Право на соціальний захист і достатній життєвий рівень

Право на соціальний захист і достатній життєвий рівень

«Право на соціальний захист і достатній життєвий рівень» - тема семінару для осіб передпенсійного віку , які перебувають на обліку в Новопсковському районному центрі зайнятості, в якому 04 лютого  2016 року взяли участь заступник директора Новопсковського РЦЗ Валентина Пономаренко, начальник  управління Пенсійного фонду України у Новопсковському  районі Гнута Людмила та  головний спеціаліст по роботі з персоналом та організаційно- інформаційної роботи  Управління Віолета Лагунова.

          Семінар проведено з метою усвідомлення переваг активної робочої зайнятості перед пасивним «очікуванням пенсії», в тому числі шляхом ознайомлення із законодавством «Про загальнообов‘язкове державне пенсійне страхування».

        На семінарі були присутні 23 особи, які невдовзі будуть звертатися до управління Пенсійного Фонду за призначенням пенсії. Заступник директора  центру зайнятості Валентина Пономаренко зосередила увагу учасників семінару на можливостях працевлаштування за допомогою центру зайнятості, участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру, перенавчання за актуальними на ринку праці професіями у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості по Україні та щодо започаткування власної справи, можливостями отримання нової професії після 45 років.

        Під час діалогу начальник  управління Пенсійного фонду України у Новопсковському  районі Гнута Людмила  проінформувала присутніх про особливості реалізації права на пенсію та практичне застосування пенсійного законодавства незайнятим громадянам . Вона ознайомила із позитивною динамікою змін у розмірах пенсійних виплат для різних категорій осіб. У ході розмови йшлося і про  зміни в пенсійному  законодавстві з  січня 2016 року , і про порядок отримання виписок  про доходи із системи  персоніфікованого обліку. Учасники семінару дізналися  про порядок  подання  документів на  призначення  та виплати  пенсії, про умови отримання пенсій  по інвалідності, також у зв’язку з втратою годувальника, про встановлення  доплат  та надбавок до пенсій. Також Людмила Гнута  проінформувала присутніх про умови призначення соціальних виплат особам, які не мають необхідного страхового стажу для призначення пенсій.

      Звертаючись до присутніх, заступник директора центру зайнятості Валентина Пономаренко та начальник управління Пенсійного фонду України у Новопсковському  районі Гнута Людмила зупинилися більш детально на  заходах районної влади щодо легалізації зайнятості , працевлаштування соціально незахищених  на ринку праці людей, створення нових робочих місць через компенсацію роботодавцям єдиного соціального внеску.

Під час заходу кожний учасник зміг отримати відповідь на питання, що його турбувало.

Учасникам семінару було роздано буклети з інформацією про професії, що користуються попитом у роботодавців а також буклети  про умови отримання пенсій  в системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

 

Заступник директора

Новопсковського РЦЗ

Пономаренко В.М.

Последние комментарии