На самій лінії розмежування вогню Москаль затримав 11 фур із продуктами для так званої ЛНР

На самій лінії розмежування вогню Москаль затримав 11 фур із продуктами для так званої ЛНР

У ході поїздки в селище Родина, про яку ніхто із силовиків не був попереджений, Геннадій Москаль виявив 11 фур, що стояли на різних вулицях. Вантажівки (деякі з табличками “ПОРОЖНІЙ”), зареєстровані в Харківській, Дніпропетровській, Луганській, Полтавській та інших областях, були заповнені олією, помідорами, печивом, котячим та собачим кормом тощо і чекали сприятливої можливості, щоб проїхати на окуповану територію. Деякі водії при появі керівника області встигли розбігтися, а кількох Г.Москаль затримав.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Після цього він викликав на місце силовиків із блокпостів, щоб з’ясувати, яким чином фури всупереч забороні руху вантажів на окуповану територію опинилися на самій лінії розмежування вогню.

— Це селище, яке є крайньою контрольованою Україною точкою на Луганщині, і яке постійно обстрілюється бойовиками, має бути повністю заблоковане для стороннього транспорту, — обурюється Г.Москаль. — А воно перетворилося на прохідний двір для комерсантів, що торгують із терористами. Селяни скаржаться, що через блокпости в тутешні магазини не пропускають хліб та інші продукти, школа в селищі не годує дітей, тому що постачальники не можуть провезти сюди харчі, зате навколо школи стоять фури з десятками тонн продуктів для так званої ЛНР! Я ще раз повторюю, що комерція з терористами неможлива без сприяння наших силовиків на блокпостах, котрі проявляють принциповість до простих людей і пропускають фури з алкоголем, тютюном, продуктами й собачим кормом для так званої ЛНР.

Держава виділяє величезні кошти на будівництво фортифікаційних споруд, щоб не допустити сюди ворога, але який смисл у всіх цих укріпленнях, якщо на передову за гроші безперешкодно їдуть десятки фур, у яких на зворотній дорозі можна провезти бойовиків із боєприпасами?! Згадайте трагедію в Будьоновську в 1995 році, де загинули десятки заручників. Тоді озброєні до зубів бойовики приїхали в місто й захопили лікарню тільки завдяки продажності російських військових та правоооронців. Ми ніколи не виграємо війну, якщо не знищимо корупцію серед наших силовиків. Окремі з яких дуже швидко забули, хто стріляє в їхніх бойових товаришів. У нас тільки в ніч на понеділок у Станиці Луганській через обстріли поранені двоє військових і один мирний мешканець…

Знайдені у Родині вантажівки затримані. За вказівкою Г.Москаля відкрито кримінальне провадження за фінансування тероризму.

Последние комментарии