Заступник голови Луганської ОДА: «уряд ЛНР» ніяк не сприяє релігійному життю людей, а, навпаки, робить все, щоб посіяти розбрат та міжконфесійне протистояння

Заступник голови Луганської ОДА: «уряд ЛНР» ніяк не сприяє релігійному життю людей, а, навпаки, робить все, щоб посіяти розбрат та міжконфесійне протистояння

Заступник голови Луганської ОДА Ольга Лішик зустрілася з офіційною делегацією Європейської Баптистської Федерації. Про це повідомляє Луганська обласна військово-цивільна адміністрація.

«Відвідання нашої області високопоставленими особами баптистської церкви є визначною подією, оскільки в історії регіону така зустріч відбувається вперше», – відзначила заступник голови облдержадміністрації. Вона додала, що на сьогодні життя вірян баптистів у регіоні ускладнене через низку причин. Головна з них полягає в тому, що церковні інституції розділені територіально. Зрозуміло, що самопроголошений так званий «уряд ЛНР» ніяк не сприяє релігійному життю людей на захоплених територіях, а, навпаки, робить все, щоб посіяти релігійний розбрат та міжконфесійне протистояння. Про що і свідчать їх дії. Так, упродовж 2014 року та першого кварталу 2015-го терористичними формуваннями були захоплені молитовні приміщення громад баптистських церков у містах: Гірському, Антрациті, Луганську та Красному Лучі.

У ході зустрічі представниками релігійної конфесії порушувалися питання юридичної перереєстрації церков на підконтрольній українській владі території, можливості надання гуманітарної допомоги вірянам на тимчасово окупованій території та підтримка і укріплення зв’язків між баптистами у Європі та на Луганщині.

«На наступному тижні в Лондоні будуть проходити консультації серед релігійних організацій по Україні. Ми організовуємо цей захід заради того, щоб донести отриману інформацію до максимальної кількості людей, щоб ми могли всі разом допомогти вірянам Луганщини та Донеччини», – сказав Генеральний секретар Європейської Баптистської Федерації Ентоні Пек. – Завдяки вам у нас тепер є великий перелік питань, які нами будуть розглянуті». 

На завершення зустрічі Ентоні Пек подарував заступнику голови ОДА прозорий кришталевий глобус, зазначивши, що Україна зараз на ньому займає центральне місце. 

Довідково: загальна кількість громад віруючих Церкви Євангельських Християн-Баптистів у Луганській області на початок ведення антитерористичної операції становила 77 одиниць (близько 6000 вірян). На підконтрольній українській владі території області діє 34 громади. 
Наведені спільноти віруючих входять до складу обласного об’єднання Церков Євангельських Християн-Баптистів Луганської області. Керівні органи об’єднання та його старший пресвітер Єлісей Пронін перебувають у Сєвєродонецьку.

Последние комментарии