Громада міста обговорила проблему алкогольної залежності у молоді

У приміщенні Сєвєродонецької агенції розвитку громади відбувся круглий стіл на тему “Алкоголізація молоді та суспільства сьогодні: проблема чи норма життя?” . Організаторами зібрання виступили громадські організації “Сєвєродонецька асоціація молодіжних ініціатив” та “Проект. Спільна справа.” 

У МОЗ України повідомляють, що українці щороку вживають до 12 літрів умовно чистого алкоголю на душу населення. Безпечним рівнем для суспільства є до 8 літрів. В 2012 році українці витратили понад 76 млрд грн на алкогольні напої. Проблемою надмірного споживання алкоголю перейнялися і громадські організації Сєвєродонецька. За круглим столом зібралися представники управління охорони здоров'я, відділів освіти, сім'ї молоді та спорту, релігійних конфесій, щоб обговорити проблему алкоголізації сєвєродонецької молоді та намітити шляхи її розв'язання.

Організаторами зібрання виступили дві горомадські організації — Сєвєродонецька асоціація молодіжних ініціатив та “Проект. Спільна справа.” Зокрема було зазначено, що у зоні ризику сьогодні перебуває молодь. Тому важливо саме з ними проводити роботу. Голова правління громадської організації “Проект. Спільна справа” Олексій Петренко оглосив присутнім дані анкетування серед школярів. З тисячі опитаних респондентів лише 20% юнаків та стільки ж дівчат відповіли, що взагалі не вживають спиртних напоїв. Середній вік тих, хто вживає — 12 років.

Під час засідання учасники обговорили питання взаємодії органів влади з громадськістю та внесли пропозиції щодо проведення спільних заходів у напрямку пропагування життя без алкоголю на 2013-2014 роки.

 

Джерело: ТРК СТВ

 #

Правильно говорят, что просто

Правильно говорят, что просто нужно штрафовать и места где продают алкоголь и табак несовершенно летним, и тех кто вопреки ЗАКОНУ курит и употребляет в общественных местах. Люди мы мало того что сами травимся так мы травим и детей задумайтесь над этим!!!

 
 #

Запретить строго продажу,

Запретить строго продажу, штрафовать за курение и употребление на улице, сидят мамаши бухают и курят на детских площадках, по 500 грн раза 2 и все, закончится все это...живем как быдло, власти это выгодно.

 
 #

Да не болтавнёй нужно

Да не болтавнёй нужно заниматься, а лишать лицензий на торговлю точки, где хоть один раз зафиксирована продажа алкоголя или сигарет несовершеннолетним!

 
 #

Именно это и было третьим

Именно это и было третьим тостом на "заседании". После этого высокие стороны вышли покурить и решили бороться еще и с табаком

 
 #

Я обычно это все называю "

Я обычно это все называю " собрались для галочки"

НУ собрались, языками пошевелили и разошлись, но с..ка бабло вам за это выделили.
На хрен вы вообще такие нужны ?

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии