Договір с жилсервісом - 2

(Продовження. Початок дивіться в статті «Договір с жилсервісом - 1» 21.12.13. http://sever.lg.ua/2013-12-21-dogov-r-z-zhilserv-som-1).
В тій статті прописаний порядок заключення договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (далі - Договір).


Отже, Ви нарешті одержали довгожданий текст договору. Заповнений, з підписом керівника жилсервісу та печаткою.
Ви можете відразу, не читаючи текст Договору, поставити свій підпіс під ним.
Можете взяти запропонований текст з собою, щоб уважно прочитати, проаналізувати, проконсультуватись с фахівцями, юристами.
Можете розписатися в тому, що одержали текст Договору для ознайомлення.

Проаналізувавши уважно текст, можете:
1. Якщо Ви згідні з запропонованим текстом, - поставити свій підпис;
2. Якщо Ви не згодні з якимись пунктами, пропонуєте свої, то в заяві на імя керівника виконавця вказуєте це.

Я проаналізував запропонований мені текст договору, сформулював свої зауваження та пропозиції та передав їх в ЖС у вигляді протоколу розбіжностей.

В своїй відповіді на запропонований Договір я написав наступне:

З А Я В А
про згоду укласти договір, але на інших умовах

28.08.2013 р. я одержав від Вас рекомендований лист від 23.08.2013 р. за вих. № 757/12 з доданим до нього примірником типової форми договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.
В переданому мені примірнику типової форми договору відсутні дата, підпис та печатка виконавця.
Я направив Вам листа (вх. № 440, від 04.09.2013 р.), де вказав на цей недолік.
Ви не зробили ніяких дій для виправлення вказаного недоліку. Це видно з листа від 10.09.2013 р., № 440/ж.
Незважаючи на це, для прискорення укладання договору, я розглянув запронований Вами примірник типового договору, і повідомляю наступне:

Я маю намір укласти такий договір.

Однак у запропонованому Вами варіанті договору вбачаю порушення вимог законодавства України та своїх цивільних і споживчих прав, і тому, на підставі ст. 646 Цивільного кодексу України (надалі - ЦКУ), я повідомляю про свій намір укласти такий договір, але на інших умовах, а саме: з урахуванням зауважень та пропозицій, приведених в протоколі розбіжностей.

Згідно ст. 641 ЦКУ пропозиція укласти договір має містити істотні умови договору.

Відповідно до ст. 638 ЦКУ «Договір є укладення, якщо сторони в належній формі досягли згоди з усіх істотніх умов договору».

Відповідно до викладеного, направляю Вам протокол розбіжностей до запропонованої мені типової форми договору.

Пропоную прийняти перераховані розбіжності, які не суперечать вимогам нормативно-правовим актам, а уточнюють зміст договору, після чого договір з Вашим підприємством мною буде укладено, але тільки після його нового узгодження і підписання з мого боку.

З метою попереднього вивчення та узгодження умов договору на надання послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій прошу Вас надати мені для ознайомлення розрахунки тарифу з розшифровкою калькуляції всіх складових тарифу.

Відповідно до законодавства розрахунки тарифів повинні проводитись для кожного будинку окремо. Ви ж пропонуєте один тариф для всіх 9-поверхових будинків в м. Сєверодонєцьку. Наприклад, при визначенні тарифу на освітлення під'їзду, сходових клітин, підвалів та підкачування води в нашому будинку відсутні підвали та підкачка води.
В листі від 29.12.2010 р., № 3835 (відповідь на мою заяву в ЛОДА від 28.11.2010 р., № р.36) заступник міського голови П. Г. Чернишин пише, що в нашому під’їзді підвального приміщеннч немає, а розташована рамка управління. Так що ніякого освітлення підвалів, оплата яких передбачена тарифом, в нашому під’їзді не існує.

Необхідно чітко і однозначно вказати в пункті «освітлення місць загального користування» перелік робіт та калькуляцію. До теперішнього часу мають місце розбіжності між споживачем і виконавцем: «хто повинен купувати електролампи».

