Георгій Тука: «Якщо хтось очікує, що я буду захищати або відстоювати інтереси певної релігійної громади – цього не буде. Так само я не буду відстоювати інтереси жодної політичної партії»

Георгій Тука: «Якщо хтось очікує, що я буду захищати або відстоювати інтереси певної релігійної громади – цього не буде. Так само я не буду відстоювати інтереси жодної політичної партії»

Сьогодні, 4 серпня, керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука, заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, начальник Управління культури, національностей та релігій Аліна Адамчук провели зустріч з представниками обласних релігійних об’єднань та управлінь.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

На частині території Луганської області, яка підконтрольна українській владі, діє 325 релігійних організацій 45-ти конфесій та віросповідань.

«Я був активним учасником Майдану. Під час подій на Майдані Незалежності я власними очима бачив, який вклад внесли релігійні діячі. Я їх постійно бачив у спільній молитві і не помітив між ними суперечок. Я переконаний, що не існує в світі більшого злочину, ніж створення умов для релігійного протистояння в суспільстві. Релігія для кожної людини найбільш інтимна частина свідомості. Бог єдиний і він в душі кожного з нас», – відзначив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. Я був прикро вражений тою ситуацією, яка склалася під час молитви у Лисичанську. Думаю, це величезна помилка, яка була спровокована політиками. Якщо хтось очікує, що я буду захищати або відстоювати інтереси певної релігійної громади – цього не буде. Так само я не буду відстоювати інтереси жодної політичної партії. Я закликаю вас, як релігійних діячів, в першу чергу, для розуміння того, що ми всі мешкаємо на одній Богом даній землі, у нас одна батьківщина – Україна. Іншої у нас не було і не буде».

Последние комментарии