Новотошківку тричі обстріляли з «Градів». Місцеві мешканці відмовляються виїжджати з села й не дають вивезти своїх дітей

Вчора (16.02) селище Новотошківка, що поблизу 29-го блокпосту на автодорозі Бахмутка, бойовики з Кіровська тричі обстріляли із систем залпового вогню «Град». Про це щойно стало відомо під час приїзду в селище голови Луганської ОДА Геннадія Москаля, повідомляє прес-служба Луганської облдержадміністрації.
-Перший обстріл був здійснений о 9.15, другий – о 10.15, третій – близько 11.30, - повідомляє Г.Москаль. - Кілька десятків снарядів вибухнули в житлових кварталах, пошкодивши багатоповерхові будинки. Ніхто з людей не постраждав, той, хто ще залишився в Новотошківці, більшу частину часу проводить у підвалах.
 
Г.Москаль привіз у Новотошківку лікарські препарати і вкотре попросив селян дати дозвіл вивезти дітей на безпечні території (в селищі залишається близько трьохсот місцевих мешканців, у тому числі 15 дітей). Однак люди виїжджати самі й вивозити дітей відмовляються.
Крім Новотошківки бойовики обстрілювали з «Градів» також 29-й блокпост. Про це повідомили українські військовослужбовці, що дислокуються там. Поблизу блокпосту все ще догорають залишки газу з розбитого минулої п’ятниці магістрального газопроводу високого тиску.

Последние комментарии