Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії виступив з концертом світової класичної музики

10 грудня в Сєвєродонецьку академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії дав великий концерт «Шедеври світової класики», в якому також взяли участь й запрошені гості.


Глядачі мали змогу почути неперевершену гру музикантів під керівництвом диригента з Черкас, заслуженого діяча мистецтв України, Олександра Дяченко. Крім того, у багатьох творах, представлених у програмі цього вечора, сольні партії виконав відомий флейтист-віртуоз Станіслав Зубицький, лауреат більш ніж десятка перших премій музичних конкурсів в Італії. Він виступав у концертних залах і на фестивалях в Україні, Італії, Польщі, Німеччині, Португалії, Туреччині, Ізраїлі тощо.

Так, у виконанні оркестру і запрошеного соліста вперше прозвучали твори французького композитора Філіпа Розе: невеличка п’єса для флейти і камерного оркестру «Так говорить дитина» та твір «І птах перелетів гору», який об’єднує звучання класичного оркестру разом з рок-музикою.

За участю італійського флейтиста з українським корінням пролунали чарівні мелодії французьких композиторів Андре Гретрі «Концерт для флейти з оркестром» та Сесіль Шамінад «Концертіно для флейти з оркестром».

Публіка також дуже тепло зустріла й твір французького флейтиста Франсуа Борна, композитора, автора безлічі відомих творів для флейти, Блискуча фантазія на теми з опери «Кармен».

У програмі вечора також прозвучала симфонічна поема «Пляска смерті» Шарля Каміля Сен-Санса, сюїти з балетів Арама Хачатуряна, увертюра до опери «Легка кавалерія» австрійського композитора і диригента, одного з творців віденської оперети Франца фон Зуппе, а також сатирична сюїта з балету «Болт» Дмитра Шостаковича.

Шанувальники високого мистецтва були в захваті від прослуханих справжніх шедеврів світової класики. Протягом усього концерту виступ музикантів супроводжували невщухаючі оплески залу.

 

Источник loga.gov.ua

Последние комментарии