Новотошківку серед ночі накрили «Градами», в село намагалася ввійти ДРГ бойовиків

У ніч на суботу (28.03) терористи після довгої перерви знову застосували на Луганщині системи залпового вогню «Град». Близько 23-ї години був обстріляний 29-й блокпост на автодорозі Бахмутка та позиції українських силовиків у смт Новотошківка (Попаснянський район).

Про повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адмінстрації.

Реактивні снаряди вибухнули в районі шахти та поблизу вул. Куйбишева. У результаті прямого влучення згорів гараж, село частково знеструмлене. Детальніші дані про руйнування та постраждалих серед мирного населення з’ясовуються. Крім того, починаючи з півночі й до 3.30 ранку на околиці Новотошківки поблизу автобусної зупинки тривало бойове зіткнення з використанням автоматичної зброї та гранатометів. Очевидно, в селище намагалася зайти розвідувально-диверсійна група бойовиків.

Протягом ночі тривали перестрілки між українськими силовиками в Кримському та «казаками» в Сокільниках. Кримське залишилося поза зоною ураження вогню, руйнувань немає. А в Станиці Луганській з 21 по 23 годину спалахували автоматичні та кулеметні черги, періодично вибухали мінометні міни. В центральній частині селища зникло світло, інформації про постраждалих немає.

-Застосування «Градів» вперше після мінських угод свідчить про те, що ніякої довіри до терористів бути не може, - заявляє керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль. – Протягом останніх півтори місяців наші ремонтники провели титанічну роботу з відновлення систем життєзабезпечення в населених пунктах на лінії розмежування вогню, сюди вже почали повертатися мирні мешканці в надії, що війна нарешті закінчилася. І ось тепер знову «Гради», міномети, нові руйнування…

Последние комментарии