На Луганщині найгарячіше – у Щасті та Троїцькому Попаснянського району

За останню добу станом на 7-му ранку 7 серпня 2015 року на Луганському та Артемівському напрямках – стабільно напружено, повідомляє Офіційний сайт речника АТО в Луганській області.

Зафіксовано 14 обстрілів оборонних позицій ЗС України в районах населених пунктів Станиця Луганська, Щастя, Золоте, Попасна, а також село Троїцьке.

Російські найманці здійснювали обстріли:

- з одною перервою з 07.59 до 12.30 зі стрілецької зброї та АГС-17 позиції підрозділу ЗСУ в районі моста через р. Сіверський Донець південно-східніше від м. ЩАСТЯ. У результаті поранено радіотелефоніста військової частини. З діагнозом осколкове поранення грудної клітини військовослужбовця госпіталізовано до міської лікарні м. Щастя. 

- з 14.15 до 15.20 бойовики НЗФ обстріляли ЩАСТЯ з озброєння танка, АГС-17, БМП та стрілецької зброї. За повідомленням ГУ МВС у Луганській області, о 15.30 до міської лікарні м. Щастя госпіталізовано 2 військовослужбовців ЗСУ. Одного — з  діагнозом: осколкове проникаюче поранення скроневої ділянки справа, другого — сліпе осколкове поранення шиї. Ушкодження захисники України отримали вчора після 14-00 під час несення служби на позиції «Фасад» в районі моста поблизу м. Щастя внаслідок обстрілу з напрямку с. Мілова Гора. Увечері з 18-00 до 18-40 адепти «русского мира» продовжили обстріл позиції підрозділу ЗСУ у районі моста через Сіверський Донець.

З 20.55 до 23.05 тричі одночасно з різних напрямків з АГС-17, ДШК  та стрілецької зброї обстріляно Станицю Луганську.

На Артемівському напрямку вночі під вогонь 120-міліметрових мінометів потрапили позиції сил АТО поблизу м. Золоте. А з 22.05 до 22.25, відверто ігноруючи Мінські домовленості, противник вів вогонь з артилерійських систем крупного калібру по с. Троїцьке Попаснянського району (можливе застосування РС БМ-21 «Град» — інформація уточнюється). О 23.10 Троїцьке повторно обстріляне зі 120-мм міномету. А сьогодні о 2-й ночі село ще раз зазнало обстрілу зі 120-мм міномету та 122-мм артсистем.

З 02.10 до 02.30 сьомого серпня з напрямку міста Первомайськ (підконтрольного НЗФ) артилерійського нальоту (40 пострілів) зазнав блокпост сил АТО та мирні квартали по вулиці Первомайська м. Попасна. Інформації щодо жертв та руйнувань не надходило.

НЗФ протягом минулої доби 5 разів використовували безпілотні літальні апарати з розвідувальною метою.

ЗС України діяли за призначенням, рішуче даючи відсіч на усіх ділянках оборони на Луганському напрямку.

Последние комментарии