Презентація малюнка від Луганщини до картини миру акції «За мир і щастя в Україні»

Презентація малюнка від Луганщини до картини миру акції «За мир і щастя в Україні»

Вкотре відбулось творче зібрання в Музеї етнографії “Світлиця” Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості! Цього разу на поважних гостей та глядачів чекала зустріч з витоками нашого народу, з власною причетністю та світосприйняттям джерел рідного краю в край-незвичними засобами.

Вчителі та учні загальноосвітніх закладів міста, керівники гуртків і вихованці Центру об'єднались під гаслом «ЗА МИР І ЩАСТЯ В УКРАЇНІ» - саме таку назву має Всеукраїнська акція, що розпочалася 14 жовтня 2016 року, за ініціативою Лілії Дорошенко та була підтримана Міністерством культури України й скоординована Міністерством освіти і науки України. 
Лілія – 15-річна жителька прифронтового міста Покровськ Донецької області. Звернувшись у листі до Міністра освіти Лілії Гриневич, дівчина запропонувала об’єднати всі області України написанням Картини Миру що складатиметься з 25 окремих малюнків-пазлів. Картина матиме загальний розмір 4х5 метрів і до її написання можуть залучатися всі, хто мріє жити в мирній, квітучій, щасливій і незалежній країні. Тож, ініціатором великої доброї справи, що перетворилася на Всеукраїнську акцію, стала досить юна українка.
До всіх присутніх із щирими словами на підтримку ідеї загальної злагоди, добробуту та розквіту країни, стверджуючи творчу взаємодію дорослих та дітей, звернулись поважні гості заходу:

• НАТАЛІЯ ВІКТОРІВНА ГАВВІНА- головний спеціаліст Відділу освіти Сєвєродонецької міської Ради;
• ЮРІЙ ВІКТОРОВИЧ СТЕЦЮК –директор Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації;

• ОЛЬГА ГРИГОРІВНА КАШИРІНА - начальник відділу освіти Сєвєродонецької міської Ради.

Зобразили нашу Малу Батьківщину та передали за допомогою фарб атмосферу таємничих лісів, настрій вільного степового вітру, що гуляє поміж териконів, яскраві посмішки облич жителів Луганщини зі своїми мріями та почуттями юні виконавці малюнка: 
• десятикласниці, учениці Сєвєродонецької спеціалізованої школи № 17 з поглибленим вивченням іностранних мов – КАТЕРИНА ТРУНОВА та АЛІНА КРАВЧЕНКО;

• дев’ятикласник, учень загальноосвітньої школи № 18 м.Сєвєродонецька, ДАНИЛО ХАНДІЙ; 

• вчитель образотворчого мистецтва Сєвєродонецької спеціалізованої школи № 17, НЕЛЯ ОЛЕКСІЇВНА КОВАЛЬЧУК. 

Познайомившись з присутніми, юні художники розповіли про власні відчуття при виконанні дорученої їм справи, співтворчість. думки що вкладали в малюнок. ЮРІЙ ВІКТОРОВИЧ СТЕЦЮК та ОЛЬГА ГРИГОРІВНА КАШИРІНА нагородили Подяками виконавців малюнка-пазла та їх керівника.

Звичайно що презентація творчої роботи не обійшлась без римованих строф ведучої ІННИ ЖОРНІК та оспіваних порівнянь господині “Світлиці” ЛЮБОВІ ПЕТРІВНИ ДЕМЕНТ’ЄВОЇ. Запорукою натхненного та піднесеного настрою стали виступи двох Зразкових колективів Центру, Переможців міського творчого конкурсу «Поетична нива» та VП відкритого Свистунівського фестивалю поезії Т.Г. Шевченка - ансамблю оркестру народних інструментів (керівник ЛЮДМИЛА АСКОЛКОВА) та Дитячо-юнацького вокального ансамблю «Усмішка» - соліст СОФІЯ РОГОЦЬКА (керівник ОЛЬГА ПАНАРІНА). 

Стверджуючи кращі риси та якості Людини – щирість, чуйність, відвертість і всеосяжну любов, поважні гості та кожен з присутніх зробили посильний і приємний внесок – додали символічних штрихів до малюнка нашої малої Батьківщини! Протягом 19 грудня малюнок-пазл Луганської області ще буде поповнено співтворчістю всіх бажаючих взяти участь в Акції. Символічно, що змістовне навантаження урочистого зібрання та презентація малюнка до Картини Миру в рамках Всеукраїнської акції «ЗА МИР І ЩАСТЯ В УКРАЇНІ» посилені заступництвом святого Миколая!

Последние комментарии