В Сєвєродонецьку перейменовані вулиці

20 травня 2015 року набув чинності Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», згідно з яким в Сєвєродонецьку демонтовані пам’ятники особам, які обіймали керівні посади у комуністичній партії, вищих органах влади та управління СРСР тощо.
 
Згідно з рішенням сесії міської ради від 30 червня 2015 р. №4628 відділу внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю міської ради та Громадській раді при Сєвєродонецькій міськраді було доручено провести консультації з громадськістю по зміні назв площі Радянської, проспекту Радянського, а також двох вулиць Сєвєродонецька: Жовтневої та Леніна.
 
Відділ внутрішньої політики проводив консультації з громадськістю шляхом електронної консультації. На сайті міської ради була створена рубрика, присвячена ЗУ «Про декомунізацію» і розміщено інформаційне повідомлення про початок консультації. У липні на електронні адреси відділу надійшло 118 повідомлень з пропозиціями. Обов’язковою умовою для подачі заявок була наявність контактів відправника. Тобто анонімні повідомлення не приймалися. У результаті створена та оприлюднена зведена таблиця з підсумками проведеної роботи.
 
За підсумками електронної консультації 30 осіб (27,27%) висловилися за перейменування вул. Леніна на бульвар Театральний; 28 (25,93%) – за перейменування вул. Жовтневої на вул. Старобазарну; 33 (30,28%) – за перейменування пр. Радянського на пр. Центральний і 40 осіб (35,40%) – за площу Хіміків замість площі Радянської.
 
Робоча група Громадської ради, до якої увійшли представники різних громадських організацій, проводила опитування-анкетування. Була розроблена анкета, залучені три бригади волонтерів, які працювали в наметах на вулицях міста. Анкета мала 7 варіантів відповідей, які ґрунтувалися на пропозиціях, що надійшли на адресу відділу внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю. Процес опитування широко висвітлювався в ЗМІ. Під час роботи було поширене майже 2 тис. анкет. Прийнято до розгляду – 1669 шт., так як обов’язковою умовою була наявність зворотнього зв’язку.
 
За результатами роботи 185 осіб (11%) висловилися проти перейменування. 500 осіб (29,96%) віддали голоси за перейменування вул. Леніна на бульвар Дружби Народів; 337 осіб (20,19%) – за перейменування вул. Жовтневої на вул. Юності, 354 особи (21,26%) – за перейменування пр. Радянського на пр. Центральний і 569 чоловік (34,09%) – за площу Миру замість площі Радянської.
 
Всі напрацювання були передані на розгляд комісії з питань увічнення пам’яті видатних подій і особистостей у місті Сєвєродонецьку, яка доручила підготувати проект рішення про перейменування вулиць та площі на сесію міської ради. Але депутати не ухвалили це рішення.
 
Згідно зі ст. 7 наразі триває другий етап реалізації Закону, коли рішення про перейменування приймається у вигляді розпорядження міського голови. Тож, спираючись на результати проведеної роботи та рекомендації комісії з питань увічнення пам’яті видатних подій і особистостей у Сєвєродонецьку, міський голова Валентин Казаков видав розпорядження щодо перейменування вул. Леніна на бульвар Дружби Народів, вул. Жовтневої на вул. Юності, пр. Радянського на пр. Центральний та пл. Радянської на пл. Миру.
 
 
Джерело: sed-rada.gov.ua
 #

Гость (2 января)! Я удивлялся

Гость (2 января)! Я удивлялся когда здесь проскакивала статья о ДТП на перекрестке Донецкой и Менделеева, но насчет площади Советской не нужно ерничать, а знать город хоть немного!
А площадь Советская у нас образована пересечением проспекта Советского, улицей Ленина и ДК "Химиков". Это официальное название площади (ну, теперь уже похоже бывшее), а то что ее традиционно называют "площадь Ленина" благодаря стоящему (пардон, СТОЯВШЕМУ) памятнику, так это точно так же как и "Хитрый" вместо "Успех" или названия кварталов - ПК, БК, НН и т.д.
Нравятся мне такие "северодончане"...

 
 #

А где у нас площадь

А где у нас площадь Советская?

 
 #

Чтобы переименовать-ума много

Чтобы переименовать-ума много не надо, попробуйте построить улицу.

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии