Підготовка до пожежонебезпечного періоду

Підготовка до пожежонебезпечного періоду

Найлютіший ворог лісу – вогонь. У лісовій пожежі гинуть рослини, тварини, птахи, вигоряє верхній шар ґрунту разом з мікроорганізмами і комахами.

Ліс найбільш вразливий у пожежонебезпечний період, який починається відразу після сходу снігового покриву і закінчується пізньої осені з настанням низьких температур і рясних дощів.

З метою посилення протипожежного захисту лісів, недопущення лісових пожеж, луганські лісоводи, розглянувши  підсумки  пожежонебезпечного періоду за 2016 рік, спільно з службами ДСНС, представниками райдержадміністрцій складають  мобілізаційно- оперативні плани та склад сил та засобів, що залучаються на гасіння лісових пожеж, корегують списки особового складу пожежних формувань, схеми руху лісопожежних агрегатів, перелік пунктів розміщення протипожежного обладнання, місця розташування засобів зв’язку і медичного забезпечення, комплектують  мобільні групи по кожному лісництву та лісгоспу та укомплектувують їх індивідуальними засобами пожежогасіння та засобами радіозв’язку,  налагоджують взаємодію з військовими підрозділами, розташованими на території області.

Тільки суворе дотримання вимог пожежної безпеки виключає можливість виникнення пожеж!

 

Прес-служба ЛОУЛМГ

Последние комментарии