Тука звернувся з проханням до Литовської Республіки допомогти з розмінуванням Луганської області

24 вересня керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука зустрівся з делегацією Посольства Литовської Республіки в Україні. У ході зустрічі обговорювалися питання допомоги Литовської Республіки Луганській області. Про цн повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.    

«Хочу в першу чергу подякувати за ту допомогу, яка була надана Литвою. Я не можу сказати, як би розвивалися у нас події без допомоги Литви на рівні взаємодії із країнами Європейського Союзу. Я також вдячний вашій країні за дипломатичну допомогу у процесі ведення переговорів у Мінську. Сьогодні з ранку мені повідомили, що у Мінську досягнуто принципової домовленості щодо проведення відновлювальних робіт, пов’язаних із ремонтом пошкоджених ліній електропередач. Це дуже важливе питання для всієї Луганської області, оскільки на сьогодні вся область живиться від одної лінії, котра не раз уже була пошкоджена, – відзначив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука. – На даний момент одна з основних проблем у нас в регіоні – це забезпечити розмінування прифронтових територій для проведення ремонтних робіт. Я хотів би звернутися до вас із проханням у найкоротші терміни направити до Луганської області групи саперів, які б допомогли нашим саперам провести розмінування небезпечних ділянок. Також ще мій попередник, Геннадій Москаль, почав реалізовувати програму, завдяки якій діти з Луганщини виїжджають на канікули в різні регіони України. І це дало свої результати у вигляди руйнування стереотипів та міфів як у головах дітей, так і їх батьків. Я був би вам вдячний, якби ви, у рамках своїх повноважень, допомогли нам відправляти луганських дітей до вашої країни та країн ЄС на відпочинок».  

«Ми як раз сьогодні були на Луганській ТЕС і там почули проблему по лінії електропередач. Дякую за ваші прохання, ми їх обов’язково розглянемо. Наша мета, на даний момент, знайти інфраструктурні проекти, для реалізації яких ми могли би задіяти наші ресурси, ресурси неурядових організацій і навіть залучати інші країни», – сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Литви Марюс Януконис.  

Последние комментарии