З переліку послуг технічного обслуговування і ремонту внутрішньобудинкових систем водопостачання, каналізації, теплопостачання та централізованого опалення, послуг аварійної служби (97 позицій) необхідно виключити послуги, відсутні у нашому будинку. 

Прошу Вас у вигляді доповнень до договору додати:
1. Копію рішення органу місцевого самоврядування про затвердження тарифу на послуги, що надаються за договором.
2. Копію рішення органу місцевого самоврядування про затвердження структури тарифу, періодичності та строки виконання робіт, що входять до договору.
3. Кількісні та якісні показники послуг, що надаються, відхилення показників, допустимі параметри відхилення показників, а також розміри зменшення оплати у випадку відхилення від них, на яку Ви робите посилання в п. 15.2 договору: «Якість надання послуг визначається відповідно до затвердженої органом місцевого самоврядування структури тарифу, періодичності та строків надання послуг».

Ви запропонували мені проект договору, в якому текст з точністю «до коми» збігається з текстом типового договору, наведеного в Постанові КМУ від 20 травня 2009 р. № 529 «Про затвердження Типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій».

Законом України «Про житлово-комунальні послуги» передбачено, що виконавець повинен підготувати та укласти із споживачем договір на надання житлово-комунальних послуг з визначенням відповідальності за дотримання умов його виконання згідно з типовим договором.

У договорі повинні бути конкретизовані всі істотні умови відповідно до вимог нормативно-правових актів.

Щоб Вам та мені не довелося потрапляти в ситуацію, коли Ви пишите: 

«В настоящее время, порядок проведения перерасчета размера платы за услуги по содержанию домов и сооружений и придомовых территорий в случае их непредоставления или предоставления не в полном объеме, законодательно не урегулирован.
Учитывая вышеизложенные обстоятельства, провести перерасчет не представляется возможным в связи с отсутствием законных оснований» (лист від 07.06.2013 р., №499/12).

Прошу прийняти мої пропозиції, після чого я дам згоду на підписання договору. В разі необхідності, пропоную провести додаткові переговори з Вами або представником, призначеним Вами офіційно, в заздалегідь узгоджений термін.

Додатки: 

1. Примірник типової форми договору, який Ви направили мені.
2. Протокол розбіжностей - 2 екземпляри (кожен на 8 сторінках).

Дата Підпис

(Далі буде продовження).

Виктор Павлов,
тел. для справок и консультаций: 050-422-42-14

 #

А вы попробуйте предоплату

А вы попробуйте предоплату сделать на год вперёд, вдруг поможет.

 
 #

Алексей, 1. Можете приравнять

Алексей,
1. Можете приравнять это предупреждение к "бумажке", помещенной на заборе.
Если Вы, конечно, не расписывались в его получении.
2. Можете (если есть желание) пойти в "теплосеть" и все выяснить.
3. Можете написать заявление с просьбой дать расшифровку начислений и оплаты помесячно.
4. Можете позвонить мне и более подробно обсудим.

 
 #

Здравствуйте, Виктор. Хотел у

Здравствуйте, Виктор. Хотел у вас проконсультироваться по поводу предоставления услуг теплосети и правомерности их действий, а именно: вчера в дверь мне всунули предупреждение о задолженности на сумму 2312,20грн. В этом предупреждении написано, что согласно закона я являюсь нарушителем, мне будет насчитываться пеня и все в таком духе и ниже предлагают прийти и заключить договор на поэтапное погашение задолженности. Но что самое интересное, долг у меня 0,0грн, чеки имеются, платежный лист всегда приходит без каких либо долгов, что же это тогда??? Какое право имеют они вставлять в дверь такие предупреждения с мокрой печатью и подписью начальника отдела сбыта теплоэнергии, когда это заведомо ложно? Можно ли это проигнорировать, или же прийдется тратить свое время и деньги, дабы ехать к ним и их же оплошности исправлять? Заранее спасибо!

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии