До 1 млн. грн. збільшено витрати для Луганщини на комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань чорнобильців

Як повідомляє управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації, на виконання соціальних ініціатив Президента України, висвітлених ним на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України 7 березня поточного року, Законом України від 12.04.2012 № 4647-VI «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» збільшене фінансування за бюджетною програмою «Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» – до 50 млн. грн.

Луганській області в 2012 році за вищезазначеною програмою буде виділено 1,1 млн. грн. Використання коштів за програмою регламентується Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів, пов’язаних з ліквідацією наслідків Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.02.2011 №143.

Управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації здійснює прийом заяв за адресою: вул. 50-лєтія Образованія СССР, 63, кабінет 46, м. Луганськ, 91033 – від громадян, зазначених у постанові Кабінету Міністрів України № 143, для оплати високовартісного лікування у закладах охорони здоров’я державної та комунальної форми власності.

Заява пишеться на ім’я начальника управління у задовільній формі із зазначенням необхідного лікування, контактного телефону заявника. До заяви додаються: ксерокопія посвідчення постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи, призначення лікаря (назва ліків, кількість) та назва медичного закладу, в якому буде проходить лікування. Вразі, якщо за станом здоров’я громадянин не можете особисто прийти до управління, всі перераховані документи можна відправили листом на адресу управління.

Зазначимо, що бюджетні кошти за програмою «Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» спрямовуються на надання медичної допомоги цій категорії громадян у закладах охорони здоров’я державної та комунальної форми власності за спільним рішенням управлінь охорони здоров’я обласних і міських держадміністрацій на підставі укладених договорів, розрахунків витрат, проведених зазначеними закладами, та актів про виконані роботи.

Також ці кошти ідуть на придбання ліків, витратних матеріалів медичного призначення, реактивів для стаціонарів спеціалізованих лікувальних закладів, що надають медичну допомогу громадянам, згідно з розподілом коштів, затвердженим Агентством за погодженням з Міністерством надзвичайних ситуацій на підставі заявок МВС, СБУ, Національної академії медичних наук та управлінь.

Передбачено проведення експертизи щодо встановлення причинного зв’язку хвороб, інвалідності і смерті з дією іонізуючого випромінювання та інших шкідливих факторів, що виникли внаслідок Чорнобильської катастрофи згідно з планами використання бюджетних коштів, затвердженими МОЗ за погодженням з Міністерством надзвичайних ситуацій.

Крім того, за рахунок програми забезпечується ведення Державного реєстру осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, згідно з планами використання бюджетних коштів, затвердженими МОЗ за погодженням з Міністерством надзвичайних ситуацій тощо.

Последние комментарии