У Луганській області пройшли заходи до Дня пам’яті Чорнобильської трагедії

У Луганській області пройшли заходи до Дня пам’яті Чорнобильської трагедії

26 квітня на Луганщині відзначили сумну дату: День пам’яті Чорнобильської трагедії. У всіх містах і районах області відбулися заходи щодо вшанування ліквідаторів та пам’яті жертв Чорнобильської аварії.

У Сєвєродонецьку біля пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля від вдячних сєвєродончан» заступник керівника Луганської військово-цивільної адміністрації Ольга Лішик взяла участь у мітингу-реквієму пам’яті за загиблими ліквідаторами.

«Ми схиляємося перед світлою пам’яттю загиблих ліквідаторів Чорнобильської аварії та розділяємо біль втрати з тими, до кого в сім’ї прийшла чорнобильська біда», – відзначила Ольга Лішик.

Під час мітингу-реквієму священик провів панахиду, після якої школярі роздали присутнім паперові журавлики, як символ пам’яті за загиблими.

«Багато сімей в Україні накрили чорним крилом цієї катастрофи. На жаль, і мою родину не оминула ця участь. Ми всі повинні зробити висновки з цієї трагедії і не допустити щоб вона повторилася», – сказала вдова ліквідатора Чорнобильської аварії Тетяна Пушкар.

У свою чергу у м. Лисичанську за участі місцевої влади та заступника керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Клименка біля пам’ятника «Землякам – чорнобильцям» був також проведений мітинг, під час якого відбулося покладання квітів та молебень за загиблими у результаті Чорнобильської трагедії.

 

За матеріалами прес-служби Луганської обласної військово-цивільної адміністрації

Последние комментарии