Поверка счетчиков. Новое в законодательстве? Или очередная «пиар-акция» властей?

В последнее время печатаются сообщения под громкими заголовками. 
Типа: Поверка счетчиков бесплатна, или Начало конца коммунальной мафии (http://hvylya.net/analytics/economics/poverka-schetchikov-besplatna-ili-nachalo-kontsa-kommunalnoy-mafii.html)

Сообщается, что с 1 января 2016 года вступил в силу новый Закон України Про метрологію та метрологічну діяльність від 05.06.2014 № 1314-VII
Приводится выдержка из Закона:
Стаття 17. Повірка засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації.

Пункт 4. Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ і воду), що є власністю фізичних осіб, здійснюються ЗА РАХУНОК СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.
ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ за своєчасність проведення періодичної повірки, обслуговування та ремонту (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті електричну і теплову енергію, газ і воду), що є власністю фізичних осіб, ПОКЛАДАЄТЬСЯ НА СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.
Періодична повірка ПРОВОДИТЬСЯ ЗА РАХУНОК ТАРИФІВ на електро-, тепло-, газо- і водопостачання.
Порядок подання таких засобів на періодичну повірку, обслуговування та ремонт, а також порядок оплати за періодичну повірку, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) встановлюються Кабінетом Міністрів України.
Порядок затверждено Постановою Кабінету Міністрів України від 8 липня 2015 р. № 474 http://zakon.rada.go...a/go/474-2015-п
Розділ X ПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ
1. Цей Закон набирає чинності з 1 січня 2016 року ….

Ранее было ...
 
Закон України. Про метрологію та метрологічну діяльність http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/113/98-%D0%B2%D1%80/ed20160101

Стаття 28. Повірка засобів вимірювальної техніки
2. ...
Підприємства, організації та фізичні особи зобов'язані своєчасно (з урахуванням установлених міжповірочних інтервалів) подавати засоби вимірювальної техніки на повірку.
3. Порядок подання фізичними особами, що не є суб'єктами підприємницької діяльності, - власниками засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань якими використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ і воду) на періодичну повірку цих засобів та оплати за роботи, пов'язані з повіркою, встановлюється Кабінетом Міністрів України. Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) зазначених засобів вимірювальної техніки здійснюються за рахунок підприємств і організацій, які надають послуги 
 
Статья действовала с 01.01.2005 г. по 31.12.2015 г.
 
То есть, и до принятия нового закона действовало то же требование.
 
Почему сейчас начали "кудахтать". - Чтобы выпятить очередную "заслугу" нынешнего правительства?

По старому закону в апреле прошлого года киевлянам обещали даже вернуть незаконно полученные деньги:
«Киевлянам, которые уже сделали поверку счетчиков воды за свой счет, вернут деньги»
02.04.2015
http://fakty.ua/197772-poverka-schetchikov

Смотрите аналогичную информацию:
224... Все ли сказал Яценюк?
12.01.16. http://sever.lg.ua/2016-01-12-vse-li-skazal-yatsenyuk
 

«Потрошитель ЖЭК’ов», тел. для справок и консультаций: 050-422-42-14

 #

В ООО Таун Сервис ответили,

В ООО Таун Сервис ответили, что стоимость поверки не заложена в цене на воду, поэтому в Северодонецке нужно оплачивать поверку самому.

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии