Літо має бути безпечним для малолітніх учаcників дорожнього руху

Літо має бути безпечним для малолітніх учаcників дорожнього руху

В Україні проходить операція «Літо-2015». Співробітниками ДАІ проводяться бесіди з дітьми з правил безпечної поведінки на дорозі. Щоб малюки міцно засвоїли уроки безпеки дорожнього руху, мало зусиль співробітників ДАІ та вчителів.

Необхідно, щоб кожен дорослий, особливо батьки маленьких пішоходів, у повсякденному житті своєю поведінкою вчили дітей безпечній поведінці на дорозі. Надані самі собі, особливо в молодшому віці, діти не рахуються з реальними небезпеками на дорозі, внаслідок чого небезпека травмування у ДТП зростає в кілька разів.

Під час літніх канікул вони частіше звичайного з'являються на дорозі, і тому - дуже важливо навчити малюків дорожній грамоті.

Зі старшокласниками ж проблема в тому, що ця категорія учасників дорожнього руху необґрунтовано самовпевнені і часто перебігають дорогу в невстановленому місці. Саме діти старшого віку люблять на канікулах кататися по проїжджій частині на велосипедах і мопедах.

Тому батькам рекомендуємо не дозволяти дітям їздить на двухколесниках, якщо вони не засвоїли Правила безпечного поводження з цим видом транспорту.

Дуже часто з вини дорослих страждають діти-пасажири і діти-пішоходи. Для водіїв, через невеликого зросту, діти-пішоходи менш помітні на проїжджій частині, їхні дії передбачити неможливо, а крім цього, вони досить швидкі. Підлітки ж, віддаючи данину моді, постійно слухають музику, користуючись сучасними гаджетами, і навушники заважають їм почути наближається транспорт, притупляючи реакцію.

Майже вдвічі можна знизити сумну статистику загибелі та травмування дітей у ДТП, навчивши їх основним вимогам Правил дорожнього руху. І не тільки навчивши, а й переконавши в необхідності їх суворого виконання і бездоганного дотримання.

Нехай наші діти будуть живі, здорові і щасливі!

 

ВДАІ з обслуговування м.Сєвєродонецьк

 #

Дуже цікаво, коли

Дуже цікаво, коли співробітники ДАІ будуть витрачати свій робочий час, наприклад, на штрафування водіїв, котрі ставлять свої автівки на газоні в сквері напроти ОДА (пл. Перемоги). Чи ще, наприклад, проводити хоча б бесіду з тими, хто ставить свої авто прямісінько на тротуарах (АТБ біля готелю "Центральна", КУБ напроти Олімпу проспект Радянський и т.і.).
А то малечу поучати чи в темну добу кожного водія "на документи" перевіряти час є, а прямі обов'язки - це важко.
Роботу виконуйте свою добре - це і буде приклад для малих і старих.

 

Настройки просмотра комментариев

Включен режим "только для чтения".
Выберите нужный метод показа комментариев и нажмите "Сохранить установки".

Последние комментарии