Луганщина отримала більше 20 млн євро допомоги від міжнародних організацій

Луганщина отримала більше 20 млн євро допомоги від міжнародних організацій
Про співпрацю з міжнародними організаціями щодо відновлення об’єктів інфраструктури області на брифінгу розповіла заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, повідомляє прес-служба ОДА.
Ольга Петрівна, зокрема, розповіла про залучення міжнародної допомоги у Луганській області. 
 
«В області діють різні програми розвитку Організації Об’єднаних Націй. Організація здійснює діяльність за багатьма напрямами, у результаті чого надходить допомога мешканцям сільської місцевості, внутрішньо переміщеним особам та на відновлення установ і закладів. Так, у нас є проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду. III фаза», який охоплює своєю діяльністю 4 компоненти. Перший – це допомога IDP: робота видеться в 3-х населених пунктах області. У місті Сєвєродонецьку – капітальній ремонт будівлі для обласного будинку дитини, Лисичанську – мікропроект по ремонту центру соціально-психологічної реабілітації дітей, Кремінній – ремонт позаміського закладу відпочинку та оздоровлення «Мрія» для потреб переселенців. Міський компонент включає в себе ремонт 18-ти житлових будинків та 4-х шкіл, – відзначила заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик. – Також проходить конкурс на оснащення лікарень обладнанням. Очікується закупити обладнання не менше ніж на 300 тис. дол США не менше 17 об’єктам медицини по містах, районах і селах Луганської області».
 
У регіоні працює програма зі створення робочих місць. У рамках конкурсу від Луганської області було подано 78 заявок. Передбачається створення 925 робочих місць. 
За словами Ольги Петрівни, активно йде співпраця з урядами Японії та Китаю, Урядом Федеративної Республіки Німеччина, Європейським Союзом, міжнародною організацією з міграції, Норвезькою Радою у Справах Біженців, міжнародною організацією Mersy Corps, Європейським інвестиційним банком. 
 
«Від різних міжнародних організацій Луганщина вже отримала близько 20 мільйонів євро. Це різноманітна допомога. У тому числі, і гуманітарна, – сказала Ольга Петрівна. – Тільки у сфері медицини ми отримали допомогу у вигляді медичного обладнання та медичних препаратів на суму майже 71 млн гривень станом на 1 вересня».

Последние комментарии