У Сєвєродонецьку пройшло виїзне засідання Комітету ВРУ з питань науки і освіти

У Сєвєродонецьку пройшло виїзне засідання Комітету ВРУ з питань науки і освіти

Сьогодні, 2.04 у Луганській обласній військово-цивільній адміністрації відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти на тему: «Про освітні потреби різних категорій громадян у зв’язку з проведенням антитерористичної операції». Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної державної адміністрації.

«Для нас важливо бути безпосередньо у зоні АТО. Відчувати проблеми, про які говорять люди, що в свою чергу загострює увагу комітету. Я сподіваюся, що нам вдасться передати наші враження і Верховній Раді України», – сказала народний депутат України, голова Комітету ВРУ з питань науки і освіти Лілія Гриневич. 

Керівник Луганської обласної ВЦА Геннадій Москаль привітав народних депутатів з приїздом до Луганської області й розповів про основну проблематику в освітній сфері регіону. 
«Головне питання, яке нас турбує, – це питання фінансування. Я офіційно вам заявляю, що від «київської хунти» ми не отримали жодної копійки. Ми своїми силами розрахувалися з усіма педагогами», – відзначив Геннадій Москаль.

«Я би просив також збільшити освітню субвенцію для Луганської області і внести це в рішення комітету. У деяких населених пунктах переселенців більше ніж місцевих мешканців, у бюджеті закладалося фінансування на наявність жителів на 1 січня 2013 року. Тобто у нас є багато тих, хто не зареєстрований, але вони теж хочуть водити своїх дітей до школи. На місцевих вчителів лягає велике навантаження. Таких людей дуже багато, і на 1 вересня ми будемо мати педагогічний колапс.

Ми порахували і виявилося, що нашої освітньої субвенції вистачить десь на 9 місяців», – додав очільник області. 

Народні депутати уважно вислухали доповідачів з освітніх закладів Луганщини, пообіцявши опрацювати їх пропозиції і відобразити це в рішенні комітету. 

«Я абсолютно переконана, кожен, хто працює у сфері освіти в Луганській області, чинить великий подвиг. Тому ми вам зичимо, щоб на шляху здійснення цього подвигу мали велику кількість сили фізичної, морально, духовної все це пережити. І переконана, що обов’язково пройдемо цю складну чорну смугу, яка відкриє нові можливості для України», – зазначила голова комітету Лілія Гриневич.

Последние комментарии