митної служби Республіки Молдова Юрій Чебан повідомив, що за 12 років існування проекту постійні зустрічі стали міцною платформою для співробітництва та конструктивного діалогу.

«Хочу підкреслити, що 2016 рік відзначився великим досягненнями в сфері забезпечення функціонування зони вільної торгівлі та розвитку транспортного коридору у рамках ГУАМ», – наголосив Юрій Чебан.

Розвиток транзитного коридору, який об’єднує як європейські країни, так і країни Центральної Азії, є одним з пріоритетних напрямів роботи ГУАМ, оскільки розбудова нового Шовкового шляху сприятиме розвитку торгівельно-економічних відносин.

«Ми маємо створити ефективне використання транзитного коридору між нашими країнами. Для цього ми розробляли деякі поректи в рамках ГУАМ. Одним з них є попереднє інформування між митними органами для товарів та транспортних засобів, які переміщуються через наші кордони», – зазначив Ігбал Бабаєв, начальник Головного управління по оцінці ефективності і програм розвитку Державного митного комітету Азербайджанської Республіки.

Учасники зустрічі також відзначили готовність України до співробітництва в митній сфері.

«У нас є багато домовленостей, домовленостей з обміну попередньою інформацією. Ми бачимо великий потенціал з боку України – це наша дружня країна і від імені митної адміністрації Грузії, зокрема, служби доходів Грузії, висловлюємо повну готовність до співпраці у митній сфері в багатосторонньому та двосторонньому форматі», – наголосив заступник начальника Служби доходів Грузії Вахтанг Лашкарадзе. Він, зокрема, подякував керівництву фіскальної служби України за максимально сприятливі умови для плідної роботи.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии