Проведено відеосемінар Сєвєродонецьк-Київ щодо розробки Регіональної цільової програми адаптації переселенців

Проведено відеосемінар Сєвєродонецьк-Київ щодо розробки Регіональної цільової програми адаптації переселенців

Практика створення адаптації внутрішньо переміщених осіб запланована до втілення в містах та районах Луганської області. Про це було повідомлено 1 жовтня 2015 року під час відеосемінару за Програмами ООН-Хабітат по стратегічному плануванню Місцева влада/громадські організації: партнерство для розвитку з розробки Концепції Регіональної цільової програми: «Адаптація ВПО у містах та районах Луганської області на 2016 рік». В останньому засіданні взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та директор Департаменту соціального захисту населення Елеонора Поліщук, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

У київській студії традиційно взяли участь представники міністерств та відомств, у тому числі, заступник Міністра соціальної політики України Віталій Мущинін.

Під час обговорення наголошено на необхідності вивчення реальної кількості внутрішньо переміщених осіб, які проживають на кожній території, а також подальше з’ясування їх головних проблем та оптимальних шляхів їх вирішення.

Елеонора Поліщук зазначила, що на сьогодні розпочато реформування сфери надання соціальних послуг та наголосила на необхідності співвідношення реформи цієї галузі та проектів щодо вирішення питань переселенців. Урахування цих двох напрямів забезпечить ефективну реалізацію прав внутрішньо переміщених осіб.

У серпні 2015 року в місті Сєвєродонецьку розпочався проект «Навчаємося діяти спільно», який підтримується Міжнародним фондом «Відродження», Національною Координаційною радою Програми ООН по населених пунктах (UN-Habitat) в Україні та Міністерством соціальної політики України.

Проектом передбачено створення міської програми адаптації внутрішньо переміщених осіб на період 2016 – 2018 років.

Последние комментарии