Роз’яснення щодо необхідності зміни карток для отримання допомоги переселенцями на картки «Ощадбанку»

Роз’яснення щодо необхідності зміни карток для отримання допомоги переселенцями на картки «Ощадбанку»

На сьогодні одним із актуальних питань для внутрішньо переміщених осіб є питання: чи змінювати картку виплат для покриття витрат на проживання на картку «Ощадбанку» отримувачам допомоги, якщо вони користуються іншим банком?

Постановою від 15 червня 2015 року № 427 Урядом схвалено зміни до Порядку надання щомісячної адресної допомоги переселенцям. Станом на 9 липня 2015 року зазначена постанова не набрала чинності. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Змінами передбачено, що ПАТ «Державний ощадний банк України» визначається уповноваженим банком для проведення виплат вищезазначеної допомоги.

З цього приводу директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук повідомила: «У постанові не зазначена необхідність зміни карток, якщо раніше особа користувалася послугами іншого банку. Разом з тим, переселенцям, які зараз оформлюють допомогу вперше або продовжують її на наступний шестимісячний строк, потрібно одразу звертатися до установ «Ощадбанку» для відкриття поточного рахунку». 
Банк у свою чергу відкриває уповноваженому представнику сім’ї поточний рахунок та не пізніше трьох робочих днів з дати відкриття зазначеного рахунка надсилає його заяву про призначення грошової допомоги.

В України кількість внутрішньо переміщених осіб складає більше 1,3 мільйони. 337,4 тисячі сімей отримують адресну допомогу.

На Луганщині станом на 3 липня 2015 року обліковано 196 676 переселенців. За призначенням адресної допомоги звернулися 29 884 сімей, з яких більше 
7 тисяч вже звернулися в органи соціального захисту населення для її подовження.

Последние комментарии