Обчислюємо середню зарплату нещодавно прийнятого на роботу працівника

Мінсоцполітики України листом від 08.11.2016 р. № 1537/13/84-16 роз’яснено, що працівникам, які пропрацювали на підприємстві, в установі, організації менше двох календарних місяців, середня заробітна плата у всіх випадках її збереження (крім оплати часу відпусток і виплати компенсації за невикористані відпустки) обчислюється виходячи з виплат за фактично відпрацьований час.

Якщо, наприклад, працівника було прийнято на роботу 10 серпня, а відправлено у відрядження 18 жовтня, то розрахунок має проводитись виходячи із заробітної плати за фактично відпрацьовані дні серпня та вересня.

Якщо працівника було прийнято на роботу 15 вересня, а направлено у відрядження 18 жовтня, то розрахунок середньої заробітної плати для оплати днів відрядження має проводитись виходячи із заробітної плати за фактично відпрацьовані дні протягом вересня та жовтня.

Для працівника, прийнятого на роботу у жовтні та направленого у відрядження 18 жовтня, розрахунок середньої заробітної плати для оплати днів відрядження має проводитись виходячи із заробітної плати за фактично відпрацьовані дні жовтня до направлення його у відрядження.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Последние комментарии