Колегія ухвалила проект Регіональної цільової програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Колегія ухвалила проект Регіональної цільової програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Колегія ухвалила проект Регіональної цільової програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2016-2018 роки, повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

На засіданні колегії облдержадміністрації було розглянуто проект Регіональної цільової програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2016-2018 роки. Про це розповіла директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

Потреба у створені нової програми виникла у зв’язку з закінченням терміну дії попередньої Регіональної цільової програми на 2011-2015 роки та відповідно до Указу Президента України «Про заходи у зв’язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи». 

Станом на 1 січня 2016 року в області проживало 3985 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них: віднесені до I категорії – 1465 осіб, II категорії – 1346 осіб, III категорії – 878 осіб, потерпілих дітей – 296 осіб.

Наслідки впливу радіації призводять до збільшення чисельності інвалідів серед постраждалих громадян. Це, перш за все, особи, віднесені до II та III категорій з числа учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, потерпілі та діти.

Елеонора Поліщук підкреслила, що обласна держадміністрація ставить собі за мету належне забезпечення соціального та медичного захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. 

Обласна цільова програма соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2016-2018 роки спрямована на поступове вирішення основних проблем у сфері соціального захисту постраждалого населення області.

Програма буде реалізовуватися у правовому, соціальному, медичному та культурно-мистецькому напрямах. Заплановано надання правової допомоги та підвищення рівня правової освіти постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, підтримка діяльності громадських організацій, здійснення благодійних акцій, матеріальної підтримки громадян зазначеної категорії. Також здійснюватимуться заходи щодо оздоровлення ліквідаторів, покращення їх медичного обслуговування. Передбачено забезпечення їх пільговим зубопротезуванням та ліками.

Не менш важливими є заходи з підвищення рівня обізнаності дітей та молоді щодо подій і наслідків Чорнобильської катастрофи, формування патріотичних почуттів серед населення області, бо героїчне виконання ліквідаторами свого професійного обов’язку не підлягає забуттю. Так, наприклад, буде проведено фестиваль Чорнобильської пісні «Чорнобильський лелека» та заходи з нагоди 30-ї роковини Чорнобильської катастрофи та Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 

Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету та інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

Колегія ухвалила проект Регіональної цільової програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2016-2018 роки.

Последние комментарии