Чергова сесія міської ради

20 грудня депутатський корпус зібрався для проведення чергової 53-ї сесії міськради. На засіданні було затверджено чимало нормативно-правових й установчих документів, як Положення, цільові міські програми, а також Плани заходів на 2013 рік.

Засідання 53-ї чергової сесії міської ради пройшло ввечері 20 грудня. Розпочали з розгляду питання про Порядок використання коштів міського бюджету та проведення конкурсного відбору суб’єктів малого і середнього підприємництва міста, яким за рахунок коштів міського бюджету у 2013 році буде надано часткове відшкодування відсоткових ставок за залученими у банках кредитами для реалізації інвестиційних проектів. В рамках цього Порядку пріоритетними є інвестиційні проекти, які спрямовані на: створення нових робочих місць та збереження вже існуючих; виготовлення інноваційної продукції, впровадження енерго, ресурсозберігаючих, інноваційних та екологічно безпечних технологій; виробництво продукції на експорт тощо. Наступним міські обранці розглянули питання про затвердження комплексної цільової Програми підтримки комунальних засобів масової інформації на 2013 рік і план з висвітлення діяльності міської ради та її виконавчих органів на наступний рік.

Проте деякі представники депутатського корпусу її не підтримали. Чому — пояснив секретар міськради Андрій Гавриленко:

“Такой вопрос ежегодно вносится в конце календарного года и принимается программа поддержки СМИ на следующий год. Это финансирование, содержание зданий, заработная плата. Понятно, что сегодня мы живем в 21 веке, в развитом информационном поле, и всем понятно, что жители Северодонецка должны получать качественную информацию от местных коммунальных СМИ. К сожалению, нужно отметить, что депутаты от фракций КПУ и БЮТ обоюдно не поддержали эту программу, они считают, что не нужно финансировать местные комммунальные СМИ, то есть люди не должны получать зарплату, не должны содержаться здания, не должны финансироваться текущие затраты, а ведь это и рабочие места в том числе”.

Не підтримали комуністи та представники Батьківщини і план з висвітлення діяльності міської ради та її виконавчих органів на наступний рік.

Андрій Гавриленко, секретар міськради:

“К сожалению, и здесь представители КПУ и БЮТ проявили единодушие и не поддержали проект решения. Видимо, не хотят, чтоб освещалась в достаточной мере деятельность совета и исполкома, что, на мой взгляд, абсолютно неприемлемо и неправильно, в современном информационном обществе положено информировать”.

Звітували на сесії про хід виконання кількох міських цільових програм. Зокрема Міської соціальної Програми сприяння здійсненню повноважень органами самоорганізації населення на території Сєвєродонецької міської ради, а також Програми благоустрою м. Сєвєродонецька та прилеглих селищ. По останній результати були досягнуті в основному за рахунок коштів місцевого бюджету, фінансування з якого становило понад 5,5 мільйонів гривень, при цьому поліпшилися умови життєдіяльності мешканців міста та прилеглих селищ, покращився зовнішній вигляд та санітарний стан територій міста.

Розглядали й хід виконання Програми енергоефективності відділу освіти Сєвєродонецької міської ради, фактичний обсяг фінансування якої з міського бюджету у 2012 році становить 2 мільйони 746 583 грн.

Підтримали депутати й створення в Сєвєродонецьку нового комунального підприємства “Садово-паркового господарства та благоустрою», яке займатиметься впорядкуванням зелених зон нашого міста, чисткою озер Чисте та Паркове.

Одноголосно ухвалили питання стосовно відкриття з 1 січня 2013 року чотирьох додаткових дошкільних груп 26-дитсадка, що розміщуються у вивільнених приміщеннях другої школи за адресою: вул. Жовтнева, 1, та введення з нового року до штатного розкладу 26 диткомбінату додаткових двадцять одну з половиною штатних одиниць. Просуваючи процес відродження дитсадків Сєвєродонецька, депутати прийняли рішення ввести з 1 вересня 2013 року в штатний розклад дошкільного навчального закладу № 43 додатково 74,35 штатні одиниці. Якщо переспектива відродження цього дитсадка справдиться, то фінансування вже буде закладено.

Ухвалено на сесії кілька нормативно-правових документів. А саме Положення про порядок встановлення режиму роботи об’єктів торгівлі лікарськими засобами, товарами медичного призначення та об’єктів з надання медичних послуг населенню на території м. Сєвєродонецька, а також Положення про проведення концесійного конкурсу та укладання концесійних договорів.

Серед численних питань щодо землеустрою і землекористування був затверджений Порядок пайової участі забудовників у розвитку інфраструктури Сєвєродонецька, розмір якої складає: 4 % загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта – для будівель і споруд комерційного призначення; 3 % – для промислових об’єктів; 2% – для будівель і споруд побутового обслуговування населення та інших нежитлових будівель та споруд некомерційного призначення; та 1% - для житлових будинків.

 

Джерело: ТРК СТВ

 #

для "освещения" деятельности

для "освещения" деятельности депутатов достаточно одной камеры,и в интернет ,вместо перекрестков.

 
 #

В газете "Северодонецкие

В газете "Северодонецкие вести" (25.12.12 г.)в информации "СВ" почти половина (!!!) этой информации посвящена высказываниям Гавриленко А. А. о "паталогической нелюбви" (что это такое ???) депутатов КПУ и БЮТ к депутатам от Партии регионов.
Неужели это самое существенное в работе горсовета?

 
 #

“К сожалению, и здесь

“К сожалению, и здесь представители КПУ и БЮТ проявили единодушие и не поддержали проект решения. Видимо, не хотят, чтоб освещалась в достаточной мере деятельность совета и исполкома, что, на мой взгляд, абсолютно неприемлемо и неправильно, в современном информационном обществе положено информировать”(с)
Гавриленко очевидно же хотел сказать следующее:“К сожалению, представители КПУ и БЮТ проявили единодушие и не поддержали проект решения о финансировании заангажированных властью СМИ. Видимо, не хотят, чтоб освещалась в лучезарной манере деятельность совета и исполкома, что, на мой взгляд, абсолютно необходимо и правильно, в современном информационном обществе положено промывать мозги в свою пользу”.
Еще: "... местные комммунальные СМИ, то есть люди не должны получать зарплату, не должны содержаться здания, не должны финансироваться текущие затраты, а ведь это и рабочие места в том числе”(с) - "пока нам необходимы "карманные" СМИ, эти люди должны получать зарплату за свою неэффективную деятельность, должны содержаться здания, должны финансироваться текущие затраты, ведь это все оплачивается налогоплательщиками, вам что, жалко что ли?"

СТВ в Зазеркалье

Андрей Анатольевич, содержательные интервью даете, продолжайте!)))

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии