Відділ цивільного захисту, екологічної безпеки та охорони праці нагадує про заходи безпеки при проведенні обряду водохрещення

Напередодні свята Хрещення Господня відділ цивільного захисту, екологічної безпеки та охорони праці міської ради нагадує мешканцям та гостям міста про заходи безпеки при проведенні обряду водохрещення.

 

Рекомендується дотримуватися наступних правил:

1. Купатись тільки у встановлених місцях у присутності представників служби порятунку і медичних працівників.

2. Перед купанням в ополонці необхідно розігріти тіло, зробивши розминку, пробіжку. Не рекомендується вживати спиртні напої, купатися в стані алкогольного сп'яніння.

3. До ополонки необхідно підходити в зручному, неслизькому взутті, що легко знімається, щоб запобігти втратам чутливості ніг. Краще за все використовувати черевики або вовняні шкарпетки.

4. Простежте за тим, щоб сходи для спуску у воду були стійкими.

5. Поринати краще всього по шию, не замочивши голову, щоб уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку.

6. При вході у воду перший раз намагайтеся швидко досягти потрібної Вам глибини, але не плавайте. Знаходитися в ополонці потрібно не більше однієї хвилини, щоб уникнути загального переохолодження організму.

7. Якщо з вами дитина, стежте за нею під час її занурення в ополонку. Дитина, що злякалася, може легко забути, що вона уміє плавати.

8. Після купання (занурення) розітріть себе і дитину махровим рушником та одягніть сухий одяг.

9. В цілях зміцнення імунітету і можливості переохолодження необхідно випити гарячий чай із заздалегідь підготовленого термоса.

 

Пам'ятайте!

Купання в ополонці протипоказано людям при гострих і хронічних захворюваннях.

 

Источник sed-rada

Последние комментарии