ЛОДА нагородила оператора, що був у футболці "ввічливих людей" на сесії Лисичанської міськради

ЛОДА нагородила оператора, що був у футболці "ввічливих людей" на сесії Лисичанської міськради

16 листопада, на честь Дня працівників радіо телебачення та зв'язку, Луганською обласною адміністрацією був нагороджений листом подяки оператор відеозапісу ТОВ «Телерадіокомпанія «Акцент» Артем Весько. 
Артем став відомий широкому загалу у серпні 2016 року, коли прийшов на сесію міської ради в Лисичанську Луганської області у футболці з зображенням "ввічливих людей".

Громадськість обурена такими діями Луганської ОДА. "За що дякувала Луганська ОДА Артему? Чи нагородили б Артема чимось більш суттєвим, якщоб він прийшов з флагом Новоросії?", - пишуть користувачі соцмереж.

Проте, на сторінці Луганської облдержадміністрації директор Департаменту масових комунікацій заявив, що відтеперь достойних для нагородження буде обирати громадськість. Текст нижче.

"Медіа-спільнота неоднозначно сприйняла нагородження до Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку Листом подяки облдержадміністрації оператора телерадіокомпанії «Акцент» Артема Веська. Хочу висловити вдячність усім, хто має принципову проукраїнську позицію. Цей конкретний випадок продемонстрував, що система визначення кандидатур для нагородження, коли облдержадміністрація підтримує подання трудового колективу, не відповідає вимогам часу. Адже, існуючий підхід базується виключно на оцінці професійних та виробничих досягнень кандидата.

Проте, принциповість у прийнятті рішень не може бути тотожною радикалізму, а облдержадміністрація не має повноважень щодо надання правових оцінок діям громадян.

Тому, задля недопущення суспільних конфліктів у майбутньому, мною як керівником Департаменту масових комунікацій, прийняте рішення про обов’язкове попереднє обговорення кандидатур, поданих на відзначення обласними нагородам, із представниками громадськості, – заявив директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександр Костенко".

Последние комментарии