Діалог влада – бізнес повинен бути відновлений

Діалог влада – бізнес повинен бути відновлений

В своїй промові під час брифінгу для ЗМІ Єлизавета Пушко-Цибуляк наголосила, що діалог між владою та бізнесом повинен бути відновлений. Дуже важливо, щоб бізнес, який покинув область, повернувся до неї. Обласна влада розглядає алгоритм вирішення цього питання. Так, вже сьогодні розробляються проекти по залученню інвестицій в економіку та промисловість. Але для цього ми повинні напрацювати механізм преференцій і зацікавити бажаючих вести малий, середній та великий бізнес в області.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

«Ми плануємо провести в області інвестиційний форум, узгодивши з Урядом України пакет наших пропозицій щодо залучення інвестиційних коштів для розвитку економіки регіону. З Департаментом економічного розвитку, торгівлі, зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації ми напрацьовуємо систему співпраці з бізнесом: це може бути територія пріоритетного розвитку, або зона вільної торгівлі, де існуватиме сприятливий клімат для підприємництва та промисловості, який передбачатиме преференції для суб’єктів господарювання, котрі працюватимуть в області. Був час руйнувань – наступає час відновлення та відбудови», – зауважила Єлизавета Пушко-Цибуляк.

Також планується зустріч обласної влади з представниками великих промислових товаровиробників для обговорення та розгляду існуючих у них проблем, а саме: енергопостачання, ринок збуту та логістики. «Ми розглядаємо питання відновлення енергопостачання, підключення до української енергосистеми. Це буде вагомий важіль для стабільної діяльності промислових підприємств регіону», – підкреслила вона.

Єлизавета Пушко-Цибуляк була приємно здивована природним багатством Луганщини, міцною ресурсною базою, запасами піску, глини, крейди тощо. Вона пропонує використовувати ці можливості, наприклад, у розвитку будівельної галузі, створенні нових підприємств та залученні інвестицій.

Последние комментарии